In aansluiting op het vorige artikel over items die vaak te groot worden gekocht, heb ik vandaag een tegenovergesteld rijtje voor je. Deze 3 items worden vaak te klein uitgezocht voor in een interieur. Zonde, want balans is juist zo belangrijk bij het samenstellen van je inrichting.

 

Vloerkleden

Een te klein vloerkleed laat de ruimte kleiner lijken. Bespaar dus niet op het formaat van je vloerkleed. Heb je toch een vloerkleed wat je bij nader inzien iets te klein vindt? Combineer hem dan eens met meerdere kleden. Dan kun je hem toch gebruiken, maar valt ie niet weg in de ruimte. Wil je een vloerkleed onder de eettafel (ik zeg: doen!)? Let er dan ook op dat je hem niet te klein koopt. De tafel inclusief alle stoelen moeten erop kunnen staan om een mooi effect te geven.

Extra tip: heb je juist een te groot vloerkleed gekocht? Zet dan de bank er eens in zijn geheel op (en laat hem gerust aan de achterkant zelfs een randje uitsteken). Zo creëer je echt een intieme, afgebakende zithoek en komt je grote kleed goed tot z’n recht.

Wanddecoratie

Het maakt niet zoveel uit wat je aan de muur hangt, maar het formaat hiervan is wel heel belangrijk. Vaak zie je dat er voor te kleine schilderijen/posters/etc. gekozen wordt. Eén groot statement aan de wand spreekt veel meer dan meerdere te kleine schilderijen. Ik raad dan ook altijd aan om dit als laatste uit te kiezen bij het inrichten van je woning. Zet eerst alle andere items neer en kijk dan waar je iets aan de muur wilt hebben. Meet het goed uit van tevoren. Bepaal eerst het formaat en zoek dan een bijpassend item, zodat je je behoedt voor impulsaankopen die niet goed passend zijn.

Planten

Planten zijn erg hot momenteel in het interieur. De pannenkoekenplant was bijvoorbeeld een ware Instagram hit en ook de Monstera kun je inmiddels in elke supermarkt krijgen. Planten zijn wat mij betreft altijd een goed idee in huis. Let wel op dat je je planten niet te klein kiest. Natuurlijk zullen ze (als het goed is) vanzelf gaan groeien, maar het is zonde als ze niet goed tot hun recht komen.

Investeer bijvoorbeeld eens in een grote plant als statement. Wij hebben een grote cactus, maar een Strelitzia is ook een plant die een mooie grote eyecatcher kan zijn in huis. Toch gekozen voor kleinere planten? Groepeer ze dan om een mooie urban jungle hoek in huis te creëeren. Dit oogt ook minder rommelig dan her en der groen verspreid in huis. Daarnaast kun je ervoor kiezen om planten op een kruk, tafeltje of plantenstandaard te zetten. Door meer in de hoogte te werken, komen ze vaak ook beter uit.

 

Ben jij weleens met een te klein meubelstuk thuis gekomen? Of weet je het meestal wel goed in te schatten?

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!