Een belangrijk vraagstuk bij het inrichten van de woonkamer; voor welke kleur bank ga je? Een bank is vaak redelijk bepalend voor de sfeer in de rest van je woonkamer, dus je wilt hierin een goede keuze maken. Ga je voor een veilige keuze, zoals een grijze bank? Of toch voor een uitspatting en voor een opvallende kleur? Ik geef je vandaag mijn tips voor het kiezen van de juiste kleur voor jouw nieuwe bank.

De grijze bank

Tsja, de grijze bank is denk ik de bank die ik het meeste tegenkom in interieurs tijdens mijn werk. Het is een veilige keuze, maar naar mijn mening ook wel een wat saaie keuze. Houd er rekening mee dat de meeste kleuren grijs niet heel veel doen voor je woonkamer. Zoek je naar meer sfeer en warmte? Dan raad ik een grijze bank vaak juist niet aan. Houd je van strak en modern? Dan kan een grijze bank zeker wel een goede keuze voor jou zijn. Ik raad je aan om vooral een bewuste keuze te maken en dus niet maar voor een grijze bank te kiezen, omdat je denkt dat dat de meest neutrale optie is. Er zijn namelijk zoveel meer neutrale opties en je zit dan echt niet meteen aan grijs vast.

interieuradvies nieuwbouwwoning utrecht
Een grijze hoekbank, maar dan gezellig aangekleed met veel kussens, kleur op de wand en vloerkleden.

De beige bank

Een bank in een beige/zand kleur is in mijn ervaring een prima alternatief voor de standaard grijze bank! Kleuren in het beige/zand/taupe spectrum zijn namelijk heel neutraal, rustig, maar geven wel veel sfeer en warmte. Wat mij betreft is dit dus de perfecte vervanger van de standaard grijze bank. Denk je dat dit soort kleuren juist saai zijn? Natuurlijk is beige niet de meest spetterende kleur die er is, maar je kunt hier wel heel veel combinaties mee maken. En door te kiezen voor een wat meer grove, gemeleerde stof maak je het allemaal net wat stoerder en minder truttig.

Een groene bank

Met de kleur groen kun je heel veel kanten op! Wat dacht je van een velvet hoekbank in een diepe donkergroene tint? Of juist een lichte pastelgroen? In heel veel interieurstijlen kan een groene bank goed tot z’n recht komen. Met lichte kleuren op de wanden en verder neutrale kleuren, kan de kleur groen juist veel rust brengen in je interieur. Als je van een retro of vintage interieur bent, is een flessengroene kleur bank een hele toffe optie die met veel van je vintage vondsten zal combineren. Meer van het Scandinavische? Een vergrijsde pastelgroene tint past bij jou en is net wat spannender dan een standaard grijze bank.

Een terracotta of cognackleurige bank

De laatste jaren zien we ook steeds meer diepe en warme kleuren, zoals terracotta of cognac. In een industrieel interieur is een leren cognackleurige bank bijvoorbeeld niet meer weg te denken. Houd je meer van die chique hotellook in je interieur? Dan kan een terracotta bank in een fluwelen stof ook een hele goede keuze zijn! Deze kleuren geven meteen veel sfeer en warmte en combineren bijvoorbeeld ook perfect met veel groene planten.

De roze bank

Een bank in een roze kleur is op dit moment een trend en ik kan me voorstellen dat je dit een te opvallende kleur vindt. Net als groen, heb je ook de kleur roze in zoveel verschillende tinten en gradaties, dat ik denk dat je een roze bank niet meteen moet afschrijven. Een pastelroze bank geeft bijvoorbeeld een heel ander effect dan een vergrijsde oudroze variant. Wij hebben zelf een beetje een roze/paarse tint in een prachtige fluwelen stof en ik ben daar nog steeds waanzinnig blij mee!

binnenkijken kleurrijk kringloop
Een roze bank als eyecatcher in een kleurrijk interieur

Uiteraard is deze lijst met potentiële kleuren voor een bank nog lang niet compleet, maar dit zijn wel de kleuren die ik momenteel veel zie terugkomen. Mijn belangrijkste advies is om dus echt eens te kijken welke kleur een mooie aanvulling of juist wel eyecatcher kan zijn in jouw woonkamer. Dus kies niet klakkeloos voor de grijze bank, omdat daar het aanbod nou eenmaal het grootste voor is. Kies bewust voor een kleur en je zult zien dat je nog jaren tevreden kunt zijn met je nieuwe bank.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!