Leren breien stond altijd nog ergens op mijn wensenlijstje. Toch kwam het er steeds niet van en vind ik de meeste Nederlandse breiwebsites vooral in de categorie “suf” vallen. Toen ik een tijdje geleden de website van We Are Knitters ontdekte, kreeg ik wel direct zin om aan de slag te gaan. Ik mocht van We Are Knitters een beginners breipakket uitproberen en breide zo mijn allereerste project. Ik vertel je vandaag hoe dit uitpakte als absolute beginner en of deze breipakketten dus de moeite waard zijn.

The Kilim Blanket

De website van We Are Knitters heeft een enorme collectie aan kleding en accessoires waar je uit kunt kiezen. Je project komt als een DIY pakket, inclusief patroon, breinaalden, stopnaald en wol. Ik koos voor een accessoire voor ons interieur, namelijk The Kilim Blanket. Een een leuk dekentje met kwasten eraan en ook nog afgestemd op mijn beginners niveau. Je kunt op de website ook heel makkelijk filteren op niveau, zodat je alleen de pakketten ziet die geschikt voor jouw ervaring zijn.

M’n breipakket kwam als een papieren zak met alle benodigdheden erin. Alles ziet er stijlvol verantwoord uit en dat maakte dat ik meteen zin had om aan de slag te gaan. Zelfs een label ontbreekt niet, om aan het einde in je zelfgemaakte project te naaien.

We Are Knitters The Kilim Blanket

Beginnen met breien

Het patroon vond ik als beginner redelijk ingewikkeld ogen. Gelukkig zijn er op de website van We Are Knitters video’s te vinden waarin je alle benodigde steken kunt leren. Ik begon dus maar eens met een proeflapje om me de steken eigen te maken. Enige punt wat een beetje onhandig was, is dat ik een Nederlands patroon had gekozen en de filmpjes grotendeels Engels zijn. Dat betekent dat je dus wel even moet opzoeken hoe bijvoorbeeld de “tricotsteek” in het Engels wordt genoemd om te bepalen welke video je moet kijken. De video’s zelf zijn verder grotendeels duidelijk en maken dat je snel aan de slag kunt.

The Kilim Blanket is een vrij groot project en als beginner brei je natuurlijk nog niet echt snel. Ik had me van tevoren niet zo goed gerealiseerd dat dit dus best wel heel veel tijd in beslag ging nemen. Een lesje in geduld en doorzettingsvermogen dus. Gaandeweg kreeg ik de steken steeds beter onder de knie en begon ik het steeds leuker te vinden. Inmiddels ben ik al aan een volgend We Are Knitters pakket begonnen (The Classic Sweater) en lijkt het een ware verslaving te worden.

We Are Knitters The Kilim Blanket

Halverwege m’n deken

We Are Knitters The Kilim Blanket

Klaar!

We Are Knitters The Kilim Blanket

Het eindresultaat!

Het eindresultaat

Uiteraard ben ik supertrots op mijn eerste gebreide deken! Omdat ik het pakket gekregen had voor deze blog, heb ik de kleuren niet zelf gekozen en was ik in eerste instantie niet razend enthousiast over de kleuren in m’n pakket. Toch vind ik m’n deken hartstikke leuk staan zo in het rotan stoeltje en ben ik vooral heel tevreden met het feit dat dit m’n eerste breiwerk is. Ik denk dat leren breien met een pakket van We Are Knitters ideaal is en zou het iedereen aanraden.

Ik kreeg van mensen in mijn omgeving soms de opmerking dat de pakketten erg duur zijn. Toch ben ik het hier niet helemaal mee eens. De wol die in de pakketten zit is namelijk van hele mooie kwaliteit én de bollen bevatten veel meer wol dan een gemiddelde bol. Toen ik zelf een beetje rondkeek in winkels en online, zag ik vooral veel opties met bijvoorbeeld een mix met acryl of andere materialen. De wol van We Are Knitters is 100% Peruaanse wol en voelt dus superzacht aan. Ook zitten er echt mooie houten breinaalden bij je pakket. Verder vind ik persoonlijk alle pakketten superaantrekkelijk om te maken, met kledingstukken die je ook echt graag aan wilt trekken. Ik vind het dan zelf niet erg om er wat meer in te investeren. Dat is dus ook de reden dat ik meteen zelf nog een pakket heb aangeschaft en dus nu m’n eerste trui aan het breien ben.

 

Kortom

Mijn mening over de breipakketten van We Are Knitters:

Plus:

  • Mooie items, waar je na het breien veel plezier aan zult hebben
  • Goede kwaliteit materialen
  • Alles in één pakket. Ideaal als beginner, zodat je zeker weet dat je de juiste hoeveelheid wol, naalden, etc hebt.
  • Handige video’s, zodat je zelfs als nieuwe breier direct aan de slag kunt.

Min:

  • Video’s in het Engels en patroon in het Nederlands is niet de meest handige combinatie (maar hier kom je met een beetje Google natuurlijk wel uit).
  • Eén puntje dat me opviel nu ik nog een ander pakket heb gekocht: het pakket dat ik nieuw heb, is niveau “makkelijk”, dus één niveau hoger dan van The Kilim Blanket. In dit patroon wordt wel nog even wat extra uitleg gegeven over de steken waarbij je zowel recht als averecht breit in dezelfde toer (namelijk dat je je draad steeds van voor naar achteren moet wisselen en andersom). Dit mistte ik bij mijn beginnerspakket, waardoor ik als echte beginner eerst dus ook niet helemaal snapte hoe ik die draad moest houden. In het patroon van The Kilim Blanket staat deze extra uitleg namelijk niet.

 

Ps. Mocht je ook iets willen aanschaffen bij We Are Knitters, dan kun je 10 euro korting krijgen met mijn “vrienden code”. Deze is MGMNK6Y6W en kun je invullen bij het afrekenen. (Als jij iets koopt, krijg ik ook 10 euro korting op mijn volgende aankoop)

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!