Dit is een blog die heel vaak is aangevraagd. Hoe kom je nou aan de goede zoektermen om al die pareltjes op Vinted te vinden? Allereerst kan ik je alvast verklappen dat er vooral veel tijd in gaat zitten. Met af en toe even scrollen, ga je waarschijnlijk niet de beste vondsten doen. Voor mij is toffe tweedehands kleding scoren een hobby, dus ik kijk bijna dagelijks wel even op Vinted. Geduld is ook een handige eigenschap bij het shoppen op deze app. Maar verder kan ik je natuurlijk ook wat tips geven om goede Vinted zoektermen te vinden. Hier komen ze!

LET OP: momenteel (april 2023) zijn er problemen bij het platform Vinted met terugbetalingen. Lees mijn ervaring en waarschuwing alsjeblieft en wees voorzichtig, zodat je je geld niet kwijtraakt!

Sla items op

Je kunt je zoekactie op Vinted heel breed inzetten, maar door het grote aanbod wordt het dan wel heel veel scrollen. Handiger is het als je een specifiek item zoekt. Daarom heb ik een mapje op m’n telefoon waarin ik foto’s bewaar van kleding die ik nog graag eens zou vinden op Vinted. Dit kunnen foto’s zijn van een item dat ik tegenkom op Instagram, soms een foto van een kledingstuk op Vinted dat niet m’n maat was of te duur was. Het kan van alles zijn. Ik verzamel deze plaatjes in een mapje “Vinted finds”. Er staat bijvoorbeeld een jumpsuit in van Ba&Sh uit de collectie van 2019 die ik toen al graag wilde maar niet gekocht had. In Vinted heb ik dus een zoekterm gemaakt van het merk met m’n gewenste maat en dan de categorie jumpsuits. Even elke dag het nieuwe aanbod vinden tot ie hopelijk een keertje voorbijkomt.

Screenshots van huidige collecties

Bij voorkeur koop ik geen fast fashion, hoewel ik de kleding van dit soort merken vaak wel ontzettend leuk vind. Als ik dus iets leuks van bijvoorbeeld de Zara zie, dan sla ik daar een screenshot van op in het mapje op m’n telefoon wat ik al eerder noemde. De verleiding is vaak groot om zo’n kledingstuk meteen te bestellen, want de prijzen zijn laag en je hebt het snel in huis. Om mezelf te behoeden voor dit soort impulsaankopen zorg ik dus dat ik een foto van het item opsla en hem dan bewaar voor een latere Vinted zoektocht. Dit zorgt ervoor dat je soms items alweer vergeet en er dus blijkbaar helemaal niet zo enthousiast over bent. Als ik een item wel nog steeds heel graag wil, weet ik waar ik op kan zoeken op Vinted. Zeker met kleding van winkels als de Zara is het geen doen om alles door te scrollen, dus werkt het goed om een specifieke zoekopdracht in te voeren.

Daarnaast is het toch vaak zo dat mensen die wel graag bij ketens als de Zara kopen, dit ook geregeld snel weer zat zijn en het dan op Vinted zetten. Dus tot nu toe is het me eigenlijk altijd gelukt om zo’n kledingstuk dan in een later stadium op Vinted te scoren. Soms zelfs met het kaartje er nog aan.

Leer Frans

Oké, je hoeft echt geen vloeiend Frans te leren spreken, maar een aantal termen is wel handig op Vinted. Ik vind vaak toch de beste items bij de Franse verkopers. Er is veel aanbod en vooral de vintage kledingstukken zijn vaak erg mooi. Probeer dus eens te achterhalen welke Franse zoektermen je nog in kunt zetten tijdens je zoektocht naar dat ene pareltje. Ik weet dat Vinted een vertaalfunctie heeft, maar in mijn ervaring komen toch betere matches naar boven als je specifiek op een Frans woord zoekt. Zo gebruik ik de franse termen voor wol, handgebreid, franjes, fluweel etc in m’n zoektochten naar toffe vintage items. Maar ook bijvoorbeeld “salopette” in plaats van “tuinbroek” kan net weer hele andere items laten zien.

Houd een open blik

Waar ik eerder aanraadde om voor een Zara item juist heel specifiek te zoeken, kan het voor andere zoektochten soms juist werken om het heel open te houden. Als ik een mooie wollen vintage trui of vest zoek, stel ik dan ook geen categorie in waar het kledingstuk onder moet vallen. Sommige verkopers scharen een heel dik vest namelijk onder het kopje “jassen” en een ander weer onder “vesten”. Ik gebruik van dus alleen de zoekterm en kijk dan onder “kleding” en “dames”. De categorieën onder “home” slaan trouwens helemaal nergens op en zijn onwijs beperkt (ik bedoel… textiel, decoratie of eetkamer??). Daar voer ik dus ook altijd alleen een zoekterm in en kies dan geen subcategorie.

Tenslotte

Uiteindelijk is het natuurlijk ook een beetje mazzel hebben dat je iets leuks tegenkomt. Verder is een beetje geduld altijd meegenomen en soms duurt het bij mij ook maanden voordat ik een bepaald item precies in mijn maat en voor een goede prijs tegenkom. Maar dat is ook een beetje het leuke ervan, omdat ik vervolgens extra blij ben met een goede score. Hopelijk heb jij met deze blog ook wat nieuwe inspiratie voor goede zoektermen op Vinted.

Bekijk ook gerust eens mijn andere blogs over Vinted, zoals:

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!