Een levend ecosysteem van Spruitje stond stiekem al jaren op mijn verlanglijstje. Toen ik een berichtje ontving van Spruitje met de vraag of ik zo’n mooi product wilde ontvangen, was ik dan ook meteen enthousiast! Vandaag laat ik je mijn Edisons Garden zien, een supermooie staande lamp met een levend ecosysteem erin, én ik heb een hele fijne kortingscode voor je.

Ecosystemen van Spruitje

De Spruitje ecosystemen zijn unieke levende biotopen, met een combinatie van planten en mossen erin. De systemen zijn bijna geheel zelfvoorzienend en vormen een bijzonder stukje natuur in je interieur. Elk ecosysteem is weer anders en ze zullen ook steeds iets blijven veranderen. Zo zullen er planten groeien, weer afsterven en kun je zelfs paddenstoelen verwachten in je ecosysteem. Het mos en de condens die gevormd wordt, houden het systeem stabiel en geven een ideale conditie voor de groei.

Spruitje Edisons Garden

Het ecosysteem dat ik heb gekregen van Spruitje is de Edisons Garden standing. Dit is een glazen bol, die afgesloten wordt met een kap met een lamp erin. De staande versie die ik heb, heeft een plateau van kurk waar de glazen bol in blijft staan. De Edisons Garden is daarnaast ook verkrijgbaar als een hangende lamp, wat ook een heel bijzonder effect geeft.

Het licht is heel mooi warm, wat een heel sfeervol geheel geeft als je deze aanzet. Op de plek waar mijn Spruitje staat, had ik eerst een gewone tafellamp staan. Met m’n Spruitje is dit hoekje veel meer een eyecatcher in huis geworden en het warme licht geeft zowel overdag als ‘s avonds een heel mooi effect.

Spruitje Edisons Garden ecosysteem
Spruitje Edisons Garden ecosysteem
Spruitje Edisons Garden ecosysteem

DIY pakket

Omdat ik mijn ecosysteem via de post ontving, moest ik hem zelf nog in elkaar zetten. Als je ervoor kiest om je nieuwe Spruitje af te halen, krijg je wel een kant-en-klaar ecosysteem mee. Het in elkaar zetten is overigens een eitje! In het pakket ontving ik de losse glazen bol, kap met fitting en lamp, het kurken plateau en natuurlijk de inhoud van mijn ecosysteem.

Op de website van Spruitje vind je video’s en foto’s met aanwijzingen om je product zelf in elkaar te zetten. Je brengt daarbij eerst de verschillende lagen van de bodem aan (kleikorrels, mos en aarde) en daarna kun je de bijgeleverde plantjes erin zetten zoals je wilt. In mijn Edisons Garden zitten vijf verschillende plantjes. Het zijn niet alleen groene planten, maar ook hele mooie roze/rode varianten, waardoor het een kleurrijke combinatie wordt. Je eindigt het in elkaar zetten met een slokje water voor je biotoop. Als het systeem is afgesloten, zul je zien dat er condens gaat vormen op het glas (dit wisselt in hoeveelheid). Indien het mos en de aarde er droog uit gaan zien, is het tijd om wat water bij te vullen. Let er verder even op dat je je Spruitje op een lichte plek in huis zet, maar zonder direct zonlicht erop.

Ik vind het nu al onwijs leuk om te kijken naar mijn ecosysteem en ga alle veranderingen goed in de gaten houden.

Spruitje Edisons Garden ecosysteem

Ook een Spruitje in huis? Je krijgt 25% korting!

Wil je ook een ecosysteem van Spruitje in huis? Check dan even de website voor de verschillende opties. Zo zijn er hele grote systemen die je op de grond kunt zetten (de Big Brother), maar ook kleinere systemen die je makkelijk ergens op een bijzettafel kwijt kunt. De Edisons Garden die ik heb, is een mooi tussenformaat wat mij betreft. Omdat er natuurlijk ook meteen verlichting in zit, kun je een Spruitje systeem prima gebruiken om een lamp te vervangen die je nu al hebt staan (dit heb ik ook gedaan). Ik vind de verlichting heel sfeervol en dus zeker een aanrader als je nog een warm sfeerlicht zoekt op een bepaalde plek in huis.

Vanwege mijn samenwerking met Spruitje mag ik je een kortingscode aanbieden die goed is voor 25% korting. Deze code geldt voor de Edisons Garden standing en de Edisons Garden hanging. De korting is geldig tot 21 juli 2019 en je moet dan “STYLEDBYSABINE” vermelden bij je bestelling. Dat scheelt behoorlijk!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!