Vind jij de urban jungle trend ook zo tof? Maar heb je geen groene vingers? Niet getreurd. Ook zonder groene vingers kun je je huis voorzien van een echte urban jungle. Ik laat je zien welke planten geschikt zijn!

 

hip en makkelijk

Als je op Google zoekt naar makkelijk te verzorgen planten, dan kom je toch al vrij gauw uit bij de wat suffe varianten. Zo kwam ik tijdens mijn zoektocht o.a. de lepelplant, de graslelie en de hedera (klimop) tegen. Niet echt de planten die je in de mooie urban jungles op Pinterest terug ziet komen. Ook wordt makkelijk te verzorgen nog wel eens verward met “weinig water nodig hebben”. Ik schreef het al eens eerder, maar de meeste planten gaan toch echt dood doordat mensen ze teveel water geven. Ik denk dat weinig water nodig hebben dus niet perse de oplossing is als je geen groene vingers hebt. Daarom 5 planten op een rijtje die vooral niet al te gevoelig zijn en waarbij een keertje teveel of te weinig water niet meteen een dode plant betekent.

Monstera Deliciosa

monstera deliciosa

De Monstera is een echte hit momenteel. Op Instagram en Pinterest kom je hem bijna in elk interieur tegen. Niet verwonderlijk ook, want de Monstera is een makkelijk te verzorgen kamerplant. Hij groeit snel (soms iets te snel) en is zelfs heel gemakkelijk te stekken, ook als je geen groene vingers hebt. De Monstera Deliciosa heeft wel geregeld een scheut water nodig, dus zal niet zo snel het loodje leggen van een keer teveel nattigheid. Ook een keertje droog staan, doet de Monstera weinig. Wil je hem zo goed mogelijk verzorgen? Dan zorg je dat de grond altijd iets vochtig blijft en sproei je de bladeren geregeld.

Monstera Obliqua

monstera obliqua

Over deze grappige plant schreef ik al eerder. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat deze plant heel geschikt is als je niet zo’n ster bent met planten. Hij groeit onwijs snel en is gauw tevreden. Een  hoekje in de schaduw of juist een plek in het licht; hij blijft vrolijk doorgroeien. Ook deze plant houdt van een iets vochtige grond, maar als je hem een keer vergeet, zal ie je dat zeker vergeven. Overigens is ook deze Monstera zeer goed te stekken.

scindapsus pictus

Hoewel ik deze leukerd nog niet zo vaak voorbij zie komen op Instagram, denk ik toch dat ie niet mag ontbreken in je urban jungle. Hij heeft prachtige bladeren en is ook nog eens heel zuurstofvoorzienend. Omdat deze plant oorspronkelijk vaak in de schaduw van bomen groeit, vindt ook deze een plek met zowel licht als schaduw prima. Makkelijk om ergens in een hoekje in huis of juist op de kast te zetten.

 

chinees lantaarnplantje

Dit blijft toch één van mijn favoriete plantjes. Van iedereen om me heen hoor ik dat ze als kool groeien en ook hier is dat het geval. Met deze plant kun je ook niet zoveel fout doen. Het liefst geef je ze niet teveel water en een lichte plek, maar je zult zien dat een plek met schaduw ze ook prima in leven houdt. Zet hem dus gerust ergens op een kast. Het liefst een hoge kast, want voor je het weet hangt je plantje op de grond!

Pilea Peperomioides

pilea peperomioides

Waarschijnlijk is dit plantje je wel bekend, de pannenkoekenplant. Sinds enkele jaren een grote trend in huis. Helemaal logisch, want dit plantje ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook makkelijk in leven te houden. Af en toe een scheutje water en een lichte plaats is alles wat ie nodig heeft. Als ie een keer geen water krijgt, is dit ook geen probleem. Als je een beetje je best doet, kun je hier zelfs heel makkelijk veel stekjes van krijgen en weer tot een grote plant uit laten groeien.

 

Heb jij groene vingers of gaat het wel eens mis?

 

 

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!