Wekelijks krijg ik deze vragen in mijn inbox: “vind jouw man dat roze in huis allemaal goed??” of “hoe krijg je dit er bij je man door?”. Veel vrouwen vinden een roze muur in huis hartstikke tof, maar hebben ook te maken met een man die hier niet meteen razend enthousiast van wordt. Begrijpelijk! Vandaar vandaag mijn tips om je man te overtuigen van meer roze in huis. Met een knipoog, dat wel…

1. Herbenoemen

De meeste mannen staan niet meteen te stuiteren bij het horen van het woord “roze” in combinatie met “interieur” of “muur verven”. Dit probleem kun je heel makkelijk omzeilen door het woord “roze” gewoon niet in de mond te nemen. Herbenoemen dus. Stel dus niet voor om een muurtje roze te verven, maar overtuig hem door bijvoorbeeld het woord “nude” te gebruiken (hij heeft waarschijnlijk toch geen idee wat je hier mee bedoelt). Als je het “R-woord” toch moet noemen, kies dan liever voor “oudroze”, of “vergrijsd roze”. Dit klinkt iets minder babykamer dan gewoon roze en hopelijk heeft je man hier een iets positievere associatie bij. Uiteraard kun je ook de naam van de verf gebruiken. In het artikel over roze kleuren voor je muur noem ik een aantal opties. Zo klinkt “Pure & Original Skin Powder” al helemaal niet roze en met alleen het noemen van een kleurnummer heeft je wederhelft natuurlijk helemaal geen associatie met roze.

 

2. Start subtiel

Als je wederhelft wat terughoudend is over het fenomeen roze in huis, zou ik dus niet meteen “all out” gaan met deze kleur. Pak het subtiel aan! Een roze kussen kan ie vast meer waarderen dan direct een roze bank. Zelf wil je vast ook niet in het nieuwe barbiepaleis wonen, dus houd je een klein beetje in. Het mooie van beginnen met een klein accessoire is, dat er daarna meer kunnen volgen. Je man begrijpt natuurlijk ook wel dat je je interieur goed moet afstemmen en dat bepaalde kleuren daarom op meerdere plekken terug moeten komen om een eenheid te creëeren.

 

3. Onderhandel

Kom je er niet uit? Dan wordt het gewoon een ouderwets potje onderhandelen. Misschien wil hij wel een nieuwe grote tv? Of die ene stoere leren fauteuil? Soms moet je concessies doen in het interieur en roze met stoer zwart is ook wel echt een gave combinatie. Misschien krijg je het roze in de woonkamer er niet door, maar is je man bereid het toe te laten op de slaapkamer?

 

4. Gewoon doen!

Je man naar het werk en jij een dagje thuis? Een ideaal moment om het roze het huis in te werken. Schilder een muurtje en doe als ie thuiskomt alsof er niks aan de hand is. Wie weet valt het hem niet eens op 😉 En als het goed heeft uitgepakt, kan ie meteen zien hoe sfeervol roze in je interieur is. Ik geef geen relatie-garantie bij deze tip overigens.

 

Hoe ik het aanpak?

Ik heb eigenlijk gewoon mazzel met een man in huis die ook van roze houdt. Hier is een roze muurtje dus nooit een issue. Zo lang het interieur sfeervol en gezellig oogt, is de mijne al lang tevreden. Ook valt het hem meestal niet op als ik weer eens iets verschoven heb in huis. Een roze velvet eetkamerstoel? Ook prima, zo lang deze lekker zit.

Roze in huis is te gek dus hopelijk kan jij jouw wederhelft ook overtuigen na het lezen van dit artikel!

 

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!