Een side table is een ideale manier om een leeg hoekje in huis op te vullen en je woonkamer te voorzien van een extra stylingplekje. De perfecte plek om wat meer persoonlijkheid en sfeer in je interieur te brengen wat mij betreft. Ik geef je 8 ideeën om je sidetable van een toffe styling te voorzien.

1. Seizoensstyling

Een sidetable leent zich uitstekend als plek voor meer seizoensgerichte styling (zie ook de uitgelichte foto). In de herfst vind ik het bijvoorbeeld tof om pompoenen te gebruiken en in de winter ga ik weer voor kerstdecoratie of leuke feestlampjes. Heb je kinderen? Dan is dit een leuke activiteit om samen te doen. Verzamel in het bos bijvoorbeeld mooie kastanjes, bladeren en andere herfstige dingen samen en richt daarna met elkaar een herfsthoekje in.

2. Mooie verlichting

Extra sfeerverlichting in huis is altijd fijn, maar zeker met de komende donkere dagen is het goed om nog eens te kijken naar je verlichtingsplan. Heb je nog een donker hoekje? Fijne tafellampen kopen is dan een aanrader! Voorzie je sidetable van een sfeervolle lamp en je hebt zowel extra licht als knusheid in huis. Ik kies zelf altijd voor een warme lichtbron met een gering wattage en zorg zo voor een warm en zacht licht in verschillende hoeken in huis.

3. Planten

Wil je het urban jungle gevoel in huis zonder het idee je in een oerwoud te bevinden? Groepeer je planten dan op één plek. Richt je sidetable in als echt plantentafeltje en zet een heleboel mooie planten bij elkaar. Je kunt gaan voor allemaal dezelfde potten om het rustig en strak te houden. Of pak juist uit met een verzameling aan bijzondere plantenpotten (bijvoorbeeld uit een kringloopwinkel). Water geven aan je groene vrienden wordt overigens ook een stuk makkelijker als ze allemaal bij elkaar staan ;).

4. Flessen drank

Ben je een liefhebber van whisky, gin of andere dranken? Dan kun je je sidetable natuurlijk ideaal inzetten als drankentafeltje. Veel flessen vind ik persoonlijk te mooi om in een dichte kast te zetten, dus tijd om deze juist te showen in je interieur. Maak het af met een mooie karaf en een set luxe glazen.

side table styling

5. Platenspeler + lp’s

Ik heb zelf sinds een tijdje weer een platenspeler in de woonkamer en eigenlijk ziet dit er best leuk uit! Ook de bijbehorende lp’s mogen wat mij betreft best gezien worden in een interieur. Een lege sidetable tover je dus wat mij betreft om in een platenkastje door bovenop je platenspeler te zetten en onderop je verzameling lp’s. Er zijn ook speciale platenspeler kastjes, maar ik merkte dat de keuze daarin vrij beperkt is. Een bijzettafel werkt ook prima!

6. Koffietafelboeken

Koffietafelboeken; je kent de term misschien wel. Een mooi boek om ter decoratie op je koffietafel te leggen. Maar waarom zouden deze alleen op je salontafel mogen liggen? Ik denk dat een sidetable met een verzameling mooie en decoratieve boeken ook een enorm goed idee is. Zelf kies ik er ook vaak voor om een stapeltje tijdschriften op een bijzettafel uit te stallen. Dat staat leuk en je bent meteen het probleem van al die rondslingerende magazines kwijt.

7. Kaarsen

Misschien een open deur, maar een side table leent zich uitstekend voor het plaatsen van gezellige kaarsjes. Zeker bij ons in huis met huisdieren is het fijn als de kaarsjes op een veilige plek aan staan en niet op een tafeltje waar de huisdieren langslopen. Ik vind het superleuk om mooie oude kandelaars te verzamelen bij de kringloopwinkel en op markten en die te groeperen op een sidetable.

8. Dierbare herinneringen

Dit klinkt wat abstract, maar wat ik bedoel is het creëren van een plekje waar je items uitstalt waar je mooie herinneringen aan hebt. Denk bijvoorbeeld aan de souvenirs van een bijzondere reis, een verzamelobject met emotionele waarde of een fotolijstje met de foto van een dierbare. Dit is een mooie manier om meer persoonlijkheid in je interieur te verwerken en natuurlijk die waardevolle items een plek in huis te geven.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!