fbpx

Tuin make-over met Pokon

 • tuin make-over

Zoals je misschien wel weet, hebben wij een kleine tegeltuin als achtertuin. Ik maakte deze al eerder wat gezelliger met een aantal plantjes en accessoires, maar helemaal compleet was het naar mijn mening nog niet. Toen Pokon me dan ook vroeg om een make-over van de tuin te doen, stond ik meteen te springen. In het tuincentrum ging ik los en ik laat je vandaag het resultaat zien.

Planten

We hadden eerder dit jaar al veel bloemen in de tuin geplant. Zo hebben we grote bakken vol violen, maar ook vergeet-me-nietjes en margrieten ontbreken niet. De moestuin was al aardig gevuld met allerlei kruiden. Toch miste ik nog extra’s in de tuin, met name wat hogere boompjes/planten.

De tuin voor de make-over

Voor de make-over verzamelde ik dus wat mooie nieuwe planten in het tuincentrum. Ik heb er goed op gelet dat deze allemaal in de winter ook buiten kunnen blijven. Olijfbomen vind ik bijvoorbeeld prachtig, maar ik heb helaas binnen geen ruimte meer om deze in de winter te stallen. Dit werd hem dus niet. Uiteindelijk kozen we voor een Nerium Oleander, een Polygala Myrtifolia en een Toscaanse Jasmijn. Deze laatste wil ik tegen de schutting op laten groeien. Omdat we al veel plastic bakken in de tuin hadden, heb ik ervoor gekozen om deze planten in wilgentak manden te zetten. Geeft toch net weer een iets warmer effect.

Verder scoorden we nog een blauwe bessen struik, welke ons hopelijk een mooie oogst gaat opleveren. Een blauwe bes vraagt wel wat aandacht, omdat deze van een zure bodem houdt. Dit gaan we goed in de gaten houden dus. We zijn allebei dol op lavendel en toen we een witte lavendelplant zagen, waren we dus meteen verkocht. Als laatste plant ging er nog een Wasabi plantje mee naar huis. Goede score zeg ik zo!

Styling

Al  het groen maakt onze tegeltuin al hartstikke gezellig, maar ik wilde graag nog wat extra items scoren om de tuin verder aan te kleden. Een grote rotanlantaarn stond al langer op mijn verlanglijstje, dus toen ik die zag, ging die direct het karretje in. Verder scoorde ik een dienblad met wat kaarsenhouders die mooi in de sfeer passen. Omdat we hier waanzinnig veel muggen hebben (fijn zo’n slootje pal achter het huis), nam ik ook nog een citronella kaars mee om ze enigszins op afstand te houden. Daarbij is het natuurlijk altijd gezellig om buiten wat kaarsen aan te steken op een zwoele zomeravond.

 

Verzorging met Pokon

Pokon stuurde me niet alleen op pad naar het tuincentrum, maar liet ook nog een enorm pakket met producten bezorgen. De zakken biologische potgrond kwamen direct van pas voor het planten van mijn nieuwe aanwinsten. Deze potgrond bevat voor 100 dagen aan voedingsstoffen, dus ik heb nog wat andere planten ook meteen van nieuwe grond voorzien. Onderin de potten heb ik een laag hydrokorrels van Pokon gedaan. Deze zorgen voor een betere waterhuishouding voor je planten. Deze stap sla ik overigens vaak over, maar eigenlijk is het dus slim om wel zo’n laag aan te brengen als je planten in bakken gaat zetten.

In m’n Pokon pakket vond ik ook voedingskegels. Deze kende ik al en vind ik onwijs handig. Het zijn speciale kegels die je bij je planten in de grond stopt en die gedurende 180 dagen voeding afgeven. Dit is ideaal, want op deze manier hoef je je planten niet meer tussendoor voeding te geven. Op de verpakking kun je precies vinden hoeveel kegels je nodig hebt voor welke potgrootte.

styled by sabine signature

 

 

2018-06-12T10:16:05+02:0013-06-2018|Planten|3 Comments

3 Comments

 1. Leon 14 juni 2018 at 07:55 - Reply

  Wat een gezellige tuin heb je! Ik hou van je liefde voor planten. Het is echt heel erg goed te zien in je woning en je tuin. Ik haal altijd heel veel inspiratie uit planten en bloemen. Ik ben zelf erg fan van gedroogde bloemen en heb ze dan ook overal in huis liggen. Misschien moet ik eens wat dichter kijken naar mijn eigen tuin..

 2. Jeanette 11 maart 2019 at 14:21 - Reply

  Is het buitenkleed onder je buitentafel ergens te koop?

  • styledbysabine 11 maart 2019 at 20:50 - Reply

   Hoi! Die is van Fatboy en ik kocht hem vorig jaar bij Loods5 (maar fonq had hem toen ook).

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Little Greene Light Peach Blossom
Mijn 7 woonzonden – deel 1

Misschien ken je deze rubriek in het tijdschrift Vtwonen wel? In "De 7 woonzonden van..." lees je elke maand de...

Sluiten