Bij de verhuizing naar ons huidige huis had ik in de slaapkamer een muur in de kleur Early Dew van Flexa geverfd. Op zich een mooie kleur groen, maar na anderhalf jaar had ik zin in weer eens iets anders. Ik besloot de slaapkamer een make-over te geven en het groen in te wisselen voor roze.

 

Alweer roze?

Roze in  huis; ik kan het niet laten om steeds weer voor deze kleur te kiezen. In de woonkamer had ik eerder ook al een oudroze muur, die ik inmiddels ingewisseld heb voor het meer paarse Heart Wood van Flexa. Toch is er nog steeds genoeg roze te vinden in de woonkamer, met bijvoorbeeld een roze eetkamerstoel, kussens, en andere accessoires. Zelfs de handgrepen van de keuken verving ik recent voor roze varianten. Het is gewoon mijn favoriete kleur!

Een mooie roze tint voor op de muur vind ik lastig te vinden. Ik bekeek een heleboel kleuren, maar vond het moeilijk om precies de juiste te kiezen. Té roze doet me denken aan een meisjeskamer, dus ik zocht naar een volwassen roze tint die wel fris oogt. Welke het is geworden?

slaapkamer karwei varamin

De slaapkamer met Early Dew op de muur.

Little Greene Light Peach Blossom

Het werd dus een kleur van het Engelse merk Little Greene. Zij hebben niet alleen prachtige kleuren verf, maar ook een enorme collectie behang met allerlei toffe prints. Niet voor niets heb ik ook altijd een kleurenwaaier van dit merk mee als ik ergens kom voor een interieuradvies. Van Budgetverf.nl ontving ik de verf heel gemakkelijk thuisgestuurd. Zij mengden de kleur Light Peach Blossom van Little Greene voor me met Sikkens Alpha Projecttex verf. Dit is een professionele kwaliteit verf die mooi mat is en goed dekt. In m’n pakketje vond ik ook de juiste rollers en kwasten om goed voorbereid aan de slag te kunnen. Binnen 2 uur had ik twee lagen verf op de muur zitten en kon ik de tape verwijderen.

Het resultaat en de styling

Tijdens het schilderen, vond ik de kleur wel een erg hoog babykamer-gehalte hebben. Gelukkig droogde ie uiteindelijk precies zo op als ik hem bedoeld had en is het resultaat helemaal naar m’n zin. De kleur is goed roze, maar niet te kinderachtig. Overigens vond ik de Sikkens verf echt heel fijn in het gebruik. Ik kreeg de verf soepel op de muur gerold zonder gekke strepen en het effect is perfect mat.

De verdere styling van de slaapkamer is deels af. Ik heb nog een aantal items op mijn wensenlijstje staan, zoals een nieuwe bedombouw en nieuwe nachtkastjes. Aan de muur tegenover de roze muur hing ik eerder al een hele mooie grote Ixxi op. Deze past perfect bij de nieuwe roze muur. Daarnaast bracht ik wat etnische elementen aan, o.a. met een deken van de Xenos en een plantenmandje van Kindred Spirits. Het leuke is dat het deken van de Xenos een Mexicaanse print heeft en de grote plant die je ziet (Olifantspoot) ook oorspronkelijk uit Mexico komt. Hele goede combi dus! De wandhaken aan de muur bleven en ook de fotorichels heb ik weer teruggezet met daarop de posters van Desenio.

Ik ben benieuwd wat jij van het resultaat vindt!

styled by sabine signature

 

shop de post

Productinformatie foto’s

Vloerkleed: Karwei

Pompon sprei: El Ramla Hamra

Deken: Xenos

Plantenmandje: Kindred Spirits

Wandhaken: Karwei

Klok: Clork van PuikDesign

Planten: Olifantspoot en Sanseveria,o.a. via plantje.nl

Spiegel: Hema

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!