Workshop interieurfotografie

Heb je een digitale spiegelreflexcamera of een systeemcamera, maar fotografeer je nog altijd op de automatische stand?

Zou je meer controle willen hebben over je camera en dus mooiere interieurfoto’s kunnen maken?

Dan is de workshop interieurfotografie echt wat voor jou! In 2,5 uur leer ik je de basics van je camera te begrijpen. Zo vertel ik je alles over de belichtingsdriehoek en laat ik je zien hoe je deze kennis gebruikt bij het instellen van je camera.

Na de basis theorieles ga ik je meenemen in de fijne kneepjes van de interieurfotografie. Want waar moet je nou op letten bij het fotograferen van een woning? En hoe krijg je een mooi detailshot? Ik laat je zien hoe je je foto’s kunt nabewerken, zodat je een fris eindresultaat krijgt met slechts een paar kleine aanpassingen.

Na de theorie gaan we natuurlijk direct oefenen. We gaan aan de slag met het maken van goede overzichtsfoto’s en natuurlijk ook met fijne detailfoto’s, waarbij je één item in de spotlights zet. Op de laptop bekijken we het resultaat en oefenen daarna met het nabewerken.

tips interieurfotografie

Aan het einde van de workshop kun je:

  • Fotograferen op de manuele stand van je camera én snap je precies welke instelling welk effect heeft op het resultaat.
  • Een interieur zo mooi mogelijk in beeld brengen.
  • Spelen met scherptediepte (bijvoorbeeld detailfoto’s met een mooie wazige achtergrond maken)
  • Omgaan met uitdagingen als tegenlicht en weinig daglicht.
  • De basis van het nabewerken.

Uiteraard gaan we oefenen zowel met als zonder statief (onmisbaar bij de interieurfotografie!). Als je wilt, kan ik je ook de effecten van verschillende lenzen, bijvoorbeeld een groothoeklens, laten zien en ervaren.

Locatie

Bij mij thuis of afhankelijk van je wensen bij jou thuis of op een andere locatie.

Duur

We zijn 2,5 uur bezig incl oefentijd.

Kosten

€ 225,00 incl BTW

Wanneer je ervoor kiest om de workshop bij jou thuis of op locatie te laten plaatsvinden, reken ik een extra reiskostenvergoeding.

Wil je de workshop liever in een klein groepje volgen in plaats van 1-op-1? Dat kan uiteraard ook! Stuur me gerust een berichtje om de mogelijkheden te bespreken.

Was echt super leuk en leerzaam. Echt een aanrader!

Steffie

Super interessante, leerzame en leuke workshop gehad bij Sabine.. Je krijgt meteen zin om ermee aan de slag te gaan. Een echte aanrader!

Nadine

Cursus fotografie gevold bij Sabine. Wat een ontzettend gezellige en waardevolle cursus! Sabine is 1 bonk vrolijke energie en ze legt alles heel helder uit. De cursus aan zich heeft ze professioneel opgesteld en alle onderwerpen komen aan bod. Ik ben zelf absoluut geen ervaren fotograaf, maar dit was totaal geen probleem. Er is ruimte voor vragen en aan het eind heb je helemaal zin om zelf aan de slag te gaan. Een echte aanrader!

Jorinka

De cursus interieurfotografie van Sabine heeft mijn verwachtingen overtroffen! De combinatie tussen theorie en samen oefenen is heel waardevol en doordat de cursus 1 op 1 is heb je veel interactie. Ik heb er ontzettend veel van opgestoken en ben er meteen mee aan de slag gegaan. Bedankt Sabine!

Mandy