Een vloer kiezen is een belangrijk ding; je wisselt immers niet even van vloer als het toch tegen blijkt te vallen. Zoals jullie misschien weten, hebben wij uiteindelijk voor een gietvloer gekozen. Toch zijn we hierbij niet over één nacht ijs gegaan en hebben we zeker andere opties overwogen. Ik laat je drie vloeren zien die prachtig in de huidige woontrends passen.

 

Houten vloer

Toen we een vloer gingen kiezen, kwamen we eigenlijk als eerste bij een houten vloer uit. Met een houten vloer kun je (bijna) niet verkeerd gaan wat mij betreft. Een houten vloer geeft meteen karakter aan je woning en zorgt voor meer warmte door het natuurlijke uiterlijk. Bij het kiezen van een houten vloer zou ik je wel willen adviseren om goed na te denken over de kleur en hoe je deze gaat combineren. Zo kan een warme vloer veel sfeer aan je woning geven, maar kan teveel warmte ook neigen naar het oranje, wat het inrichten bemoeilijkt. Zelf ben ik dol op eikenhouten vloeren met veel karakter. Het liefst dan in een iets koele tint, maar ook weer niet te grijs.

 

In onze zoektocht zijn wij begonnen bij Martijn de Wit vloeren, waar ze prachtige houten vloeren hebben. Het grappige is dat zij ons na inventarisatie van onze wensen ook verwezen naar de gietvloeren van Senso, waar we uiteindelijk voor gekozen hebben. Niet onbelangrijk; de meeste houten vloeren kun je prima combineren met vloerverwarming.

 

Visgraat vloer

De laatste tijd ben ik helemaal gek van visgraat vloeren. Zeker als je een wat grotere woonkamer hebt, vind ik dit een hele goede optie. Ook deze vloer is in allerlei afwerkingen verkrijgbaar. De wat meer “geleefde” versies vind ik echt prachtig. De visgraat vloer kun je heel goed combineren met de Scandinavische woonstijl. Kies in dit geval voor een mooie lichte variant in een iets vergrijsde tint. Een ideale combinatie met de lichte tinten van de Scandinavische stijl en de visgraat zorgt in dit geval meteen voor meer warmte en authenticiteit in je woning.

Op Pinterest verzamelde ik de mooiste interieurs met een visgraat vloer:

 

Hongaarse punt vloer

Naast de visgraat vloer is er nog een vloerpatroon welke je nu veel ziet. De Hongaarse punt is een parketvloer met weer een net iets ander patroon dan de alom bekende visgraat. Ook deze vloer laat zich met veel van de huidige woontrends combineren. Zo kun je je deze vloer vast in een klassiek interieur voorstellen, maar doet ie het ook perfect in een Scandinavische of zelfs meer industriële inrichting. De Hongaarse punt is ook in talloze varianten leverbaar, waardoor er altijd een vloer is die in jouw huis past. Persoonlijk vind ik de wat mattere versie in een lichte kleur het mooist.

Op Pinterest heb ik ook een bord aan deze vloer gewijd. Zo kun je meteen het verschil met de visgraat vloer goed zien:

 

Als jullie het over zouden mogen doen, zou je dan voor een andere vloer gaan? Wij denk ik niet, maar in een ander huis zou ik zeker een Hongaarse punt of visgraat vloer overwegen.

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!