fbpx

Meer kleur in huis met Urban Taupe van Flexa

 • Urban Taupe Flexa

Met de start van het voorjaar kreeg ik zin om weer wat dingen te veranderen in huis. Met name de witte muren in de woonkamer begonnen met tegen te staan. Ik ging dus in samenwerking met Budgetverf.nl aan de slag om meer kleur in huis te brengen en laat je vandaag het resultaat zien.

Urban Taupe Flexa

De voor-situatie met de witte muur achter de letterbak.

Weg met wit

Hoewel ik erg kan genieten van de prachtige witte huizen die ik op Instagram voorbij zie komen, is een heel wit huis aan mij niet besteed. Kleur is een belangrijk onderdeel van ons interieur en bepaalt de sfeer in ons huis. Eerder ging ik al aan de slag met Heart Wood van Flexa in de woonkamer en op een andere muur hebben we een lambrisering in de kleur Mild Marble van Flexa. De overige muren beneden waren tot nu toe wit. Wit is natuurlijk een neutrale kleur en de basis voor heel veel woningen. Toch is wit ook een kleur die op zichzelf weinig toevoegt en deed het weinig extra in onze woonkamer. Ik zocht naar een kleur die goed combineert met zowel Heart Wood als Mild Marble en de woonkamer meer een geheel zou maken.

Urban Taupe van Flexa

Na het bekijken van veel kleurstalen viel mijn keuze op de kleur Urban Taupe van Flexa. Ook dit is een vrij neutrale kleur die het goed doet in veel woningen. In tegenstelling tot wit, geeft Urban Taupe echter ook een heleboel warmte in huis. De kleur combineert prachtig met het paarsige Heart Wood. Om zeker te zijn van mijn keuze, heb ik de kleur eerst met een tester op een groot vel papier aangebracht en aan de muur gehangen. Zo kon ik goed inschatten hoe deze kleur zou uitpakken.

Urban Taupe Flexa

Keuze voor verf

Urban Taupe is een kleur die uit de verflijn van Flexa komt. Toch koos ik er in overleg met Budgetverf.nl voor om de kleur te laten mengen in een ander merk verf. Sikkens is een merk dat professioneel gebruikt wordt en dus van hele goede kwaliteit is. Ook wilde ik graag een verfsoort die ik makkelijk kon schoonmaken, gezien de etensbak van de hond bij één van de muren staat. De keuze viel op Sikkens Rezisto mat. Deze verf wordt ook gebruikt in bijvoorbeeld professionele keukens en is dus perfect met een kwijlende hond in huis. Inmiddels zit de verf twee weken op de muur en heb ik al een aantal keer heel makkelijk vieze vlekken van de muur kunnen vegen. Vlekken hechten minder door de unieke technologie en de verf gaat niet glanzen door het regelmatig afschrobben.

Sikkens Rezisto verf is leverbaar in een matte variant, waar ik voor gekozen heb. Hoewel Budgetverf.nl mij nog waarschuwde dat deze afwerking niet zo mat is als bijvoorbeeld een normale matte muurverf, vind ik hem heel mooi mat uitgevallen. Het valt totaal niet op dat dit een speciale afschrobbare verf is.

Urban Taupe Flexa

Urban Taupe Flexa

Het resultaat

Ik ben erg tevreden met het resultaat van de Urban Taupe muren in onze woonkamer. Het geeft meer warmte en het huis lijkt meer “af” sinds deze muren ook een kleurtje hebben. Ook vind ik de witte letterbak heel mooi uitkomen tegen de taupe muurkleur. De keuze voor Sikkens Rezisto matte verf is me uitstekend bevallen en ik zou het liefst alle muren in de woonkamer met deze verf aanpakken. Heb je een kwijlende hond,  kinderen die veel vlekken maken of wil je een muurtje in de keuken verven? Dan is dit echt ideaal! Je bestelt de Sikkens Alpha Rezisto mat heel makkelijk online in elke gewenste kleur bij Budgetverf.nl.

Urban Taupe Flexa

 

Productinformatie foto’s

Letterbak: Vtwonen.nl

Stoelen: Zuiver via fonQ.nl

Vloerkleed rond: Kwantum

Kilim vloerkleed: Kindred Spirits

Planten: plantje.nl

2018-10-17T16:32:09+02:0001-04-2018|Styling|7 Comments

7 Comments

 1. Natalia 1 april 2018 at 14:50 - Reply

  Dit is wel echt een mooie kleur, maar volgens mij hebben jullie sowieso een mooie woonkamer. 🙂

  • styledbysabine 1 april 2018 at 14:58 - Reply

   Dank je wel!

 2. Martijn 3 april 2018 at 22:36 - Reply

  Helemaal eens met beide opmerkingen! En ook leuk om die kleur in een echt huis te zien.
  En grappig ook dat jij juist wit voor kleur vervangt omdat ik vroeger veel kleur had maar juist naar de grijzen en witten ben gegaan.
  Nou zou ik in mijn interieur die roze jaarkleur sowieso niet nemen omdat ik het een heel vrouwelijke kleur vind maar bij jouw huis en woonstijl staan beide kleuren roze prachtig.

  • styledbysabine 4 april 2018 at 09:50 - Reply

   Dank je wel! Heart Wood is inderdaad wel echt een uitgesproken kleur die niet in elk huis goed tot z’n recht komt.

 3. Michelle Van der jagt 28 november 2018 at 17:55 - Reply

  Wat prachtig.. zo wou ik het ook.
  Ik heb urban taupe van flexa gekocht alleen bij mij is het niet zo mooi heb neigt meer naar paars bij mij hoe kan dit? Heb het op verschillende plekken geprobeerd.

  • styledbysabine 28 november 2018 at 18:00 - Reply

   Hi Michelle, dank voor je reactie! Hoe een kleur uitvalt, is erg afhankelijk van de lichtinval in je woning en het overig kleurgebruik. Zeker een kleur als deze heeft erg de neiging om beïnvloed te worden door andere kleuren. Ik raad m’n interieuradvies klanten dan ook altijd aan om een kleur eerst te proberen met een tester (zoals ik in dit artikel ook al kort benoemde). Jammer dat ie bij jou zo anders is uitgevallen! Misschien eens wat andere testers en stalen in de bouwmarkt scoren van andere tinten? Succes!

 4. Thom Otte 5 december 2018 at 19:15 - Reply

  Goedenavond, ik zoek een lichte taupe kleur voor achter mijn nieuw gestoffeerde bank, nu heb ik geen grote kamer, wil wel
  een landelijk karakter erin brengen. Wat is aan te raden: kamer met open keuken één kleur of bv de wand achter de bank een andere
  kleur dan de rest? Mijn vloer is meranti=kleurig.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Piet Hein Eek Ikea
Inspiratie update maart

De maand is weer bijna voorbij, dus dat betekent dat het tijd is voor de inspiratie update. Ik kwam weer...

Sluiten