Al eens eerder schreef ik een blog over het feit dat het vaak lastig is om je Pinterest inspiratie te vertalen naar je eigen interieur. Jouw woning lijkt maar niet zoals op de Pinterest plaatjes te worden. De redenen daarvoor geef ik je in die blog, maar vandaag wil ik je wat tips geven om wel tot een goed plan te komen aan de hand van Pinterest. Want hoe vertaal je nou die inspiratie naar een concreet interieur in je eigen woning?

Zoek vergelijkbare huizen

Pinterest stikt van de prachtige huizen, waar je natuurlijk heerlijk bij weg kunt kwijlen. Van grote en stoere lofts tot prachtige authentieke boerderijtjes. De kans is groot dat dit niet jouw huis is. De plaatjes van interieurs in dit soort bijzondere woningen zijn natuurlijk heel inspirerend, maar het 1-op-1 vertalen hiervan naar jouw rijtjeshuis gaat hem niet worden. Zo heb je in je nieuwbouwwoning nou eenmaal niet dat schattige stalraam of glas-in-lood. Probeer op Pinterest dus eens huizen te zoeken die meer op jouw woning lijken. Zoektermen die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld “tiny appartment” als je in een kleine bovenwoning woont of “slanted ceiling” als je zoekt naar inspiratie voor je zolder.

Verzamel kleuren en daarna stalen

Ben je een kleurenplan aan het samenstellen voor je interieur? Dan is Pinterest een ideale bron van inspiratie. Ik raad je wel aan om altijd veel verschillende beelden te verzamelen van kleuren die je mooi vindt. Zoek ook naar verfkleuren van verschillende merken. Vervolgens raad ik je altijd aan om nooit verfkleuren klakkeloos van Pinterest plaatjes te kiezen. Zorg eerst dat je stalen verzamelt en dat je die bij jou thuis bekijkt. Een kleur kan echt heel anders in jouw woning uitpakken dan op een Pinterest plaatje. Gebruik Pinterest dus vooral om borden te maken met kleurencombinaties die je mooi vindt, maar kies de exacte kleuren aan de hand van stalen.

Gebruik je huidige interieur als zoekterm

Omdat je meestal niet helemaal vanaf nul begint in je woning, wil je natuurlijk een interieurplan bedenken dat past bij de dingen die je al hebt. Heb je al een bepaalde kleur op een wand die je wilt houden? Zoek dan juist eens op die kleur en zie wat voor plaatjes er voorbijkomen. Hier kun je al veel nieuwe ideeën uithalen. Dit geldt ook voor grote meubels als de bank of een uitgesproken vloerkleed.

Maak veel verschillende borden

Om optimaal gebruik te maken van Pinterest raad ik je aan om veel verschillende borden te maken. Dus niet één bord waarop je al je inspiratie voor je interieur pint. Maak een verdeling in bijvoorbeeld hoekjes en ruimtes (keuken, zithoek, eethoek, etc). Een ander idee is om losse borden voor bepaalde kleurinspiratie te maken of borden waarop je mooie plaatjes per meubelstuk pint (bank, eettafel, etc). Pinterest is heel goed met het voorstellen van plaatjes die je ook mooi zult vinden. Als je dus duidelijke borden maakt met een niche onderwerp, kun je heel makkelijk extra inspiratie voor je bord zoeken. Zo kom je uiteindelijk veel meer dingen tegen die je mooi vindt, dan alleen met zoektermen die je invoert. Met de knop “meer ideeën” geeft Pinterest je voorstellen voor je bord.

Ga aan de slag!

Je kunt vast uren spenderen op Pinterest en er blijft maar nieuwe inspiratie voorbijkomen. Op een gegeven moment is het zaak om knopen door te hakken en gewoon aan de slag te gaan in je eigen woning. Een interieurplan hoeft niet perfect te zijn en juist gaandeweg kom je tot goede keuzes en oplossingen.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!