Een interieur samenstellen met tweedehands meubels wordt steeds populairder. Logisch ook, want het is niet alleen duurzaam, maar kan je ook enorm veel geld schelen. Maar hoe scoor je nu de beste deals als je tweedehands items gaat aanschaffen voor je woning? Ik geef je mijn beste tips voor die echte koopjes.

Ontwijk “dure” zoektermen

Dit is meteen één van mijn meest effectieve tips als je op zoekt bent naar tweedehands koopjes. Door populaire termen te vermijden, voorkom je dat je “teveel” betaalt voor een item. Zo kun je natuurlijk gaan zoeken op midcentury vintage kast. Waarschijnlijk vind je genoeg mooie opties, maar zijn de prijzen ook behoorlijk hoog. De beste deals scoor je bij mensen die geen idee hebben dat dit een midcentury type vintage kast is en die dus ook geen idee hebben van de hedendaagse prijzen voor dit soort meubels. De beste koopjes vind je dus nog steeds bij een omaatje die van haar oude meubels af wil.

Vermijd dus de meest populaire zoektermen als “vintage”, “midcentury” of “hollywood regency”. Zoek in plaats daarvan eens op “antieke kast” of “brocante kast”.

Zoek buiten het seizoen

Je kunt ook heel goed profiteren van de wisseling van de seizoenen bij het speuren naar tweedehands koopjes. Zo merk je dat veel mensen op een aantal vaste momenten in het jaar hun interieur gaan opruimen en veranderen. In januari of net tijdens de eerste mooie voorjaarsdagen scoor ik daarom de beste deals voor mijn interieur. Op zoek naar een goede tweedehands tuinset? Typ dan eens de zoekterm “loungeset 6 personen” in net na de zomer. Op dat moment moeten mensen hun tuinmeubels gaan opruimen en willen veel mensen snel af van de meubels die ze niet in de schuur kwijt kunnen.

Verbreed je horizon

Woon je in de randstad? Grote kans dat tweedehands meubels daar over het algemeen wat duurder zijn dan in andere delen van Nederland. Vintage is zeker in de randstad ontzettend populair en dat maakt dat de prijzen vaak ook best aanzienlijk zijn. Probeer dus op de online tweedehands platforms eens wat verder te kijken dan rondom je eigen woonplaats. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat benzine momenteel ook niet goedkoop is en dat het dus wel lucratief blijft. Voor een stoeltje vanuit Amsterdam helemaal naar Groningen rijden om een paar tientjes te besparen, zal dan niet echt zoden aan de dijk zetten. Maar zeker voor de grotere meubels kan het best lonen om je horizon eens te verbreden.

Zoek op minder voor de hand liggende platforms

Wanneer je op zoek gaat naar tweedehands items voor je interieur, zul je al snel starten op de app van Marktplaats. Daarnaast zijn websites als Whoppah en Reliving momenteel heel populair om vintage meubels op te verkopen/kopen. Om de echt mooie koopjes te scoren, kun je ook hier eens verder kijken dan deze geijkte tweedehands platforms. Zo zie ik in lokale Facebook groepen soms de meest fantastische tweedehands meubels voorbijkomen. Word dus zeker lid van dit soort groepen uit jouw buurt, ook al lijkt het op het eerste oog vooral heel suf aanbod. De echte pareltjes komen vanzelf voorbij en dan ben je er als eerste bij om een goede deal te scoren.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!