Houd je wel van een beetje verandering in het interieur? En gooi jij het liefst elke paar maanden je gehele woonkamer om? Dan kun je een aantal dingen doen om te zorgen dat je interieur flexibel is en je makkelijk van indeling en styling kunt wisselen. Vandaag mijn tips voor een interieur wanneer je veranderdrang hebt.

Flexibele indeling

Allereerst heb je waarschijnlijk behoefte om lekker te schuiven met meubels als je veel veranderdrang in je interieur ervaart. Niet elke woonkamer leent zich hiervoor, maar je kunt een aantal dingen doen om je indeling wat flexibeler te maken. Vaak zie je dat bijvoorbeeld een woonkamerindeling is gevormd rondom de televisie. Heb je geen televisie? Dan ben je meteen al wat meer flexibel qua indeling.

Indeling rondom de tv

Heb je wel een tv? Dan kun je eens kijken hoe je kan zorgen dat je deze op verschillende plekken kunt neerzetten. Of kijk of je de meubels rondom je tv nog makkelijk kunt verplaatsen. Een elementenbank die je in steeds een andere opstelling kunt plaatsen is hierbij bijvoorbeeld handig, maar denk ook aan draaistoelen (waardoor je vanuit verschillende hoeken de tv kunt zien).

Indeling rond de eettafel

Ik zie dat veel mensen het leuk vinden om de eettafel af en toe anders neer te zetten. Wanneer je een rechthoekige tafel hebt, kun je deze gewoon eens een kwartslag draaien voor een andere look. Wissel de stoelen eens om als je verschillende eetkamerstoelen hebt of voeg bijvoorbeeld aan één zijde een bankje toe bij de eettafel.

Door voor een speciale flexibele constructie bij het ophangen van de hanglamp te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je je eettafel af en toe kunt verplaatsen. Op die manier hangt je hanglamp wel weer perfect boven de eettafel gepositioneerd.

Kies voor meubels die je kunt aanpassen

Als je veel veranderdrang hebt, kun je daar ook rekening mee houden wanneer je voor meubels gaat shoppen in een woonwinkel. Zo zijn er banken met verwisselbare hoezen en een vintage houten kastje kun je bijvoorbeeld zelf heel makkelijk een andere kleur geven. Wij hebben zelf een bank met een verwisselbare hoes en dat is echt een makkelijke manier om je interieur een hele andere look te geven. Verder bestaan er ook vloerkleden die je aan twee kanten kunt gebruiken (ook een simpele manier om af te wisselen) en kun je natuurlijk altijd zelf kijken in hoeverre je een bepaald meubel kunt veranderen met andere knopjes of pootjes.

Weet jouw kleurenpalet

Als je veel veranderdrang hebt, kan het handig zijn om verder een goed beeld te hebben van jouw favoriete kleurenpalet. Op die manier hoef je niet meteen je complete interieur te veranderen als je eens voor een andere kleur op de wand kiest. Ik houd zelf erg van rood, roze, groen en bruintinten en ik kan in dit palet heel makkelijk eens een andere verf op een muur aanbrengen. Doordat alles binnen het palet past, blijft het geheel mooi bij elkaar passend. Als ik opeens zou bedenken dat ik voor donkerblauw wil gaan, zou ik bijvoorbeeld veel meer dingen in huis moeten aanpassen. Als je je favoriete kleurenpalet dus kent, kun je vaak veel makkelijker wat afwisselen.

Kom je er niet helemaal uit met de kleuren? Ga dan eens op Pinterest aan de slag met een moodboard. Je kunt daar ook heel veel inspiratie vinden voor kant-en-klare kleurenpaletten, zodat je een goed idee hebt van wat mooi bij elkaar past.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!