Zo af en toe doe ik zelf een tweedehands aankoop voor mijn interieur (zoals de hoes voor de bank of m’n roze vaas). Toch komt dit niet heel regelmatig voor en ben ik er dus ook niet erg goed in. Wie dit wel goed kan, is Mirjam van de blogs Een Goed Verhaal en The Baby Project. Vandaag dan ook een gastartikel van Mirjam, die je al haar tips geeft voor het doen van goede tweedehands aankopen voor je interieur.

Tips voor tweedehands vondsten

Ik ben een echte verzamelaar. Ik vul mijn huis graag met vaasjes, krukjes, dienbladen en andere interieuritems. Maar omdat dit best een dure hobby kan zijn, beperk ik mezelf tot enkel tweedehands koopjes. Niet alleen duurzaam, maar met een beetje mazzel ben je zo ook nog eens een stuk goedkoper uit! Heb jij niet zo’n neus voor kringloopkoopjes? Ik geef je graag tips & tricks hoe jij aan toffe tweedehands vondsten kunt komen.

Waar moet je kijken?
  • Marktplaats
  • Kringloopwinkels
  • Vrijmarkten/rommelmarkten
  • Besloten facebookgroepen
  • Tweedehands party

marktplaats app

Tips voor tweedehands koopjes

Heeft het potentie? Dat kun je bepalen aan de hand van de volgende vragen:

Welk materiaal is het?

Kun je het opknappen?

Waar is het te koop?

Nog goedkoper koopjes scoren

Kun je nog wel wat tips gebruiken voor nog voordeligere koopjes? Geen probleem. Want vaak kun je zelfs van die bodemprijzen nog wel iets afsnoepen.

  • Onderhandelen

Als mensen iets te koop aanbieden, willen ze er in veel gevallen snel vanaf zijn. Daarom kun je best proberen om onder de vraagprijs te bieden. Met een voorstel als; “ik bied €10,- minder, maar dan kom ik het meteen vanmiddag ophalen” heb ik vaak succes. Vooral als advertenties al een tijdje online staan (en wellicht bijna verlopen) kun je dit prima proberen. Ook handig; op Marktplaats kun je onderaan de advertentie de andere koopwaar van de adverteerder ook checken.  Misschien zit daar ook iets voor je bij en kun je een mooie setprijs bedenken.

  • Ruilen

Niet heel gebruikelijk, maar je kunt het altijd proberen. Zo kocht iemand eens een grote vaas van mij, maar ze zei dat ze echt niet de vraagprijs kon bieden. Maar ze was wel pedicure, dus als ze de vaas met korting mocht, kreeg ik flinke korting als ik bij haar een afspraak zou maken. Ik vond het heel origineel!

  • Namen raden

Ben je op zoek naar een populair/design item? Grote kans dat kenners hier de hoofdprijs voor vragen, zelfs als het tweedehands is. Maar er zijn ook mensen die toevallig een mooi vintage item in huis hebben en er geen idee van hebben dat ze daar veel geld voor kunnen vragen. Zoek daarom niet altijd op de hippe benaming, maar probeer eens een andere omschrijving. Mijn pauwenstoel kocht ik via Marktplaats voor een mooi prijsje, nadat ik gewoon heb gezocht op “rieten stoel”.

Geduld is een schone zaak.

 

Hartelijk dank voor de goede tips, Mirjam! Wil je meer van Mirjam lezen, neem dan zeker een kijkje op Een Goed Verhaal (o.a. veel interieurtips en -inspiratie) of klik door naar The Baby Project (waar ze al haar kidsgerelateerde goede verhalen verzamelt). 

En dan rest natuurlijk de vraag: wat is jouw beste tweedehands vondst? 

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!