Hoewel ik nog geen jaar blog, leek het me toch hartstikke leuk om terug te blikken op het afgelopen “blogjaar”. In mei begon ik officieel met mijn blog (achter de schermen was ik al iets langer bezig) en sindsdien weten steeds meer lezers mijn plekje op internet te vinden. Kijken jullie vandaag ook weer mee naar een terugblik op 2017?

 

Meest gelezen artikelen

Laten we beginnen met de meest gelezen artikelen afgelopen jaar. Ik had dit overzicht niet helemaal verwacht, moet ik zeggen. De artikelen die bovenaan staan, worden met name heel veel via Google bezocht (voor mij weer een aanwijzing dat ik m’n SEO redelijk op orde heb). Dit is het lijstje:

 1. Goedkoop alternatief voor Muuto dots
 2. Favoriete plant: het Chinees Lantaarnplantje
 3. Waarom gaat mijn bananenplant dood?
 4. Kleur van het jaar 2018: Heart Wood
 5. 5x ooit een gruwel, nu een trend

Het artikel over de kleur van het jaar is een samenwerking, dus ik ben eigenlijk best trots dat een gesponsord artikel toch zo hoog in de resultaten staat. Het laatste artikel in het rijtje was vooral op Facebook populair, wat voor veel lezers heeft gezorgd.

 

Populairste zoektermen

Via Google kwamen heel wat bezoekers op mijn blog. In sommige maanden kwamen zelfs bijna de helft van alle bezoekers via de zoekmachine. Ik besteed redelijk wat aandacht aan mijn SEO (Search Engine Optimization), dus het is dan fijn om te zien dat dit zich ook vertaalt naar vele nieuwe lezers. Waar zochten jullie dan allemaal op wanneer jullie op mijn blog terecht kwamen? Ik laat het je zien:

 1. Monstera Obliqua
 2. Monstera Obliqua stekken
 3. Muuto Dots alternatief
 4. Chinees Lantaarnplantje
 5. Chinees Lantaarnplantje afknippen

 

Meest bijzondere zoektermen

Ik vind het ook altijd leuk om te zien met welke gekke zoektermen op mijn blog uitkomen. Een aantal pareltjes:

 • Groene string (leuk setje voor in de urban jungle?)
 • Welk huisdier past bij mij
 • Mijn vriend snurkt (dit waarschijnlijk door de anti-snurk plant, de ananasplant. Overigens nog een heleboel hieraan gerelateerde zoekopdrachten.)
 • Tropische vrucht 6 letters (ik weet het antwoord wel geloof ik)
 • Welke kiezen kun je missen (?)

 

Leukste samenwerking

Dat is één van mijn meest recente samenwerkingen, namelijk met Kindred Spirits. Een merk dat echt goed bij me past (en waar ik al jaren enthousiast over ben). Daarnaast is het contact met dit bedrijf warm en persoonlijk en kreeg ik zelfs een heel lief cadeautje voor de feestdagen. Een samenwerking om extra trots op te zijn dus.

 

Beste foto op Instagram

Instagram is natuurlijk het medium waar het voor mij allemaal begon. Na een halfjaar fanatiek Instagrammen besloot ik ook echt te starten met styledbysabine.com. Mijn top 5 aan beste foto’s qua likes en comments is zo eentonig dat ik die niet eens ga posten hier…. Namelijk 5 keer een foto van de letterbak. Wel gelukkig elke keer net iets anders gestyled, maar verder zijn jullie dus wel redelijk unaniem in jullie waardering voor deze letterbak.

 

Tenslotte wil ik jullie bedanken voor het bezoeken van mijn blog en voor al jullie leuke reacties. Ik hoop je in 2018 weer te zien!

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!