Een aantal dagen geleden spotte ik op de Karwei website hun nieuwe behangcollectie en ik was eigenlijk direct verliefd op één van hun behangetjes. Ik had op dat moment geen echte behangplannen, behalve dan voor de woonkamer, maar daar heb ik al een ander behang op het oog. Toch besloot ik spontaan een aantal rollen in te slaan van het roze bloemenbehang. Afgelopen weekend bedacht ik dé perfecte plek voor dit behang en ik laat je vandaag het resultaat zien.

Karwei behang Vayen roze

Ik vind dat de Karwei op dit moment echt een hele leuke behangcollectie heeft. Ik zag verschillende toffe opties en ging met heel wat staaltjes naar huis. Op het bloemenbehang Vayen roze was ik op slag verliefd, dus hiervan gingen vier rollen mee. Het behang doet erg denken aan één van m’n favoriete Morris & Co behangetjes. Dit behang is echter een stuk duurder en ook lastig om mee te werken, dus vandaar dat ik deze nooit in ons huis had toegepast. Het Karwei behang is echt heel betaalbaar! Normaal ligt de prijs op €21,99 per rol, maar vanwege een aanbieding betaalde ik slechts €17,59 per rol! Het is een vliesbehang, dus supermakkelijk aan te brengen en weer te verwijderen.

Dagje behangen

Toen ik had bedacht waar ik het behang wilde, kon ik niet wachten om aan de slag te gaan. Afgelopen zondag heb ik dus meteen twee wanden in onze slaapkamer behangen ermee. De rechte wand was prima te doen in m’n eentje, maar voor de schuine wand had ik wat hulp nodig. Ik moest daar enorm lange banen snijden en dan heb je even een extra paar handen nodig om het behang er goed tegenaan te plakken.

karwei behang slaapkamer
De before situatie
karwei behang slaapkamer
karwei behang slaapkamer

Kwaliteit van het behang

Dit Karwei behang is op zich prima aan te brengen, maar de kwaliteit is niet heel fantastisch. Het behang scheurt relatief wat sneller dan ander behang dat ik gewend ben. Opgepast dus bij moeilijke hoekjes. Ook bij het afsnijden is het dus zaak om echt een goed scherp mes te gebruiken en niet te veel en niet te weinig druk te zetten bij het snijden.

Verder had ik het gekke idee dat de print niet helemaal gelijk liep…. Ik dacht echt dat dit aan mij lag, maar op Instagram kreeg ik van nog twee mensen een DM die dit euvel ook al hadden. Als de print bovenaan m’n baan helemaal netjes gelijk liep, zat ie onderin opeens net niet meer gelijk en versprong ie. Echt heel vreemd. Uiteindelijk heb ik het er wel goed op gekregen en zie je er niks van, maar ik heb heel lang lopen prutsen en moest m’n perfectionisme een beetje loslaten.

karwei behang slaapkamer
Het resultaat!
karwei behang slaapkamer
karwei behang slaapkamer

Het bloemenbehang in onze slaapkamer

Het resultaat vind ik echt waanzinnig! Het behang is exact dezelfde kleur als de muurverf die ik op deze wanden had, maar maakt het door de print echt een stuk sfeervoller. De slaapkamer is nog knusser dan het al was! Het liefst zou ik het plafond nu nog verven, maar goed, dat vind ik een enorme rotklus. Eerst maar eens genieten van het mooie effect van het behang. Daar ben ik al heel erg tevreden over!

Ben je ook nog op zoek naar een tof behang voor jouw woning? Check dan mijn tips voor het kiezen van het perfecte behang!

styled by sabine signature
behang karwei slaapkamer

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!