Een tijdje geleden schreef ik al over trends van vroeger die nu ook weer geliefd zijn. Toch zijn er ook een aantal trends van vroeger die momenteel (nog) niet “in” zijn. Een paar van die trends mogen wat mij betreft terugkomen in het nieuwe jaar. Gewoon omdat ik ze zo leuk vind.


 

Piet Zwart keuken

Deze leuke keuken werd in de jaren 30 door Piet Zwart ontworpen en geproduceerd door het bekende Bruynzeel. De groene kastjes in combinatie met het houten aanrecht geeft de keuken een hele leuke retrolook. Inmiddels wordt de keuken, voorzien van moderne gemakken, weer geproduceerd door Bruynzeel. Als ik ooit een nieuwe keuken uit moet kiezen, dan wordt het zeker deze! Van mij mag deze keuken dus absoluut weer in worden.

 

Zitkuil

In de jaren 70 een ware hit, maar tot op heden heb ik hem niet teruggezien. De zitkuil in de woonkamer creëert speelsheid door het hoogteverschil, maar ook een intieme plek om gezellig te zitten. Het zou tof zijn om deze trend in een moderner jasje terug te gaan zien komende tijd. Dus wat meer hoogteverschillen in huis met fijne hangplekken. Bovendien zijn veel trends uit de tijd van de zitkuil al terug (denk aan planten en rotan), dus wat mij betreft laat deze ook niet lang meer op zich wachten.

 

Kleurrijke badkamers

Tegenwoordig houden we van badkamers in veelal neutrale kleuren. Toch was er ooit een tijd dat we kozen voor groene badkamers met roze sanitair, of juist knaloranje tegels met bruin sanitair. Niet dat ik nou verlang naar een exacte kopie van een jaren 60 badkamer, maar iets meer uitgesproken kleuren zou ik erg leuk vinden. Tijd voor een trend met meer gekleurde kleine tegeltjes misschien? Roze en mintgroen zijn kleuren die ik bijvoorbeeld hartstikke leuk zou vinden als tegeltjes.

Bloomingville franje poef

Franjes

Meubels met franjes, wat vind ik ze leuk! Vroeger waren ze erg hip. De laatste tijd zag ik wel een aantal merken voorbij komen die zich aan deze trend van oude tijden wagen. Hopelijk zet dit door en wordt het een echte trend. Deze Bloomingville poef met franjes vind ik bijvoorbeeld echt fantastisch (ook heel goed gecombineerd met de herleefde velvet trend). Ook een fringelover? Je koopt hem hier.

Hebben jullie ook dit soort guilty pleasures die je graag terug zou willen zien komen in het interieur?

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!