Alweer een tijdje ben ik bezig met een make-over van onze woonkamer. Ik had opeens bedacht dat ik alle muren een andere kleur wilde geven en daar ben ik inmiddels een aardig eind mee gevorderd. Vandaag laat ik je deel 1 zien in onze woonkamer make-over met de kleur Dead Salmon van Farrow & Ball en een vrolijke okergele tint van Karwei.

Kleuren kiezen

Ik begon mijn zoektocht naar de juiste kleuren voor de woonkamer op Pinterest. Daar maakte ik een bord met de de verschillende kleurencombinaties die ik in mijn hoofd had. Een combinatie van dieprood, nude en okergeel was het plan. Ik zag het al helemaal voor me met de gele bank voor een dieprode muur. De nude tint wilde ik op een groot deel van de muren en moest dus een rustige kleur zijn die met zowel het geel als het rood goed zou matchen. Ik twijfelde tussen twee kleuren en koos de meest roze variant, omdat ik bang was dat de andere kleur te donker zou uitpakken. Maar toen ik de muren had geverfd in de “nude” tint, bleek deze toch wel erg roze uit te pakken in onze woonkamer. Ik denk dat met name het vele licht uit het zuiden hier van invloed op was.

Check hier mijn artikel over het kiezen van de juiste verfkleur, inclusief foto’s van ons té roze huis

Woonkamer in Farrow & Ball Dead Salmon

De kleur Dead Salmon van Farrow & Ball bleek uiteindelijk wel een schot in de roos. Niet te roze, maar echt een mooie leverachtige tint die heel neutraal oogt en veel warmte geeft. Hij combineert waanzinnig met alle planten in huis en de gouden details waar ik zo van houd. Ik verfde een groot deel van de woonkamer in deze tint en heb deze dus echt als basiskleur gebruikt.

De muren die eerst de kleuren Heart Wood en Urban Taupe van Flexa hadden, veranderde ik dus in Dead Salmon. Ook richting de keuken en langs de kozijnen liet ik de kleur doorlopen om meer eenheid te creëeren.

farrow & ball Dead Salmon
Woonkamer before met Flexa Heart Wood
farrow & ball Dead Salmon
De woonkamer nu met Farrow & Ball Dead Salmon

Keuken in Karwei IG PS-1121

Omdat ik okergeel zo’n prachtige match vind met het rood en het nude/roze, wilde ik ergens een accent maken met deze kleur. De keuken leek me hiervoor een geschikte plek. Ik verfde de het hoekje bij de keuken in de okergele kleur IG PS-1121 van Karwei. De kleur pakte perfect uit en maakt van onze keuken nu echt een zonnige hoek. Boven de afzuigkap ging ik wel weer voor een stukje met Dead Salmon.

Brabantia Patrice
De keuken before
Karwei IG PS-1121
De keuken nu!
Karwei IG PS-1121

Ik ben de laatste tijd trouwens helemaal weg van de verfkleuren van Karwei. Onze slaapkamer verfde ik bijvoorbeeld al eerder in IG PS-1064 van Karwei.

Verdere plannen

Inmiddels ben ik alweer een aardig eind gevorderd met de rest van mijn plannen. Zo ga ik je binnenkort laten zien hoe ik een andere muur in de woonkamer rood schilderde (ja, rood!) en er komt ook nog een kek behang. Ook scoorde ik een onwijs mooie kast in de Loods5 outlet, die perfect bij de kleuren past in huis. Stay tuned dus voor deel 2 en 3 van onze woonkamer make-over!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!