Sinds enkele maanden ben ik bezig met een heel gaaf nieuw project en vandaag wil ik je verklappen waar dit om gaat. Ik ga namelijk vintage kleding verkopen! Een speciale “Styled by Sabine vintage collectie” met alleen maar items die ik zelf helemaal te gek vind. Ik vertel je meer over het hoe en wat en geef je uiteraard alvast een sneak peek!

De afgelopen jaren is mij vaak gevraagd of ik niet zelf een vintage winkeltje wilde beginnen. Veel mensen vinden dit namelijk echt iets voor mij. Hoewel mijn passie enorm bij vintage interieuritems en kleding ligt, zag ik mezelf nooit ook zelf een winkel of webshop starten. De laatste tijd deel ik ook steeds meer over de kleding die ik draag en koop en merkte ik dat dit veel positieve reacties oplevert. Als ik een outfit op Instagram deel, komen er vaak een heleboel vragen. Vaak natuurlijk de vraag waar ik een bepaald item gekocht heb, maar ook regelmatig de vraag “verkoop je dit item ook?”. Dat heeft me aan het denken gezet.

De Corona crisis

Toen de hele Corona crisis zich aandiende, viel daarnaast een groot deel van mijn werk weg. Opeens had ik tijd over om iets nieuws te starten. In het begin deed ik daar nog niks mee. Ik voelde me een beetje lamgeslagen en voelde me zelfs enigszins onrustig als ik zag hoe andere online ondernemers allerlei cursussen uit de grond stampten en lanceerden. Ik besloot het even te laten hangen en deed het rustig aan. Toen kwam opeens het idee naar boven om een eigen vintage kledingcollectie te gaan verkopen. Aan de ene kant iets nieuws voor mij. Aan de andere kant deel ik al veel van mijn outfits op Instagram en snuffel ik wekelijks markten, kringloopwinkels en loodsen af op zoek naar vintage pareltjes. Een hele logische stap dus waarbij ik mijn passie voor het zoeken naar mooie vintage kleding combineer met het online platform dat ik al heb. Ik heb er enorm veel plezier in om de kleding voor mijn online verkoop bij elkaar te scharrelen, want opeens “mag” ik veel meer items meenemen dan alleen voor mezelf.

Twijfels als ondernemer

Natuurlijk had ik ook af en toe twijfels. Ook het plaatsen van deze blog vind ik spannend. Ik denk dat veel ondernemers dit wel herkennen. Ik denk dan “wie zit hierop te wachten?” of “er zijn al zoveel online vintage kleding shops, waarom moet ik nou ook zo nodig?”. Maar ik ben er inmiddels wel uit dat het plezier dat ik hiervan nu al heb deze twijfels wel overwint. Ook is het voor nu gewoon een probeersel. Ik heb een mooi aantal kledingstukken verzameld om een eerste online verkoop te doen en zoek ondertussen rustig verder naar meer. Het zijn geen grote aantallen en dit wil ik ook niet. Eerst maar eens kijken of jullie net zo enthousiast zijn als ik en of de items inderdaad verkocht gaan worden.

De vintage collectie

Verder zijn alle items echt “Styled by Sabine”. Ik ben dus heel kieskeurig in wat ik inkoop en wil dat alle stukken helemaal in mijn stijl zijn. Zo blijft het ook uniek en past het echt bij mij. In mijn eerste collectie kun je dus fijne gilets verwachten, bloemenjurkjes, fluwelen jasjes en natuurlijk vrolijke blousjes. Als je me op Instagram volgt, heb je misschien stiekem al af en toe een item voorbij zien komen in m’n stories in een outfitpost (zo kon ik alvast een beetje testen hoe sommige items “aanslaan”). Alle items zijn zorgvuldig uitgezocht op kwaliteit en stijl en natuurlijk fris gewassen/gestoomd/gestreken. De prijzen voor deze eerste collectie zullen gaan van ongeveer 25 euro voor een blouse tot 100 euro voor de meer speciale items.

Praktische informatie

Voor nu heb ik besloten (nog) geen webshop te beginnen voor mijn vintage kleding. Op de termijn is dit zeker een mogelijkheid, maar voor nu begin ik met de verkoop via mijn eigen Instagram account (@styledbysabine). De items zullen op mijn stories komen. Hierdoor kan ik duidelijke filmpjes maken van elk item en laat ik meteen zien hoe je deze kunt dragen en combineren. Je kunt een item kopen door mij een DM te sturen. Ik stuur je dan een Tikkie voor de betaling en verzend daarna je pakketje.

Ik probeer tijdens mijn jacht steeds kledingstukken in verschillende maten in te kopen, waardoor er voor ieder wat wils is. De maatvoering van vintage kleding is vaak toch wat anders dan van de hedendaagse kleding, dus ik zal altijd zo goed mogelijk laten zien hoe iets valt en je kunt me natuurlijk altijd nog even de exacte afmetingen vragen.

Wanneer de verkoop van de eerste collectie start vraag je je nu misschien af? Dat weet ik nog niet… Ik ben nog even bezig met het op orde krijgen van wat praktische randzaken (denk aan verzendverpakkingen, administratie, etc.), want ik wil dat alles wel helemaal soepel verloopt meteen. Ik verwacht met een week of twee de eerste collectie online te kunnen zetten. Uiteraard kondig ik dat ruim van tevoren aan op mijn Instagram account. Misschien maak ik zelfs wel even zo’n teller in stories, waardoor je een melding kunt krijgen bij de start.

Heb je vragen of wil je wat kwijt? Laat het me dan zeker weten! Ik ben heel benieuwd hoe alles zal verlopen en heb er veel zin in. Dank voor het lezen van mijn blog! Liefs!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!