Deel 1 van deze blog was een succes en ik sta hier nog steeds helemaal achter. Want stiekem ben ik gewoon een beetje een oma en daar ben ik eigenlijk gewoon onwijs blij mee. Ik heb hobby’s die de gemiddelde oma vast ook ontzettend leuk zou vinden en ik geniet van m’n handwerkjes en andere “bejaarden” activiteiten. Niks mis mee, ook al ben ik “nog maar” 32 jaar. Hierbij nog 5 redenen waarom ik stiekem een oma ben.

1. De naaimachine

Dit is één van m’n nieuwe voornemens: leren hoe een naaimachine werkt. Ik zou het ontzettend leuk vinden om zelf kleding te kunnen naaien. Vooralsnog kan ik nog geen knoop aanzetten, maar daar wil ik dus binnenkort verandering in aanbrengen. Ik heb de naaimachine van m’n schoonmoeder geleend en heb al meerdere tutorials gekeken op YouTube om uit te vinden hoe deze werkt. Ondertussen speur ik het internet alvast af naar leuke vintage stofjes om te kopen om mee te oefenen. Het lijkt me namelijk het allerleukste om dingen te kunnen maken met echte stoffen uit grootmoeders tijd.

2. Favoriete muziek

Ik heb werkelijk geen idee van de hedendaagse muziek en bijbehorende artiesten. Mijn muzieksmaak is ergens in de jaren 60-70-80 blijven hangen. Al sinds ik tiener ben, geniet ik enorm van de muziek van oude bands als Led Zeppelin, The Doors, The Rolling Stones, David Bowie, U2, Fleetwood Mac, Queen, etc. Dit is nooit veranderd en ik luister nog steeds bijna alleen maar naar oude muziek. Het is jammer dat ik (op een paar uitzonderingen na) deze artiesten niet meer live kan gaan zien, maar de muziek die zij hebben geproduceerd blijft echt fantastisch. De bands die nog wel live te zien/waren in mijn leven heb ik wel bijna ook allemaal live mogen zien gelukkig. O.a. de concerten van U2, The Rolling Stones, Deep Purple en Earth, Wind and Fire zijn me zeker bijgebleven (hoewel de meesten alweer jaren geleden zijn).

3. Kleding

Ook qua kleding ben ik dol op de mode van jaren geleden. Nu is het zo dat bepaalde mode natuurlijk altijd weer terugkomt en dat vind ik dan ook heel leuk om te zien. Zo zijn flared broeken m’n favoriete trenditem van dit moment en vind ik het heel fijn dat die nu ook veelvuldig in de “hippe” winkels van nu te vinden zijn. Ik kijk heel graag naar oude plaatjes van hoe de hippies er vroeger uitzagen en haal daar veel inspiratie uit. Lange, zwierige jurken, bloemenprints, franjes, gilets, haarbandjes, etc. Daar gaat mijn hart echt sneller van kloppen! Het liefst koop ik dan ook echt de oude mode, dus vintage. Een uniek vintage pareltje vinden, vind ik namelijk nog leuker dan het nieuw kopen in een grote keten.

Lees mijn blog over vintage kleding shoppen voor mijn tips bij het scoren van deze unieke pareltjes uit vervlogen tijden.

4. Oude auto’s

Mijn grootste droom is om later in een echte oude Kever te rijden! Al sinds mijn tienertijd ben ik helemaal verliefd op deze auto uit grootmoeders tijd. Ik heb weinig met de moderne techniek in hedendaagse auto’s en kan ultiem genieten van de simpele techniek uit oude auto’s. Op onze vakantie naar Ibiza huurden we bijvoorbeeld in plaats van een “normale” auto een Citroën 2CV. Helaas hebben we nog steeds geen garage thuis om een echte oldtimer in te stallen, dus deze droom staat voorlopig nog even in de ijskast. Als ik dan zo’n auto heb, wil ik er natuurlijk ook goed voor zorgen. Tot recent reed ik in mijn Volkswagen Beetle, maar die heeft het helaas recent begeven op 21-jarige leeftijd. Er waren bepaalde onderdelen niet meer te verkrijgen en ook kwam er helaas een hoop laswerk bij kijken, wat niet meer lucratief was. Hoe zeer ik ook altijd sta te kwijlen bij de oldtimers die de garage soms heeft staan, heb ik toch besloten voor een meer praktische auto te gaan. Maar ooit…. dan komt er echte oude Kever of misschien wel zo’n mooie Saab of oude Mercedes.

5. Oma bloemen en planten

Sommige bloemen en planten worden nou eenmaal vaak met bejaarden geassocieerd. Neem nou het gezegde “achter de geraniums zitten”. De geranium heeft daardoor toch wel een hoog oma-gehalte, terwijl het juist zo’n leuke plant is. Ik word in elk geval heel blij van m’n Franse geraniums in de tuin (zie de uitgelichte foto). Ook de hortensia is zo’n tuinplant die ik fantastisch vind.

Nu ben ik trouwens absoluut niet iemand die zegt dat vroeger alles beter was. Maar ik houd gewoon wel erg van veel dingen van vroeger. Daarnaast ben ik ook gewoon een onwijze nerd, die dol is op het knutselen aan m’n website, niet zonder iPhone en iPad kan en alle beschikbare hedendaagse techniek gebruikt bij het uitvoeren van haar “oma hobby’s”. Ik had echt nooit leren breien zonder YouTube denk ik, want ik ken eigenlijk bijna geen mensen in mijn omgeving die dit ook doen. Hetzelfde met m’n naaimachine plannen 😉 Dus stiekem een oma, maar wel met de moderne techniek!

Vond je dit een leuke blog? Check dan ook nog even deel 1 van 5 redenen waarom ik stiekem een oma ben 😉

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!