Met de start van het voorjaar kreeg ik zin om weer wat dingen te veranderen in huis. Met name de witte muren in de woonkamer begonnen met tegen te staan. Ik ging dus in samenwerking met Verf.nl aan de slag om meer kleur in huis te brengen en laat je vandaag het resultaat zien.

Urban Taupe Flexa

De voor-situatie met de witte muur achter de letterbak.

Weg met wit

Hoewel ik erg kan genieten van de prachtige witte huizen die ik op Instagram voorbij zie komen, is een heel wit huis aan mij niet besteed. Kleur is een belangrijk onderdeel van ons interieur en bepaalt de sfeer in ons huis. Eerder ging ik al aan de slag met Heart Wood van Flexa in de woonkamer en op een andere muur hebben we een lambrisering in de kleur Mild Marble van Flexa. De overige muren beneden waren tot nu toe wit. Wit is natuurlijk een neutrale kleur en de basis voor heel veel woningen. Toch is wit ook een kleur die op zichzelf weinig toevoegt en deed het weinig extra in onze woonkamer. Ik zocht naar een kleur die goed combineert met zowel Heart Wood als Mild Marble en de woonkamer meer een geheel zou maken.

Urban Taupe van Flexa

Na het bekijken van veel kleurstalen viel mijn keuze op de kleur Urban Taupe van Flexa. Ook dit is een vrij neutrale kleur die het goed doet in veel woningen. In tegenstelling tot wit, geeft Urban Taupe echter ook een heleboel warmte in huis. De kleur combineert prachtig met het paarsige Heart Wood. Om zeker te zijn van mijn keuze, heb ik de kleur eerst met een tester op een groot vel papier aangebracht en aan de muur gehangen. Zo kon ik goed inschatten hoe deze kleur zou uitpakken.

Urban Taupe Flexa

Keuze voor verf

Urban Taupe is een kleur die uit de verflijn van Flexa komt. Toch koos ik er in overleg met Budgetverf.nl voor om de kleur te laten mengen in een ander merk verf. Sikkens is een merk dat professioneel gebruikt wordt en dus van hele goede kwaliteit is. Ook wilde ik graag een verfsoort die ik makkelijk kon schoonmaken, gezien de etensbak van de hond bij één van de muren staat. De keuze viel op Sikkens Rezisto mat. Deze verf wordt ook gebruikt in bijvoorbeeld professionele keukens en is dus perfect met een kwijlende hond in huis. Inmiddels zit de verf twee weken op de muur en heb ik al een aantal keer heel makkelijk vieze vlekken van de muur kunnen vegen. Vlekken hechten minder door de unieke technologie en de verf gaat niet glanzen door het regelmatig afschrobben.

Sikkens Rezisto verf is leverbaar in een matte variant, waar ik voor gekozen heb. Hoewel Budgetverf.nl mij nog waarschuwde dat deze afwerking niet zo mat is als bijvoorbeeld een normale matte muurverf, vind ik hem heel mooi mat uitgevallen. Het valt totaal niet op dat dit een speciale afschrobbare verf is.

Urban Taupe Flexa

Urban Taupe Flexa

Het resultaat

Ik ben erg tevreden met het resultaat van de Urban Taupe muren in onze woonkamer. Het geeft meer warmte en het huis lijkt meer “af” sinds deze muren ook een kleurtje hebben. Ook vind ik de witte letterbak heel mooi uitkomen tegen de taupe muurkleur. De keuze voor Sikkens Rezisto matte verf is me uitstekend bevallen en ik zou het liefst alle muren in de woonkamer met deze verf aanpakken. Heb je een kwijlende hond,  kinderen die veel vlekken maken of wil je een muurtje in de keuken verven? Dan is dit echt ideaal! Je bestelt de Sikkens Alpha Rezisto mat heel makkelijk online in elke gewenste kleur bij Verf.nl.

Urban Taupe Flexa

 

Productinformatie foto’s

Letterbak: Vtwonen.nl

Stoelen: Zuiver via fonQ.nl

Vloerkleed rond: Kwantum

Kilim vloerkleed: Kindred Spirits

Planten: plantje.nl

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!