Ruim anderhalf jaar geleden gaf ik de lange wand in onze woonkamer een terrarode kleur (kleur Terra van Vtwonen) en hing een tof behangpaneel op. Een tijdje terug kreeg ik het echter op m’n heupen en vond ik het tijd worden voor iets anders. Het liefst een tof behang (behangobsessie is aan momenteel!) en ik begon m’n zoektocht. Dat was nog niet zo makkelijk, maar vandaag kan ik je eindelijk het resultaat laten zien.

Behang uitzoeken

Het juiste behang kiezen vond ik best een ding. Als je ook nog worstelt met het uitzoeken van een tof behang, kan ik je mijn blog met tips over het kiezen van behang van harte aanbevelen. Ik zocht een vliesbehang, met name vanwege het gemak en het feit dat je het heel makkelijk weer kunt verwijderen. Ik houd nou eenmaal van afwisselen. Qua kleuren zocht ik het lange tijd in het groen. Het superpopulaire behang van Morris & Co vond ik bijvoorbeeld prachtig, maar dit viel al gauw af vanwege de prijs en het feit dat het geen vliesbehang is.

bloemenbehang
De woonkamer before

Bloemenbehang

Ik vroeg talloze stalen op van merken als Midbec, Boras Tapeter en Sandberg Wallpapers. Elke keer was ik net niet overtuigd. Het liefst zocht ik iets met een bloemenprint, maar dan niet te strak gerangschikt. Ik vind dat je op zo’n grote wand dan een beetje een grafisch effect krijgt en daar ben ik niet zo van. Ook zocht ik iets met niet te kleine bloemetjes, omdat het anders wel erg druk wordt op zo’n lange wand.

Uiteindelijk kwam ik uit bij het Eijffinger Sundari behang en kocht ik 5 rollen via Behangwebshop.nl. Dit bloemenbehang heeft een prachtige beige/gele ondergrond met daarop grote bloemen in met name roze tinten. De structuur van dit behang is ook echt prachtig en het behang is van een prachtige kwaliteit. Het is daarom ook een stuk duurder dan het Karwei behang dat ik op onze slaapkamer ophing recent.

Het behang aanbrengen op de wand

Het behangpaneel van Kek Amsterdam was supermakkelijk van de wand af te trekken en daarna kon het behangen beginnen. Ik heb dit in mijn eentje gedaan en dat is prima te doen. Het behang werkt makkelijk en snijdt goed (zonder dat het in je mes blijft hangen). Zorg natuurlijk wel altijd voor een goed scherp mesje. Ik gebruik zelf zelden een behanglineaal, maar snijd gewoon uit de losse pols langs de randen. Dit werkt voor mij het beste. Het behang zat binnen een aantal uur op de wand en het resultaat is prachtig!

bloemenbehang
bloemenbehang
bloemenbehang

Het resultaat van de woonkamer met het bloemenbehang

De kleuren van het behang passen echt perfect bij de rest van onze woonkamer en bij de overige wanden. Deze zijn allemaal geverfd in de kleur Dead Salmon van Farrow & Ball. Ik vind de houten eettafel en de houten vitrinekast ook onwijs leuk uitkomen bij dit behang. Ook lijkt de woonkamer net wat lichter dan met de terrarode kleur op de wand.

Helemaal blij dus met m’n mooie behang! Nu rustig op zoek naar nog een leuk stoeltje bij de eettafel. De rotan stoeltjes die er staan, kocht ik recent via Marktplaats trouwens en vind ik superleuk staan. Ook wil ik de booglamp nog vervangen door wat anders. Misschien een andere kap, maar misschien gewoon een hele andere lamp. We hebben helaas geen lichtpunt boven de tafel (hoe onhandig…) dus ik ga denk ik wel weer voor een booglamp. Of misschien een soort wandlamp met lange arm.

Voor nu vind ik de make-over van de woonkamer al ontzettend geslaagd! Het behang is precies wat ik hoopte en ik word elke keer vrolijk als ik de kamer binnenloop.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!