Tweedehands is hip en duurzaam! Steeds meer mensen kiezen ook voor tweedehands in hun interieur. Maar waar begin je nou met het toevoegen van tweedehands items aan je interieur? Met deze tips geef je je interieur een vleugje vintage zonder dat het stoffig wordt.

Starten met tweedehands

Heb je op dit moment nog geen tweedehands vondsten in je interieur? Dan kan het soms best een uitdaging zijn om ergens te starten met het toevoegen van vintage. Zeker als je geen enorme kringloopshopper bent, is nieuw kopen vaak de meest voor de hand liggende keuze. Je hoeft natuurlijk niet meteen je complete interieur te veranderen naar een vintage paradijs. Juist de combinatie van vintage en nieuw kan een heel interessant geheel geven.

Begin met een bureau

Wanneer je op het punt staat om een nieuw meubel te kopen, is dat een mooi moment om eens een tweedehands exemplaar te overwegen. Begin bijvoorbeeld eens met je thuiskantoor. Er zijn prachtige tweedehands bureaus te koop, die vaak ook van veel mooiere kwaliteit zijn dan de nieuwe exemplaren in grote meubelzaken. Een vintage bureau van massief hout gaat meer dan een leven lang mee en je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kleur of details zelf wat te veranderen. Tweedehands kantoormeubelen zijn sowieso een leuke categorie om eens in te beginnen met je vintage zoektocht, want ook een mooie vintage bureaustoel kan je thuiskantoor veel sfeer geven.

Vintage in de woonkamer

In de woonkamer kun je klein beginnen met het toevoegen van tweedehands. Zo is een leuk vintage bijzettafeltje al een goede eerste stap en je doet er niet zo snel een enorme miskoop mee. Andere items waar je eens naar op zoek kunt gaan, zijn leuke ouderwetse lampen, kandelaars en toffe vazen of plantenpotten. Die zijn vaak volop te vinden in tweedehands winkels of kringloopwinkels en je hoeft dus niet tijdenlang te zoeken.

Tweedehands kost tijd

Dat laatste is trouwens ook nog een belangrijk puntje bij het verzamelen van tweedehands items voor je interieur. Verwacht niet dat je direct resultaat hebt met één rondje shoppen. Het vinden van die echte tweedehands pareltjes kost nou eenmaal tijd. Als “beginner” op vintage gebied kun je bijvoorbeeld starten in vintage winkels. Hier is het assortiment al uitgesorteerd en heb je dus niet alle “bende” die je ook in een kringloopwinkel tegenkomt. Ook zie je vaak al meer hoe verschillende items bij elkaar kunnen staan, omdat de spullen mooi gestyled zijn in een winkel. Ideaal voor een beginner op vintage interieurgebied!

Vintage is niet stoffig

Tweedehands kan soms nog een wat stoffig imago hebben, maar een interieur met vintage vondsten hoeft echt niet ouderwets te ogen. Zeker als je ziet dat er zelfs veel trends van vroeger weer terugkomen in de huidige interieurs. Vind je het lastig om vintage op een moderne manier te combineren? Kies dan voor een eclectische manier van mixen & matchen met oud en nieuw. Dus denk bijvoorbeeld vintage meubels in een huis met moderne wanddecoratie in een minimalistisch design, een stoere betonvloer en/of trendy stalen deuren.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!