Sinds een tijdje ben ik druk met het restylen van onze studeerkamer. Ik gebruik deze ruimte namelijk de laatste tijd als mijn werkkamer, van waaruit ik m’n vintage kledingshop run. Het is geen grote ruimte, maar precies groot genoeg om een groot kledingrek kwijt te kunnen, wat kasten en een bureau. Deze werkkamer was nog helemaal wit, omdat we hem hiervoor echt meer als opslagruimte gebruikten. Tijd dus om daar verandering in te brengen. Ik ging voor veel roze (hoe kan het ook anders?) en een Oosterse lamp. Kijk je mee?

Roze en aubergine op de wanden

Allereerst kregen alle wanden een kleurtje. Of eigenlijk bijna alle wanden. Want aan één zijde staan hele grote boekenkasten en ik ben nog te lui geweest om die van de wand te trekken en die muur ook te verven…. Ik ben ook bang dat dit een tienjarenplan wordt haha (ik ken mezelf langer dan vandaag). Dus vooruit, één wand staat niet op de foto omdat deze er dus nog steeds rommelig uitziet.

De overige wanden kregen wel een kleur! Ik ging voor een mooie roze tint van Farrow & Ball (Sulking Room Pink). Eén wand mocht er wel wat meer uitspringen vond ik, dus dit muurtje verfde ik in de kleur Brinjal van Farrow & Ball. Een hele mooie diepe aubergine tint, die prachtig staat bij de roze kleur van de andere muren. Beide kleuren liet ik mengen in de bouwmarkt in een huismerk verf. Toen ik klaar was met verven, viel het witte plafond eigenlijk meer op dan eerder. Ik besloot toen dus om het plafond ook mee te nemen in de roze tint. Wat een rotklus zeg…. Maar het resultaat mag er wezen en gelukkig was het maar een klein stukje doordat de ruimte klein is en een deel schuine wand is.

Meer inspiratie zien met de prachtige kleur Brinjal van Farrow & Ball? Blogger Nancy van Ons Haarlemse Huisje bracht Farrow & Ball Brinjal aan in de woonkamer.

Merel in Wonderland Oosterse hanglamp

Een Oosterse lamp van Merel in Wonderland

Om het geheel af te maken, mocht ik bij Merel in Wonderland een lamp uitzoeken. Merel verkoopt de meest fantastische Oosterse lampen en nog veel meer gave interieuraccessoires. Ik koos voor een gouden filigrain hanglamp. Deze lamp heeft waanzinnige bloemenpatronen waar het licht heel sfeervol doorheen schijnt. Je ziet dan ook de patronen terug op de wanden en het plafond, wat een sprookjesachtig effect geeft. Het formaat van deze lamp is perfect voor de meeste ruimtes en hij zou bijvoorbeeld ook prachtig in een hal passen. Heb je een hoog plafond? Dan is dat ook geen probleem, want er zit een lang ophangsysteem aan. Voor in onze werkkamer was deze veel te lang, maar dit kun je heel makkelijk aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld schakels tussen de ketting uithalen, maar ik heb ervoor gekozen om hem met een S-haakje wat in te korten. Zo kan ik af en toe wisselen in hoe hoog de lamp komt te hangen. Voor nu hangt ie perfect. We kunnen er nog prima onderdoor lopen, maar toch hangt ie mooi in het zicht. De hanglamp is verder heel erg licht, dus dat maakt het ophangen en aansluiten een eitje.

Gouden details

De gouden hanglamp van Merel in Wonderland geeft de hele kamer dus een fijne Oosterse touch en verspreidt een mooi zacht licht door de ruimte. Om het goud van de lamp terug te laten komen in de werkkamer, heb ik nog wat gouden details toegevoegd. Zo verfde ik de staande spiegel ook goud (deze heb ik al heel erg lang en hij lag lange tijd op zolder). Een paar oude gouden lijstjes aan de wand maken het af. De roze met gouden plantenpot komt uit de kringloop en vind ik hier ook helemaal te gek.

Kortom, ik heb nu een mooie werkplek waar ik aan de slag kan met de verkoop van vintage kleding. Ik maak hier sinds de make-over alle video’s voor de verkoop, de foto’s en ik pak de pakketten hier in. Een ideale plek en ik ben superblij met de fijne sfeer die er nu hangt.

Merel in Wonderland Oosterse hanglamp
De Oosterse hanglamp heeft prachtige bloemendetails.
Merel in Wonderland Oosterse hanglamp

Voor de toekomst

Helemaal klaar is het nog niet hoor. Ik wil nog eens een ander bureau in de ruimte. Er staat nu een hele oude, hele lelijke van Ikea (die ik dus expres niet op de foto zet haha). Hierop staat m’n naaimachine, voor de naaicursus die ik ooit nog wil volgen 😉 Ook denk ik dat ik ook in de kamer nog gordijnen bij het schuine dakraam toe wil voegen voor wat extra sfeer. Voor nu kan ik in elk geval lekker aan de slag en heb ik bij het maken van de vintage video’s een fantastisch sfeerlicht door de te gekke lamp van Merel.

Op zoek naar gave Oosterse en Arabische lampen? Check de winkel van Merel in Wonderland. Je vind er naast hanglampen ook plafonnieres en uiteraard tafellampen. Voor andere boho accessoires als vloerkleden en kussens ben je hier trouwens ook aan het juiste adres.

Check ook mijn Instagram account, waar je t/m dinsdag 24 november kans maakt op ook zo’n prachtige lamp!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!