Een schuine wand in de slaapkamer of op zolder kan een uitdaging zijn qua styling. Toch vind ik het eigenlijk altijd erg leuk om het hoekje onder onze schuine slaapkamerwand in te richten. Je kunt natuurlijk kiezen voor een kastenwand en de ruimte efficient gebruiken. Ik gebruik de ruimte onder de schuine wand op onze slaapkamer echter liever als plek om gezellige decoratie aan te brengen. Nu ik bezig ben met de make-over van de slaapkamer, laat ik je zien hoe ik dit doe.

Kleurgebruik

De schuine wand (en eigenlijk alle wanden) in onze slaapkamer heeft al vele kleuren gehad. Van gewoon wit, tot aan deels wit, tot aan een combinatie van verschillende kleuren. Kleurgebruik kan een hoop doen voor een ruimte! Zo’n schuine wand kun je bijvoorbeeld ook prima als accentwand gebruiken en van een opvallende kleur voorzien. Ook behang op een schuine wand is een erg tof idee.

In mijn huidige plan voor de slaapkamer heb ik ervoor gekozen om de wand zelf helemaal lichtroze te verven (net als de rest van de muren van de slaapkamer). Het onderste (rechte) deel heb ik in een warme bruintint geverfd, evenals de wand achter ons bed. Dit geeft een heel sfeervol effect én het lichtroze met het bruin is een prachtige combinatie.

Kleuren:

Roze: Pure&Original Skin Powder

Bruin: Histor Renaissance

Gordijnen voor een dakraam

Heb je een dakraam in de schuine wand net als wij? Kies dan eens voor gordijnen! Dit klinkt misschien gek, want normaal zou je voor een rolgordijn gaan. Ik heb zowel rolgordijnen voor het verduisterende effect, als ook romantische linnen gordijnen voor de sier. Ik liet al eerder uitgebreid zien hoe ik deze gordijnen voor het dakraam heb bevestigd. Als je zorgt dat de gordijnen mooi op de grond draperen, heb je dat hoekje bij de schuine wand meteen gezellig aangekleed. Ik koos voor roze linnen gordijnen die een heel romantische sfeer aan de slaapkamer geven. Deze gordijnen en de roedes kocht ik gewoon bij de Ikea.

gordijnen voor een dakraam
Oude foto uit de slaapkamer (muurkleur is Karwei IG PS-1064)

Stylen met meubels en accessoires

Als je de basis klaar hebt, komt het leukste gedeelte. Namelijk het stylen met accessoires en meubels. Ik heb eigenlijk altijd een stoel in de hoek staan, omdat de kat daar graag op zit. Tot recent was dat een heel simpel wit kuipstoeltje dat ik al jaren had. In de kringloop liep ik echter de perfecte vervanger tegen het lijf! Een goud stoeltje, bekleed met roze fluweel. Deze past hier supergoed! Dit is zo’n stoeltje dat voorheen bij een bijpassende kaptafel hoorde, dus hij is iets lager dan een reguliere eetkamerstoel. Superhandig dus onder die schuine wand. De kat negeert de stoel overigens vakkundig en is vooral boos dat zijn oude stoel het veld heeft moeten ruimen.

Je kunt in plaats van een stoeltje ook kiezen voor een houten bankje. Dit had ik ook lange tijd, want dit is een ideale plek om leuke accessoires uit te stallen. Met de gordijnen bleek dit dan helaas weer niet zo’n handige combinatie, dus toen heb ik besloten het bankje weg te halen. Wil je wel voor een bankje gaan? Kleed hem dan gezellig aan met een fijn schapenvachtje, een bijzonder kussen, evt wat vaasjes of een stapeltje mooie magazines.

Een mooie mand van natuurlijk materiaal doet het ook altijd goed ter decoratie. Je kunt hem gewoon leeg neerzetten als stylingobject, maar ook aankleden met een mooi plaid of fijn kussen. Daarnaast is het uiteraard ook een idee om de mand meer als praktische decoratie te gebruiken en er items in te bewaren. De mand die ik heb staan, is van Ikea.

Een schilderij niet aan de wand hangen

Tijdens één van mijn kringloopbezoekjes liep ik tegen hele mooie ingelijste borduurwerkjes aan. Dit lijken een soort Japanse borduurwerken op een zijden stof met afbeeldingen van verschillende vogels. De lijst is zwart en past dus ook perfect bij het zwarte bed straks. Ik wilde de lijsten in eerste instantie ergens aan de muur hangen, maar omdat ik nog een muur moet schilderen, zette ik ze eerst even onder het dakraam. Dit lijkt gewoon de perfecte plek te zijn! Ik vind de twee borduurwerkjes hier echt hartstikke leuk staan en ze maken van de schuine wand echt een mooi geheel. Een schilderij of andere wanddecoratie hoef je dus niet altijd aan de wand te hangen. Ze neerzetten tegen een wand aan kan namelijk ook een heel leuk effect geven. Zo heb ik in de slaapkamer nog meer losse lijsten en een spiegel tegen de muren staan. Ook een grote lege lijst geeft een toffe sfeer.

Kastenwand onder een schuine wand

Heb je vooral behoefte aan meer opbergruimte? Dan kun je de schuine wand natuurlijk ook praktisch gaan benutten. Een kastenwand onder een schuin dak biedt een handige plek om spullen op te bergen die je eigenlijk niet zo heel vaak nodig hebt. Je kunt kiezen voor schuifdeuren in de kleur van de rest van de wand, waardoor het bijna wegvalt en je de kast eigenlijk totaal “verstopt” in je kamer. Een andere optie is om juist voor decoratieve deuren voor de kastenwand te kiezen, zoals webbing of misschien wel oude louvre deurtjes.

styling ideeën schuine wand

Vergeet de planten niet!

Niet totaal onverwacht, maar ik adviseer je altijd met planten te stylen. Ze zijn mooi, maar ook goed voor de luchtkwaliteit en je gezondheid. Ik heb een soort uit de kluiten gewassen Monstera Deliciosa onder onze schuine wand staan. Deze groeit echt alle kanten op en vormt een soort jungle op zich. In het hoekje heb ik daarnaast nog een olifantspoot en een palmbegonia.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!