Een tegeltuin…Niet echt de tuin waar ik altijd al van droomde. Toch hebben we er eentje bij ons huis, dus we doen het ermee. Inmiddels ben ik er steeds meer bedreven in om de tegeltuin toch gezellig in te richten. Ik laat je mijn 5 aanraders zien voor het sfeervol inrichten van een tegeltuin.

 

1. Gebruik natuurlijke materialen

De kille tegels vragen om een warme tegenhanger in de vorm van natuurlijke materialen. Kies bijvoorbeeld voor een tuinset in hardhout in plaats van kunststof. Een rotan set zie je momenteel ook weer veel, o.a. bij Intratuin. Ook de rest van de inrichting van de tuin kun je doen met veel natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld plantenbakken van hout of riet, stoffen lantaarns of vlaggetjes, etc.

 

2. Veel plantenbakken

Om toch een groene tuin te krijgen, maak ik gebruik van veel plantenbakken. Zorg dat je een aantal grote bakken hebt, die je bijvoorbeeld ook als afscheiding kunt gebruiken. Deze grote bakken vormen de basis. In de hoekjes kun je dan gezellige kleinere bakken neerzetten. Plantenbakken die je op kunt hangen, zijn ook altijd leuk. Ik hang ze o.a. aan het tuinhek en stop ze vol gezellige bloemetjes. Of ik zet ze op de rand van het kozijn voor een leuk uitzicht vanuit het raam. Je hebt ook speciale plantenpotten die je aan de regenpijp kunt hangen. Zo geef je dat lelijke ding ook meteen een boost.

tegeltuin inrichten

3. Een buitenkleed

Schaf een vloerkleed aan dat geschikt is voor buiten. Dit geeft zo’n leuk effect! Vorig jaar had ik een hele goedkope van de Kruidvat. Deze was van een soort plastic gemaakt, wat al gauw in kleine fliebertjes door de hele tuin heen lag. Deze heb ik dus inmiddels weggegooid. In de Loods5 outlet kocht ik voor een schappelijke prijs een buitenkleed van Fatboy. Deze is van een veel mooiere kwaliteit. Het is een soort stof die zo te zien goed tegen een stootje kan. Ook voelt deze heel prettig aan je blote voeten.

 

4. Een moestuinbak

We zijn dol op moestuinieren, maar dat gaat natuurlijk lastig in een kleine tegeltuin. Vorig jaar schaften we daarom een moestuinbak aan van 1,20 bij 1,20 meter. Dit werkt fantastisch. Zo heb je toch een kleine moestuin in je tegeltuin. Het ziet er gezellig uit en als je een beetje je best doet, heb je best wat groente en fruit uit eigen tuin zo. Meestal zaai ik gewoon de AH moestuintjes in de bak en dit werkt perfect. Ik ben er wel achter gekomen dat je rucola beter apart in een bak kunt zetten, want dat zat inmiddels als een soort onkruid door de gehele tuin heen (zelfs tussen de tegels).

 

5. Accessoires

Een tegeltuin inrichten is niet compleet zonder een heleboel accessoires om de boel mee op te leuken. Aanraders zijn wat mij betreft o.a. de solar tuinlampionnen en de lichtslinger van de Hema. Ook zorg ik voor gezellige kussens en een fijn plaid op de loungeset (het gekleurde plaid/kleed op de foto’s komt van Xenos). Als het echt een mooie dag is, sleep ik ook gerust een bijzettafeltje van binnen naar buiten voor wat extra sfeer. Een leuke lantaarn en/of wat kaarsen op tafel doen het ook goed.

tegeltuin inrichten

Heb jij ook een tegeltuin? En hoe maak jij die gezellig?

 

Productinformatie foto’s

Tuinset: Kwantum

Rond kussen: Karwei

Kilim kussen: Wehkamp

Rotan bijzettafel: Wehkamp

Schapenvacht: Loods5

Picknickkleed/plaid: Xenos

Plantenbakken: Elho

Dit artikel bevat enkele affiliate links.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!