Subtiele kerstsfeer in november

 • Sostrene Grene Kerst

Over 7 weken is het alweer Kerst. Ik herhaal: over 7 weken is het Kerst! Dat klinkt toch alsof het al bijna zover is? Voor mij in elk geval wel. Toch ben ik nog niet in de mood om het hele huis al in kerstsfeer te brengen. Wat subtiele kerstversiering in november aanbrengen, is wel helemaal mijn ding, dus dat heb ik dan ook gedaan. Kijk mee hoe ik subtiel al een beetje Kerst in huis heb gebracht in november.

Kamerden

Een groene Kerst

Met de vele planten hier in huis, is het eigenlijk altijd een groene Kerst. Toch zijn er een aantal planten die het kerstgevoel direct met zich meebrengen. Natuurlijk is de kerstboom hier één van. Met niet zo’n groot huis en al heel veel spullen, kies ik ervoor om geen echte grote kerstboom in huis te halen. Een echte mini-kerstboom hebben we nog van vorig jaar in de tuin staan. Deze gaat dus later zeker naar binnen, maar daar is het nu nog wat te vroeg voor. Om subtiel al wat Kerst in huis te brengen, heb ik gekozen voor een kamerden (oftewel de Araucaria Heterophylla). Het leuke aan dit boompje is, dat het de enige “kerstboom” is die het hele jaar binnen kan blijven staan. Een prima boompje om nu dus al neer te zetten. Bij de Intratuin zag ik alleen hele grote, dus ik besloot mijne hier online te bestellen. Precies een leuk formaat als je het mij vraagt en inclusief terracotta pot.

In plaats van bloemen in huis kies ik nu voor takken eucalyptus en een grote rozenbotteltak. Vooral de eucalyptus vind ik ook al bij een subtiele kerstsfeer passen. Deze kun je ook mooi als tafelversiering gebruiken bij een gezellig diner trouwens (en de geur is heerlijk!).

Sostrene Grene Kerst

Kerst bij Søstrene Grene

De Søstrene Grene is naar mijn mening echt een aanrader om eens te kijken als je op zoek bent naar subtiele en betaalbare kerstversiering. Geen hysterische en kitscherige taferelen, maar stijlvolle items die ook gewoon mooi in je interieur passen. Ik kocht een aantal porseleinen boompjes en wat houten hangers. De hangers zijn me nog iets te kersterig, dus die houd ik nog even achter. De porseleinen boompjes zijn nou echt een voorbeeld van versiering die de kerstsfeer in november alvast kunnen maken.

Kerstverlichting rozenbottel

Verlichting

Gezellige lichtjes vind ik ook helemaal in de subtiele kerstsfeer in november passen. Dit kan zowel met lichtsnoeren zijn als met kaarsjes. Het is momenteel al onwijs vroeg donker, dus wat mij betreft hét moment om met sfeerverlichting aan de slag te gaan.

 

Zijn jullie al bezig met de Kerst in huis? Of wachten jullie even tot de Sint geweest is?

2017-11-03T11:21:43+00:00 05-11-2017|Styling|5 Comments

5 Comments

 1. Annelies Dorsman 5 november 2017 at 13:23 - Reply

  Heel fijn sfeertje zo!

 2. Mirjam Hart 6 november 2017 at 09:32 - Reply

  Met de kinderen is het wel zo handig om met echte kerstversiering te wachten tot na 5 december. Maar subtiele items zoals een kamerden of dennenbomen kunnen zeker geen kwaad. En stiekem luister ik allang weer naar Sky Radio Christmas!

 3. Sanne Horlings 6 november 2017 at 09:40 - Reply

  Heel fijn! Ik heb ookaltijd zoveel zin in de kerst!

 4. Hedwig 6 november 2017 at 13:24 - Reply

  Ik wacht nog even, maar leuk om alvast wat inspiratie te zien!

 5. Jorinde 6 november 2017 at 19:32 - Reply

  Ik wacht nog even tot na 5 december ivm de kids. Maar zodra de goede man het land uit is ga ik wel meteen aan de slag met de kerstversiering!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
VT Wonen blogger contest
Finale VT Wonen blogger contest + stemmen!

Enkele dagen geleden kreeg ik erg leuk nieuws te horen en het is nu tijd om dit ook met jullie...

Sluiten