Een tijdje geleden alweer gaf ik onze slaapkamer een make-over met mijn favoriete behang van de Karwei. Hoewel de kleur op de wand achter het bed daar prima bij kleurde, had ik toch zin in nog een nieuwe tint in de slaapkamer. Op de kanalen van Karwei spotte ik hun trendkleur voor 2022: Le Noir & Blanc Ginger Gold. Ik besloot met deze kleur aan de slag te gaan en laat je vandaag het resultaat zien.

Kleur op het plafond?

Al langer wilde ik het plafond in onze slaapkamer ook van een kleur voorzien. Deze was tot nu toe namelijk altijd wit gebleven, wat ik eigenlijk helemaal niet passend vond bij de rest van het kleurrijke geheel. Echter vind ik het plafond verven gewoon echt een rotklus. Nu ik besloten had om de achterwand in de kleur Ginger Gold te gaan verven, werd het tijd om toch ook het plafond mee te nemen. Ik was ervan overtuigd dat de sfeer dan nog beter uit zou komen.

Karwei trendkleur 2022 Ginger Gold
De slaapkamer before met Histor Renaissance op de wand.

Keuze voor Ginger Gold

Op de site van Karwei had ik al wat plaatjes gezien van de trendkleur gecombineerd met het behang dat ik ook in de slaapkamer heb. Ik wist dus dat dit sowieso een goede match zou zijn! Het proefpotje dat ik had gekocht in de Karwei ligt dus nog ongeopend op zolder. In plaats van eerst een proefstukje op te zetten, besloot ik er gewoon direct voor te gaan. Dat was trouwens makkelijker gezegd dan gedaan. Het bleek dat er wat problemen waren met de voorraad bij Karwei, waardoor de potten Le Noir & Blanc Ginger Gold moeilijk te verkrijgen waren. Ook bij de verfmengbalie hadden ze alleen nog potjes van 1 liter om deze kleur in te mengen. Het mengen in een ander merk bleek ook (nog) niet te kunnen. Ik was dus even bang dat het feest niet door kon gaan, tot ik opeens op de website zag dat de Karwei in Amsterdam Noord plots weer twee potten op voorraad had. Ik was dus net op tijd om die twee potten Ginger Gold mee te nemen en kon aan de slag. Ik betaalde (in de aanbieding) ongeveer €30 per pot.

Mijn ervaring met Le Noir & Blanc

Over de afgelopen jaren heb ik heel wat ervaring opgedaan met verschillende verfmerken. Van heel budget tot de duurdere schildersmerken. Met Le Noir & Blanc had ik nog nooit geverfd, dus ik was benieuwd naar de kwaliteit. Zeker omdat geel soms een kleur kan zijn die heel slecht dekt (zie ook mijn blog over de avonturen die ik had met mijn rode muurverf die niet dekte). De wand achter het bed was nog voorzien van de oranjebruine tint Renaissance van Histor. Best een uitgesproken kleur. Het plafond was zoals gezegd wit.

Op de wand achter het bed dekte de verf perfect na twee lagen! Na 1 laag zag het er echt heel lelijk uit, dus ik was bang dat ik meer dan 2 lagen nodig zou hebben. Dat was gelukkig niet het geval. Bij de tweede laag droogde de verf perfect op. Heel mooi mat en egaal. Het plafond zag er na 1 laag uit als een soort abstracte kunst. Omdat het plafond verven al niet m’n hobby is, zag ik op tegen de rest van de klus. Toch dekte ook hier de verf echt perfect bij de tweede laag! Ik had nu zelfs nog verf over om twee kleine wandjes op de overloop van een likje verf te voorzien. En zelfs daarna heb ik nog ruim de helft van de tweede pot verf over!

Wat ik ook opvallend vond van deze verf is dat deze totaal niet spetterde. Best praktisch als je een plafond verft! Bij de tweede laag heb ik dus zelfs niks afgedekt of aan de kant gehaald, omdat ik totaal niks knoeide. Dit kan trouwens ook aan de roller gelegen hebben. Ik gebruikte namelijk een wat meer kwalitatieve roller van het merk Meesterhand die beloofde niet te spetteren. Wat mij betreft zijn de verf van Le Noir & Blanc en de Meesterhand roller dus een goede match!

Karwei trendkleur 2022 Ginger Gold

After!
Karwei trendkleur 2022 Ginger Gold
Karwei trendkleur 2022 Ginger Gold

Het resultaat van de Karwei trendkleur 2022

Ik ben enorm tevreden met het resultaat! De kleur is veel zachter dan de Histor Rennaisance die we hiervoor hadden. Wel warm en sfeervol, maar ook zacht en licht. Het plafond meeverven was een goede keuze en had ik natuurlijk jaren eerder moeten doen. Dit maakt het geheel voor mijn gevoel echt helemaal af. Het behang kleurt er zoals verwacht heel goed bij en ik vind de slaapkamer echt een knus nestje. Opvallend vond ik verder dat de verf na de eerste laag een stuk donkerder lijkt en pas bij de tweede laag zijn uiteindelijke tint krijgt. Een stuk lichter! Heel grappig!

Door het prachtige goudgele plafond komt m’n mooie hanglamp nu ook veel beter tot zijn recht. Deze kocht ik een tijd geleden via Vinted bij een Spaanse verkoper. Echt een hele goede vondst al zeg ik het zelf!

styled by sabine signature
Karwei trendkleur 2022 Ginger Gold

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!