Dit is deel 2 van mijn mini serie waarin ik stap voor stap laat zien hoe wij de woonkamer een make-over gaven. Alle muren kregen een nieuw kleurtje en vandaag laat ik je zien hoe ik één van onze muren rood verfde. In deel 1 zie je het resultaat van de roze en okergele muren, dus check die nog even als je die gemist had.

Kleur kiezen

De juiste rode kleur kiezen, bleek best een uitdaging. In m’n hoofd had ik de perfecte kleur, maar het viel me bij het kiezen van de kleur op dat de meeste verfmerken eigenlijk niet zoveel opties hebben qua rode tinten. In eerste instantie wilde ik voor Baked Cherry gaan van Little Greene, maar op een proefstukje vond ik deze toch nog te helder rood. In de Karwei vond ik de perfecte tint, die precies was zoals ik het bedoelde. Nét iets dieper rood dan de kleur van Little Greene. Verder vind ik het altijd fijn dat de Karwei grote kleurstalen heeft, waardoor je een goed beeld van de kleur hebt. Ik ben gegaan voor de kleur IG PS-1081 van Karwei.

Rood is een uitdaging

Zoals je in mijn vorige blogpost al hebt kunnen lezen, is de dekking van de kleur rood vaak een uitdaging. Het was dus best een klus om de kleur goed op de muur te krijgen, maar het resultaat is uiteindelijk erg mooi geworden. Deze kleur rood past precies goed bij de zalmroze tint en het okergeel dat ik al eerder op de andere muren aanbracht.

rode muur
rode muur
De rode muur met de nieuwe vitrinekast.

Een nieuwe look

Om de nieuwe look van de woonkamer compleet te maken, kocht ik ook een nieuwe vitrinekast. Ik was al langer op zoek naar de perfecte vervanger voor onze saaie witte buffetkast en vond deze bij de Loods5 outlet. Deze houten vitrinekast is precies goed qua formaat en is gemaakt van een hele mooie houtsoort met vintage look. Ik kan niet vinden van welk merk ie is en ook in de Loods5 konden ze me dat helaas niet vertellen. De kast zag er verder perfect uit en kostte slechts 250 euro, dus dat vond ik geen geld. Het warme hout combineert erg goed met het diepe rood dat nu op de muur zit en ik kan er mijn vintage servies mooi in uitstallen.

Bij de eettafel stond eerder een roze fluwelen stoeltje. Deze heb ik vervangen voor een oranje variant. Het is verder precies dezelfde stoel (de Zuiver OMG stoel), maar deze kleurt beter bij het nieuwe kleurenplan.

rode muur
rode muur
rode muur

Klaar??

Je zou zeggen dat ik nu klaar ben met de woonkamer make-over. Alle muren hebben immers een nieuwe kleur. Toch heb ik nog één laatste toevoeging die eraan komt. Namelijk een heel gaaf jungle behang achter de eettafel. Voordat ik het behang kan aanbrengen, moet de muur eerst een aantal weken goed drogen, dus dit ga ik eind van deze maand past doen. Als m’n jungle erop zit, maak ik een derde en laatste deel van deze serie blogs. Ik ben heel benieuwd!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!