Het gevoel van een luxe hotel naar je eigen slaapkamer halen? Dat kan! Vandaag mijn tips op een rijtje om van je slaapkamer een hotel chique ruimte te maken, waarin je helemaal tot rust komt.

Kleurgebruik

Allereerst kun je met kleurgebruik veel invloed hebben op de sfeer in je slaapkamer. Wil je dat echte hotel chique gevoel naar je eigen interieur halen? Dan is het vaak mooi om alle wanden van je slaapkamer van een diepe en luxe ogende tint te voorzien. Een goede is bijvoorbeeld donkerblauw of diepgroen. Door alle wanden én ook het plafond mee te nemen met verven, creëer je meteen dat warme en luxe gevoel van een boutique hotel. Een andere manier is door een behang met een mooie textuur aan te brengen op de wand achter je bed. Dit geeft ook een rijke en luxe uitstraling aan je slaapkamer.

hotel chique slaapkamer

Matras en kussens

Een chique hotel heeft vaak ook hele fijne bedden waar je echt helemaal in kunt verdwijnen. Investeer dus thuis ook in een heel goed matras (bijvoorbeeld een aanpasbaar matras) en zware kwaliteit kussens en dekbed. Ik ben zelf dol op donzen kussens en dekbedden. Dat geeft voor mij echt dat hotel chique gevoel. Daarnaast zie je eigenlijk zelden een hotel met slechts twee kussens op het bed. Wat dat luxe gevoel creëert, is een “zee” van superzachte kussens op het bed waar je nooit meer uit wilt komen. Ik kies bijvoorbeeld voor een groot langwerpig kussen als basis en zet daar de gewone hoofdkussens voor. Je kunt er zelfs nog extra sierkussens aan toevoegen voor nog meer overdadigheid.

Structuren en materialen

Om een hotel chique gevoel te creëeren in je slaapkamer is het verder zaak te werken met verschillende structuren en materialen. Door die te combineren, krijg je ook meteen veel meer sfeer. Vooral natuurlijke materialen dragen bij aan dat luxe gevoel. Denk aan mooi linnen beddengoed, fluwelen gordijnen en een hoogpolig wollen vloerkleed.

hotel chique slaapkamer

Geur

Zorg voor een lekkere geur in de slaapkamer. Niets zo lekker als fris gewassen lakens! Om dat hotel chique gevoel te creëeren, kun je verder gaan voor een fijne geur door een diffuser of met bijvoorbeeld geurstokjes. Verder natuurlijk altijd de ramen op een kiertje, zodat het lekker fris blijft. Ik gebruik daarnaast graag een speciale spray voor beddengoed met een lekkere lavendelgeur. Ruikt heel lekker en is ook nog eens rustgevend.

Opruimen

Last but not least; zorg dat je slaapkamer altijd lekker is opgeruimd. Door te zorgen voor voldoende bergruimte (liefst in een andere kamer), zorg je ervoor dat je slaapkamer altijd zonder rommel kan zijn. Wat hierbij ook kan helpen, is kiezen voor nachtkastjes met opbergmogelijkheid. Zo kan je kleine rommeltjes makkelijk even in een la of kastje wegstoppen, maar heb je het wel bij de hand.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!