De televisie in de woonkamer; voor de één het middelpunt van de zithoek, voor de ander een noodzakelijk kwaad. Ik krijg vaak de vraag of ik tips heb om de tv op een zo mooi mogelijke manier in het interieur te verwerken. Vandaag een aantal van mijn tips en ideeën om de televisie te integreren in het ontwerp van je interieur.

Tv meubel kiezen

Allereerst kun je natuurlijk met aandacht een mooi passend tv meubel uitkiezen voor de televisie. Zo’n meubel maakt dat het een mooi geheel wordt aan de wand en geeft meteen de mogelijkheid tot het opbergen van apparatuur en accessoires. In een kleine woning kan een zwevend tv meubel een goede keuze zijn, zodat je het ontwerp zo ruimtelijk mogelijk houdt. Een andere optie is natuurlijk een mooie passende kast op pootjes. In een vintage interieur kan een gaaf retro lowboard meubel bijvoorbeeld heel goed staan.

Naast looks, is de praktische kant van het kiezen van een tv meubel een belangrijk punt om mee te nemen bij je beslissing. Wil je bijvoorbeeld flexibel zijn in de hoogte waarop je de tv aan de wand hangt? Dan kan een tv meubel zwevend ophangen een handige zet zijn. Steeds meer winkels bieden ook de optie aan om zo’n meubel helemaal op maat te (laten) ontwerpen.

Vergeet ook niet de apparatuur die je in het meubel wilt kunnen plaatsen goed op te meten. Je zal niet de eerste zijn die een meubel bestelt en er daarna achterkomt dat die spelcomputer helemaal niet in het opbergvak past.

tv in interieur verwerken
Een kleine televisie in een kast verborgen.

Tv verstoppen

Je kunt er in plaats van de standaardoplossing met een tv meubel ook voor kiezen om je tv wat meer te verstoppen in het interieur. Zeker als je niet zo’n enorme fanatieke kijker bent en de televisie wat minder frequent gebruikt, is dit een prima optie. Ik heb onze tv bijvoorbeeld jarenlang in een dichte kast gehad in de woonkamer. In dit geval moet je uiteraard wel een wat meer bescheiden formaat tv hebben, maar dan kan je hem ook mooi wegwerken in een decoratieve kast.

tv in interieur verwerken
De televisie in een gallery wall

Tv omlijsten

Wanneer je de tv aan de wand hebt hangen, kun je er ook voor kiezen om deze wat meer te “omlijsten” Dit kun je bijvoorbeeld doen met een mooie wandkast. Door de tv door zo’n wandkast te omlijsten, laat je de tv wat meer wegvallen in het interieur. Je creëert daarnaast ook meteen veel opbergruimte en een plek voor decoratie. Je hebt de bekende vintage wandkastsystemen, maar er zijn ook voldoende opties om een nieuwe kast op maat te bestellen. En via Pinterest zijn er ook dal van DIY’s en hacks te vinden met meubilair van bekende meubelzaken.

Een andere manier om je tv te omlijsten, is door er een soort gallery wall van te maken. Dat heb ik op dit moment zo hangen in onze woonkamer. Je verwerkt in dit geval de tv als een soort schilderij in een wand vol met kunstwerken. Je kunt dit met een speciale televisie met schilderijfunctie doen, maar ook met een “normale” tv. Een andere optie is om je tv weg te werken achter een schilderij.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!