Alweer een tijd geleden schreef ik een artikel met 5 tips voor het doen van de beste kringloop vondsten. Op Instagram en ook hier op mijn blog laat ik geregeld nog aankoopjes zien van de kringloopwinkel en vaak volgen er vragen naar hoe ik toch die leuke dingen vind. Vandaag daarom deel 2 van mijn tips met nog veel meer handige ideeën.

1. Download de Kringloop app

Deze app raadde ik al vaker aan via mijn Instagram account: de Kringloop app. Je vindt hem door gewoon te zoeken op kringloop in de appstore. In de app zie je een overzicht van alle kringloopwinkels in je buurt, inclusief de afstand, openingstijden en eventuele reviews van andere bezoekers. Ik kijk zo vaak even welke opties er in de buurt zijn als ik zin heb om lekker te kringlopen. Ook laat ik geregeld zelf een review achter. Deze app is trouwens ook enorm handig als je ergens in Nederland op vakantie bent. Zo kun je ook dan even lekker snuffelen in een kringloopwinkel op je vakantiebestemming.

2. Denk in mogelijkheden

Niet elk item in de kringloopwinkel is direct zoals je het zou willen hebben in je interieur. Ik denk daarom vaak in mogelijkheden. Misschien kun je dat kastje wel van andere greepjes voorzien? Of kun je die leuke kandelaar in een andere kleur spuiten? Misschien vind je de lijst van een schilderij wel heel mooi, maar kun je er een andere afbeelding in stoppen? Zo kocht ik nog niet zo lang geleden een heel leuk nachtkastje in een wat saaie kleur voor slechts 5 euro. Ik verfde deze zelf groen met goud en nu is het echt een eyecatcher in de slaapkamer. Met een likje verf of andere kleine verandering zijn veel items om te toveren tot echte pareltjes voor je interieur.

3. Favo afdelingen

Omdat ik ook vaak berichten krijg in de trant van “ik vind nooit iets in de kringloop” en “hoe vind je toch die leuke dingen”, als derde tip om altijd even bij bepaalde afdelingen langs te lopen. Zo heb ik een aantal vaste favorieten waar ik in elke kringloopwinkel naar kijk. Dat zijn:

  • Lampen
  • Lijsten/schilderijen/spiegels
  • Bloempotten/vazen
  • Stoelen
  • Vloerkleden
  • Beeldjes en andere prullaria

De serviesafdeling was een tijdje ook in mijn favorietenlijstje, maar nu ik eigenlijk wel voldoende servies heb, scan ik die vaak wat sneller. Uiteraard zijn er dus ook een aantal afdelingen waar ik zo voorbij loop zonder überhaupt te kijken. Voorbeelden zijn de afdelingen met allerlei klusspullen, snoeren etc. Maar ook de afdeling met kinderspeelgoed, bedden en witgoed sla ik rustig over.

nachtkastje pimpen groen en goud
Een zelf geverfd nachtkastje uit de kringloop
kringloop tips
De hondenbeelden komen uit de kringloop.

4. Doe 2 rondjes

Als ik de tijd heb, loop ik twee rondjes door de kringloopwinkel. Er is vaak zoveel te zien, dat je snel dingen over het hoofd ziet. Tijdens zo’n tweede rondje ontdek ik soms echt nog pareltjes, die ik de eerste keer compleet gemist had. Ook doe ik het rondje dan vaak andersom. Op één of andere manier zie je andere items staan als je er vanaf een andere route langsloopt (probeer maar, werkt echt!).

5. Pas de regio aan aan je wensen

Dit zal ik even uitleggen. Als fervent kringloper, ben ik erachter gekomen dat winkels in bepaalde regio’s ook een bepaald aanbod hebben. Zo heb ik hier een kringloopwinkel in de buurt waarvan ik weet dat er altijd veel kitscherige dingen en prullaria te verkrijgen zijn. De mensen in die plaats houden gewoon van goud, spiegels, glans, porselein, etc. Als ik dus zin heb om te kijken naar kitscherige beeldjes, hysterische lampen of gouden lijsten, weet ik dat ik daar naartoe moet. Dit terwijl in kringloopwinkels in andere regio’s amper kitsch te vinden is.

Heb ik meer zin in perzische vloerkleden, rotan kastjes en echt mooie oude meubels? Dan heb ik weer een andere winkel waarvan ik weet dat dat er veel is. Hier hebben ze dan weer weinig goud en kitsch. Zoek ik een uitbreiding voor m’n brocante bloemetjesservies? Dan heb ik daar ook weer een vaste winkel voor.

Mijn advies is dus om met de app in je buurt eens wat winkels op te zoeken en te snuffelen tussen het aanbod. Natuurlijk blijft het mazzel hebben dat er een pareltje tussen ligt en wisselt het aanbod snel. Ik probeer in elk geval twee keer in de maand even naar m’n favoriete winkel te gaan en scoor dan ook vaak wat leuks.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!