Woon je in een huurwoning en overweeg je de aanschaf van een nieuwe vloer? Dan komen er wat andere aspecten bij je keuze kijken dan bij een koopwoning. Je wilt waarschijnlijk een vloer die enigszins budgetproof is, maar wel een mooie uitstraling biedt. Ook vraagt een appartement soms om andere overwegingen dan een benedenwoning. In deze blog zet ik een aantal ideeën op een rijtje voor vloeren voor een huurwoning.

Welke vloeren mag je kiezen in jouw huurwoning?

Begin bij het begin en check goed de huurovereenkomst. De kans is groot dat daar al wat instaat over eventuele voorwaarden die gesteld worden aan de vloerkeuze. Vaak mogen de meest voor de hand liggende opties wel. Denk aan een PVC vloer, laminaat of vinyl. Het kan wel dat er ook nog eisen worden gesteld aan de gehorigheid en ondervloer. Als die eisen er niet zijn, is het sowieso iets om zelf ook even bij stil te staan. In een gehorige woning kan een vloer best een verschil maken in de geluidsoverlast.

Andere overwegingen

Verder kies je natuurlijk een vloer die past binnen je budget, maar kun je ook nog rekening houden met je toekomstplannen. Is deze huurwoning een plek waar je slechts een beperkte tijd wilt blijven? Dan hoeft een vloer niet meteen eentje te zijn die tien jaar mee zal gaan. In dat geval wil je misschien zelf je geld ook liever investeren in leuke meubels die je weer mee kunt nemen naar een volgend huis.

vloer in huurwoning

Mooie en goedkope vloeren voor een huurwoning

Een aantal opties op een rijtje van vloeren die perfect in een huurwoning passen.

Laminaat vloer

Laminaat is al decennialang een populaire keuze. Het is een vloer die in heel veel opties te verkrijgen is en van heel goedkoop tot wat duurder. De meeste soorten laminaat kun je daarnaast zelf heel makkelijk leggen. Je kunt het zelfs nog weer meenemen naar een volgende woning. Door voor een warme houtkleur te kiezen, geef je ook snel veel sfeer aan een huurwoning. Heb je een heel krap budget? Dan kun je zelfs overwegen om een tweedehands laminaat vloer te kopen.

PVC vloer

Een PVC vloer maakt de laatste jaren echt een opkomst door. Niet geheel onbegrijpelijk, want dit is een hele praktische keuze. Met kinderen of huisdieren raad ik regelmatig een PVC vloer aan bij mijn klanten. De meeste PVC vloeren zijn wat prijziger dan laminaat, maar het is ook een vloer die over het algemeen nog wat langer meegaat. Het schoonmaken is supermakkelijk en een PVC vloer is in tal van kleuren verkrijgbaar. Enige puntje waar je even op moet letten bij een PVC vloer in een huurwoning is de ondergrond. Deze moet wel echt egaal zijn.

Vinyl vloer

Dit type vloer is meestal ook goedkoop en wordt dus regelmatig gelegd in huurwoningen. Ook ideaal dus voor een woning waar je slechts voor de korte termijn wil blijven wonen. Let er wel even op dat ook de vinyl vloer een egale ondergrond vereist en dat het verlijmen van het vinyl niet altijd een optie is in een huurwoning. Laat je hier dus goed over informeren.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!