Alweer een tijdje geleden verfde ik een muur in onze woonkamer rood. Dit was ten eerste best een klusje omdat rode verf nou eenmaal matig dekt. Ten tweede vond ik het nogal een uitdaging om de juiste kleur rood te vinden. Ik begon met Little Greene Baked Cherry, switchte naar Karwei IG PS-1081 en inmiddels ben ik voor nóg een andere kleur gegaan. Het resultaat laat ik je in dit artikel zien.

Het was in eerste instantie niet m’n bedoeling om de muur nogmaals te verven, maar na het aanbrengen van het behangpaneel van KEK Amsterdam, moesten een paar plekjes bijgewerkt worden. Ik had iets te fanatiek met behanglijm gesmeerd op de wand, waardoor er een lelijke rand naast het paneel was ontstaan. M’n eerste idee was dan ook om dit gewoon even bij te werken met een restje rode verf die ik nog had staan.

terracotta verf
De kleur Karwei IG PS-1081

Brandweerrood….

Hoewel ik het rood van de Karwei kleur erg mooi vond, was ik toch net niet helemaal tevreden met het effect op de muur. Het rood was best fel. ‘s Avonds was het helemaal zoals ik in m’n hoofd had van tevoren, maar overdag kon het best wel brandweerrood lijken. Ik dacht dat ik alle kleuren rood wel zo’n beetje had bekeken op m’n kleurenwaaiers, tot ik in de bouwmarkt de Vtwonen kleur Terra tegen het lijf liep. Ik nam een proefpotje mee, verfde die op een dik vel papier en hield hem bij de rode muur. De nuance was precies goed! Een dag later scoorde ik de laatste pot Vtwonen Terra verf bij de Karwei.

Om de terracotta kleur mooi te laten dekken, heb ik weer twee lagen aangebracht. Ik vind persoonlijk de verf van Vtwonen altijd heerlijk om mee te werken. Het is op één of andere manier precies van de juiste consistentie. Het behangpaneel had ik trouwens gewoon afgeplakt met afplaktape en dit werkte prima. Ook de restjes lijm die ik had geknoeid zie je nu niet meer.

terracotta muur kleur
De kleur Terra van Vtwonen op de muur
terracotta muurkleur
Combineert ook prachtig met Dead Salmon van Farrow & Ball op de andere muren.

Vtwonen Terra verf

De kleur Terra van Vtwonen is wat mij betreft fantastisch! Voldoende rood, maar niet brandweerrood. Een mooie diepe tint die ook heel mooi combineert met de kleur Dead Salmon van Farrow & Ball die wij op de andere wanden hebben. Ik ben nu wel echt helemaal tevreden! Ik heb ook echt mazzel gehad denk ik, want ik zie nu dat de verf bij geen enkele bouwmarkt in de buurt meer verkrijgbaar is (en ook niet online te bestellen). Mooi de laatste pot op de kop getikt dus!

Herfsttinten

Terracotta is een prachtige herfsttint en inmiddels een grote trend in huis. Ik heb een heel fijn Pinterest bord waarop ik allemaal plaatjes verzamel in terracotta en bijpassende herfsttinten. Deze kleur combineert bijvoorbeeld goed met okergeel, oranje en roze (een beetje zoals wij in huis hebben gedaan). Ben je nog op zoek naar een terracotta verfkleur voor op de muur? Check ook even de kleuren van Karwei zelf, want zij hebben ook mooie tinten die in dit palet passen.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!