Als kind vond ik het al leuk om mijn slaapkamer mooi in te richten. Het leek me dan ook een goed idee om eens terug te kijken in mijn fotoalbums naar mijn slaapkamer van vroeger. Blik je mee terug? Klein voorproefje: ook als kind hield ik al erg van roze.

Kinderslaapkamer roze

Kinderslaapkamer roze

Mijn kinderslaapkamer

Mijn eerste echt ingerichte kinderslaapkamer stond geheel in het teken van de kleur roze. Niet alleen het behang en de accessoires waren roze, zelfs het laminaat had een lichtroze kleur. Ik weet nog goed hoe trots ik hierop was. Op de foto ben ik 3 jaar en genoot ik voor de eerste keer van mijn nieuw gestylede kamertje. Ik was dol op knuffels, dus die kregen een prominente plaats op planken aan de wand. Uiteraard kwamen er vaak vriendinnetjes spelen in mijn roze paleisje. Wat ik zo grappig vind, is dat ik roze nog steeds een hele mooie kleur vind in het interieur. Inmiddels natuurlijk wel wat subtieler toegepast, maar alsnog vind je een hoop roze details terug bij mij in huis.

Kinderslaapkamer geel/blauw

Mijn tienerkamer

Op een gegeven moment, ergens tegen het einde van de basisschool, was ik het roze een beetje zat. Ik wilde een echte tienerkamer. Geen roze meer, maar stoere kleuren. Op dat moment was de kleurencombinatie geel met blauw onwijs hip. Meerdere meiden uit mijn klas hadden toen een slaapkamer in die tinten. Ook ik wilde dus graag een geel met blauwe slaapkamer. Verder vond ik het belangrijk dat vriendinnetjes thee konden komen drinken en dat we dan lekker konden kletsen op mijn kamer. Een zitje moest er dus komen.

Kinderslaapkamer geel/blauw

Kinderslaapkamer geel/blauw

Met vriendinnen ging ik ook steeds vaker zelf shoppen. In de stad kwam toen ook een winkel met allerlei interieuraccessoires, die ik helemaal fantastisch vond. Zo verkochten zij lavalampen (toen heel erg hip!), fotolijstjes met nepbont en opblaasstoelen. Ik ben benieuwd of jullie deze items ook in jullie kamer hadden. Al bladerend in mijn fotoboek zag ik ook dat ik voor mijn verjaardag van vriendinnen ook accessoires uit deze winkel kreeg. Als je goed kijkt, zie je bijvoorbeeld een gele opblaasbare fruitmand op de foto.

 

Natuurlijk ben ik onwijs benieuwd naar hoe jij je slaapkamer als kind had ingericht. Herken je deze stijlen? Of had je het heel anders?

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!