In de vorige twee delen van mijn blogs over de woonkamer make-over kon je al lezen en zien hoe ik alle muren van onze woonkamer een nieuwe kleur gaf. Om de muren helemaal af te maken, volgt er vandaag dan nog een deel 3 van de make-over. Hierbij laat ik je zien hoe ik een te gek jungle behangpaneel aanbracht achter de eettafel. Natuurlijk vertel ik je ook hoe ik dit aanpakte en of dit te doen is voor een behang-newbie.

Behangpaneel van KEK Amsterdam

Al voordat ik begon met het verven van de muren in onze woonkamer, had ik bedacht dat ik graag een stuk behang achter de eettafel wilde. Het liefst iets in een mooie groene tint met een jungle thema. In mijn zoektocht kwam ik uit bij het behang van KEK Amsterdam en ik was meteen helemaal weg van hun Tropical Landscape behang. Ik ontdekte dat zij niet alleen “gewoon” behang hadden, maar ook speciale behangpanelen. Precies wat ik zocht voor achter de eettafel. Zo hoef je niet de hele muur te behangen, maar heb je wel echt een toffe eyecatcher aan de wand. Op de site las ik dat je het binnen 30 minuten zou kunnen aanbrengen, dus ook dat stemde me gunstig.

Behangen voor beginners

Het behangpaneel had ik snel in huis (deze heb ik gekregen van KEK Amsterdam), maar ik moest nog even wachten met behangen, omdat we de muur net geschilderd hadden. Afgelopen weekend was het dan zo ver: we gingen voor het eerst in ons leven behangen. Het behangpaneel bestaat gelukkig uit 3 kant-en-klare stroken, waardoor je zelf niks op maat hoeft te snijden. Daarnaast is het een vliesbehang, waardoor je geen behangtafel nodig hebt.

Bij de bouwmarkt kocht ik Perfax Ready & Roll behangplaksel (let even op dat je de juiste kiest, namelijk voor vliesbehang). Verder kocht ik alle andere bijbehorende accessoires van Perfax: de Roll-On roller om de lijm aan te brengen, de behangspatel en een rollertje voor de naden.

Voordat we het paneel gingen aanbrengen, tekende ik eerst de maten uit op de muur met een waterpas. Zo kon ik het behang precies langs m’n potloodlijn plakken. De Perfax behanglijm is klaar voor gebruik, dus die kon ik zo op de muur rollen. Daarna was het een kwestie van met z’n tweeën het behang erop plakken en glad strijken met de behangspatel. Je hoeft niet bang te zijn dat je de eerste keer net niet helemaal recht plakt, want ik merkte dat je nog best wat kunt schuiven als de lijm nog nat is. Je hebt dus prima de tijd om het helemaal perfect recht te krijgen. Het rollertje voor de naden had ik trouwens niet eens echt nodig, want de naden sloten eigenlijk meteen prima aan.

De belofte op de website van KEK Amsterdam dat het binnen 30 minuten aan te brengen is, klopt dus helemaal. Ik had anders verwacht als newbie behanger, maar het valt dus echt onwijs mee en is heel goed te doen, ook zonder ervaring.

behangpaneel KEK Amsterdam
behangpaneel KEK Amsterdam
Dit luipaard is m’n favoriet van het behang
behangpaneel KEK Amsterdam

Jungle in huis

Het resultaat is naar mijn mening echt te gek! De kleuren komen prachtig uit tegen de rode muur en het behang is enorm gedetailleerd, waardoor je ernaar kunt blijven kijken. Het behang is van een hoge kwaliteit en de afwerking is mat, waardoor je geen lelijke glans of oneffenheden ziet. Op de muur waar we het behang hebben aangebracht, liep een opvallende scheur. Met het behangpaneel erover zie je daar niks meer van. Ideaal! Omdat de kleuren niet té uitgesproken zijn, is dit een behang dat in veel interieurs past. Het behang is opvallend, maar niet overheersend. Ik ben enorm blij met ons nieuwe behang achter de eettafel en ben stiekem nog steeds een beetje trots op onze behangskills.

Eigenlijk zou de woonkamer make-over nu klaar zijn. Hoewel… als interieurstylist en blogger ben je volgens mij nooit helemaal klaar in je eigen huis. Dat is ook nu weer het geval, want sinds het behang op de muren zit, begint het opeens te kriebelen om een andere kleur eettafel en stoelen te nemen… Niet iets wat ik halsoverkop wil doen, maar ik houd wel m’n ogen open de komende tijd. Onze huidige tafel komt bijvoorbeeld uit de kringloop, dus als ik weer tegen zoiets aanloop, ga ik het zeker overwegen. Ik vind het wit nu net teveel contrasteren met het donkere behang, dus ik zou liever voor een houten of zelfs zwarte tafel gaan.

Ik ben heel benieuwd wat je van ons nieuwe behang vindt! Ook iets voor jou zo’n jungle in huis?

styled by sabine signature

Het behang heb ik gekregen van KEK Amsterdam.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!