fbpx

5 redenen waarom ik stiekem een oma ben

 • stiekem een oma

Wanneer ik ‘s avonds lekker aan een breiwerkje bezig ben en ik stiekem alweer verlang naar m’n elektrische deken in bed, voel ik me soms wel een beetje een oma. Ik ben “pas” 32 jaar, maar vind het geen probleem om m’n zaterdagavond lekker thuis op de bank te besteden met een handwerkproject. Daarom vandaag de 5 redenen waarom ik stiekem toch best een oma ben. Uiteraard met een knipoog.

1. Breien is m’n hobby

Zoals ik al in de inleiding schreef, maak je mij ultiem gelukkig met een fijn breiwerkje. Sinds ik een samenwerking met We Are Knitters had, ben ik helemaal verslaafd aan deze handwerktechniek. Inmiddels heb ik een deken, twee truien, een berg sjaals en mutsen gebreid en ben ik nog lang niet te stoppen. De laatste tijd bestel ik zelfs liever nieuwe wol online dan hippe kleding.

Mocht je ook eens een pakket van We Are Knitters willen proberen, gebruik dan mijn vriendencode MGMNK6Y6W, zodat we allebei 10 euro korting krijgen.

2. Elektrische deken

Toen ik afgelopen week een bericht over de eerste nachtvorst las op Nu.nl kreeg ik direct verlangens naar m’n elektrische deken. Ik ben een koukleum en kan al jaren niet zonder elektrische deken in de wintermaanden. Ook schroom ik niet om sokken aan te trekken in bed. Je bent tenslotte een oma of je bent het niet… 😉

Oh en om punt 1 met punt 2 te combineren, heb ik nu bedacht dat ik zelf sokken wil leren breien.

3. Bloemetjesservies

Ik heb een zwak voor brocante bloemetjesservies en ik weet dan ook steeds weer wat items bij elkaar te scharrelen. Inmiddels heb ik een verzameling met diepe borden, gewone borden en een aantal schalen. De schalen nam m’n schoonmoeder voor me mee uit Frankrijk, maar de rest scoorde ik bij kringloopwinkels in de buurt. Het is een ouderwets servies met roze bloemetjes en gouden randen, maar ik ben er dol op!

4. Omroep MAX programma’s

Op hun website lees ik dat Omroep MAX “dé publieke omroep is voor mensen van 50 jaar en ouder”. Dit zegt genoeg denk ik. Toch houd ik van de tv programma’s van deze ouderenomroep. Favorieten zijn Bed & Breakfast, We zijn er bijna! en zelfs Max vakantieman kan ik waarderen… Het programma Heel Holland Bakt is trouwens ook van Max zag ik, wat volgens mij ook heel populair is bij veel “niet-senioren”. Ik hoef me dus niet enorm te schamen voor deze voorkeur, maar een beetje oma is het wel.

5. Perzische vloerkleedjes

Hoewel we een prachtige gietvloer hebben, zou ik het liefst de complete vloer verstoppen onder perzische vloerkleden. Ik houd enorm van die oude kleden, vol kleur en patronen. Liefst met franjes eraan en een beetje vaal en gehavend. Daarbij ga ik dus bij voorkeur niet voor nieuwe “vintage” vloerkleden, maar scoor ik de echte oudjes bijvoorbeeld in de kringloop of via via. Volgens mij ben ik lang niet de enige die deze kleden kan waarderen, want zo’n beetje de meest gestelde vragen over ons huis zijn waar de kleden vandaan zijn.

Nu je je net bedacht dat je wilde gaan vragen waar onze vloerkleden van zijn, bij deze een opsomming:

 • Groen perzisch kleed onder de eettafel: uit de kelder bij m’n schoonmoeder gevist. Oud dus.
 • Rond roze perzisch kleed: gekocht bij Fortune Flea. Vintagewinkel in Amsterdam.
 • Blauw “perzisch” kleed bij de bank: deze is wel nieuw, via Vloerkledenloods.nl.
 • Rood perzisch kleed slaapkamer: uit de kringloop.

Ik vind het dus helemaal niet erg om stiekem een oma te zijn en geniet volop van m’n oma-gerelateerde activiteiten. Natuurlijk is dit allemaal met een knipoog, want waarom zou leeftijd iets zeggen over je voorkeuren qua interieur en hobby’s?

styled by sabine signature
2019-09-13T07:56:25+01:0013-09-2019|Persoonlijk|4 Comments

4 Comments

 1. Mirjam Hart 13 september 2019 at 08:36 - Reply

  Hier een berichtje van een mede-oma! Ik brei en haak niet, maar lees wel veel en vind het heerlijk om naar buiten te turen en m’n buren te bespieden. Nu nog een spiegeltje aan de buitenmuur en ik heb m’n oma-certificaat binnen!

  • styledbysabine 13 september 2019 at 08:38 - Reply

   Oja lezen doe ik ook veel! Zo fijn dat jij m’n granny-buddy bent! Het bespieden van buren moet ik nog een beetje onder de knie krijgen denk ik maar dat spiegeltje klinkt heel aantrekkelijk 🤪

 2. Darina 13 september 2019 at 12:08 - Reply

  Wat een leuk artikel en ook herkenbaar :). De elektrische deken heb ik deze week ook weer gebruikt 🙂

 3. Lisa Heleen 6 oktober 2019 at 10:42 - Reply

  Yes, hier ook een grandma in the house! Boekje lezen met een kopje thee erbij, kaartjes maken of iets achter de naaimachine maken vind ik echt heerlijk. Ook Perzische tapijtjes, wandkleden, antieke items en stippeltjesservies staat bij mij hoog in het vaandel. Heeerlijk vind ik t!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Histor trendkleur 2020 Chinese Porcelain
Histor trendkleur 2020: Chinese Porcelain

Even een korte interieurupdate tussendoor: Histor heeft de nieuwe trendkleur voor 2020 gepresenteerd. In mijn artikel van afgelopen zondag liet...

Sluiten