Nu we toch opeens weer een aantal dagen met heerlijk weer tegemoet gaan, kreeg ik zin om mijn tuin wat verder aan te kleden. Hoewel de uitverkoop bij veel tuincentra al is begonnen, had ik geen zin om allemaal nieuwe spullen aan te schaffen. Wie weet hebben we er maar een aantal keer plezier van dit seizoen en dat vond ik toch een beetje zonde van mijn geld. Wel schafte ik een tijdje terug een aantal budgetartikelen aan voor de tuin die met een beetje extra styling een onwijs leuke buitenplek hebben opgeleverd. Kijk mee hoe je dit ook zelf kunt toepassen!

olijfboom tuin

de basis

Misschien heb je al een fijne loungeset in de tuin en heb je dus al een prima zithoek. Als je deze nog niet hebt, heb ik een budgettip voor je. Namelijk de Trento set van Kwantum. Het is een houten loungeset met een bank, twee stoelen en een tafel voor slechts 195 euro. De kussens zitten er ook bij, dus je kunt (na even monteerwerk) direct lekker van je set gebruik maken. Wij hebben hem nu enkele weken in de tuin staan en zijn er super blij mee!

kwantum trente

Misschien nog wel handig om hier ook bij aan te schaffen, is een box voor de kussens. Wij kwamen er pas toen we de loungeset hadden achter dat de kussens toch best wel veel ruimte innemen en natuurlijk niet buiten kunnen blijven liggen als het regent. Een kussenbox waar ze precies inpassen, kochten we vervolgens bij Jysk. Deze ging makkelijk in elkaar en voor slechts 60 euro heb je zo een prima oplossing om je kussens droog in te bewaren. Ook bij de Action hebben ze momenteel goede kussenboxen heb ik vernomen.

Dan kocht ik een tijdje geleden nog een buitenkleed. Ik vind dit een hele leuke manier om je tuin net een beetje extra sfeer te geven. De mijne komt bij Kruidvat vandaan en was toentertijd 8 euro. Dat ie zo goedkoop was, zie je er ondertussen helaas ook aan af. Het plastic ligt meer in splinters door de tuin dan dat het nog op het kleed zit. Volgend jaar ga ik dus een nieuwe aanschaffen heb ik besloten. Mocht je nog op zoek zijn naar een fijn buitenkleed, bij de Karwei hebben ze momenteel nog kleden voor 29,95 euro (in de winkel). Online heeft Wehkamp nog best een ruime selectie, dus daar zou je ook even kunnen kijken.

kwantum set trente

groen in de tuin

Wat is een tuin zonder groen? Niets natuurlijk, of je moet erg warm worden van een complete tegeltuin. Het liefst zou ik een mooie grote tuin met ook een stuk gras hebben en veel planten, maar ons huis heeft een kleine (tegel)tuin. Ook geen man overboord, maar dit betekent dat je de tuin zelf met wat meer groen moet aankleden (en minder onderhoud, jee!). Wat wij gedaan hebben, is een moestuinbak in de tuin gezet. Deze is helemaal niet duur en je kunt prima de gratis moestuintjes van de Albert Heijn gebruiken om een hele moestuin mee op te bouwen. Hier schreef ik al eerder een artikel over, ook met tips om je moestuin op te zetten en te onderhouden.

Kleine update: nadat we de sla hadden opgegeten, groeit er inmiddels weer nieuwe sla, rucola, spinazie en tuinkers. Ook zijn de tomaten flink gegroeid en zijn we zojuist begonnen met het oogsten ervan. Verder zijn er twee komkommers flink aan het groeien, dus wie weet eten we straks ook nog komkommer uit de moestuin. Best een succes tot nu toe dus!

bananenplant tuin

Naast een moestuinbak, kun je de tuin natuurlijk ook verder aankleden met andere leuke potten met planten. Zo hebben wij bijvoorbeeld o.a. een grote buxus en een hortensia staan. Gooi trouwens je planten niet meteen weg als ze uitgebloeid (lijken te) zijn. Onze hortensia is opeens spontaan weer flinke bloemen gaan geven en ook onze violen, die toch echt al enkele weken zo niet maanden dood waren, zijn opeens weer volop aan het groeien en bloeien. Heel leuk om te zien hoe alles weer tot leven komt. Vergeet niet om alles goed water te geven. Zeker op de warme dagen zoals nu, is het echt zaak om alle planten dagelijks te bewateren (het liefst natuurlijk na zonsondergang).

buxus tuin

haal binnen naar buiten

Om je tuin nog gezelliger te maken, is het zaak om deze leuk aan te kleden met accessoires. Ik kan me voorstellen dat je niet allerlei extra accessories in huis hebt, speciaal voor de tuin. Ook is de vraag dan natuurlijk weer waar je die gaat laten als het slecht weer is. Daarom verplaats ik graag items die normaal binnen staan naar buiten als de zon schijnt. Je tuinset ziet er immers net wat leuker uit als er nog een paar sierkussens en/of een plaid op liggen. Ook de planten uit de huiskamer verplaats ik dan naar buiten. Het staat niet alleen gezellig, maar het is ook goed voor de wat meer tropische planten. Die houden namelijk best van even zonnen (let wel op dat ze niet verbranden). Zo had de olijfboom het wat zwaar gekregen aan één zijde, omdat die niet genoeg licht had gevangen. Vandaag mag ie dus lekker een dagje buiten van de zon genieten. Ook andere tropische planten, zoals de bananenplant en de ananasplant, vinden het best lekker om even buiten te staan.

vtwonen tuin

Je kunt verder natuurlijk een paar tijdschriften meenemen, zowel om te lezen als ter decoratie. Een paar kaarsenhouders om ‘s avonds een gezellig lichtje te maken doen het ook goed. Al met al kun je dus ook met een klein budget en/of een kleine tuin een mooie sfeer buiten creëren. Zo kunnen we nog even genieten van de mooie dagen, al hoor ik net dat er woensdag al weer regen aan komt. Hup, naar buiten dus!

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!