De laatste tijd ben ik bezig om de slaapkamer een kleine make-over te geven. Vanaf het begin dat we hier kwamen wonen, hebben we de slaapkamer ingericht in de Scandinavische stijl. Veel wit, één muur met een pastelkleurtje en basic ingericht. Deze stijl spreekt me nog steeds erg aan, maar juist in de slaapkamer miste ik wat warmte. En hoe kun je beter warmte toevoegen dan er een Mediterraans tintje over te gooien? Kijk mee hoe ik dit tot nu toe gedaan heb.

spiegel vloerkleed karwei

vloerkleed

Dit vloerkleed van Karwei ligt al langere tijd in de woonkamer. We vonden dit zo’n fijn kleed dat we destijds een backup hadden gekocht. Deze stond eigenlijk al langere tijd stof te happen in de berging. Ik besloot om deze backup in de slaapkamer te leggen en ook daar komt ie onwijs goed tot zijn recht. Het kleine vloerkleed lag al in de slaapkamer en dit vormde samen een mooie combinatie. Natuurlijk zijn de echte Marokkaanse Beni Ouarain kleden nog veel mooier dan deze Karwei versie, maar zeker met huisdieren is het fijn om een goedkoop vloerkleed te hebben wat je makkelijk kunt wisselen.

 

spiegel

Deze spiegel kocht ik meer dan 10 jaar geleden toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen. Ik weet niet meer wat de oorspronkelijke kleur was, maar ik weet wel dat ik hem zelf deze grijs/zilver kleur heb gespoten. Vanwege de klassieke rand vond ik hem al een tijdje niet meer in het interieur passen en ook dit item stond dus zielig te zijn in de berging. Ik bedacht me nu echter dat deze spiegel best kan passen bij het Marokkaanse tintje in de slaapkamer en dat bleek ook zo te zijn.

madam stoltz wandkleed

mini wandkleed

Dit wandkleedje zag ik in de VT Wonen van deze maand en is van het leuke merk Madam Stoltz. Ik kocht hem voor een ander nieuw project in de slaapkamer, waar ik jullie binnenkort meer van zal laten zien.

marokkaanse sprei

marokkaanse sprei

Met deze prachtige sprei van El Ramla Hamra krijgt elke slaapkamer direct een Marokkaans tintje. De pompoms die eraan bevestigd zijn, geven zo’n leuk effect op de vloer. De maat is naar mijn mening precies goed, zodat ie net op de vloer hangt, zelfs bij ons vrij hoge bed.

marokkaanse poef

Marokkaanse poef

Deze stond al tijden op mijn verlanglijst en kon natuurlijk niet ontbreken in onze slaapkamer. Over de kleur heb ik wel wat langer getwijfeld. Je ziet deze poef vaak in een wat donkerbruine kleur, die ik op zich heel mooi vind. Toch had ik het idee dat die donkere kleur niet helemaal mooi bij de lichte, meer Scandinavische tinten van onze slaapkamer zou passen. Al eerder spotte ik online een suede variant in een soort oudroze tint. Echt prachtig, maar ook uitverkocht…

Tenslotte vond ik in een andere online shop deze kleur in een leren versie en wist ik dat dit hem moest worden. En of het zo moest zijn, lag precies die poef opeens op me te wachten in de Loods 5 outlet voor een prima prijs. Gevuld en al, en dat zijn ze lang niet altijd als je ze online koopt. De vulling bestaat overigens uit allerlei kleine restjes stof, wat hem niet alleen loodzwaar, maar ook superstevig maakt. Geen inzakkende poef dus!

De poef staat fantastisch in de slaapkamer en ik zou haast willen dat ik er twee had, zodat ik er ook nog één in de woonkamer kan zetten. Wat een tof item! Voorlopig blijft ie op de slaapkamer, maar ik weet zeker dat ik het over een tijdje niet kan laten om hem ook eens tijdelijk in de woonkamer neer te zetten en te fotograferen voor mijn Instagram account.

kat gietvloer

het combineren van verschillende stijlen

Zoals je wel merkt, ben ik dol op het combineren van verschillende stijlen in het interieur. Zeker met een rustige basis, bijvoorbeeld in de Scandinavische stijl, kun je werken met een mix van stijlen. Zelf vind ik het wel prettig om dan niet meer dan twee stijlen te mixen en te zorgen dat ik verschillende items per stijl doorvoer. Zo wordt het geen bij elkaar geraapt zooitje, maar echt één geheel.

De Scandinavische stijl leent zich prima als combinatie met andere stijlen. Zo kun je het bijvoorbeeld mengen met industriële items, of meer gaan voor een etnische look (vind ik heel tof!). Wij hebben in de slaapkamer bewust de basis heel neutraal gehouden om in de styling verder los te kunnen gaan (en geregeld te kunnen wisselen!). Zo hebben we bijvoorbeeld een hele basic witte garderobekast, een basic Ikea bedombouw en natuurlijk onze neutrale gietvloer.

Zoals gezegd, staan er nog wat verdere aanpassingen van de slaapkamer op de planning die ik je binnenkort zal laten zien. Het enige wat daarna nog op mijn lijstje staat voor de slaapkamer, zijn nieuwe nachtkastjes. Degene die er nu staan zijn niet alleen vrij saai, maar ook nog eens kwalitatief erg matig (waren ook erg goedkoop). Ik heb wel wat ideeën over toffe nachtkastjes, maar dat komt allemaal in een later stadium wel weer. Voor nu zijn we in elk geval heel erg blij met onze Scandinavische/Marokkaanse slaapkamer.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!