Een waar kilim walhalla, dat is Kindred Spirits. Dit lifestyle merk biedt niet alleen online de meest unieke producten aan, maar heeft ook een hele fijne winkel in Amsterdam. Na een aantal bezoekjes aan de winkel op de Utrechtsestraat (waarbij ik nooit met lege handen naar huis ging), werd het tijd om deze kleurrijke conceptstore een plekje op mijn blog te geven. Ik weet zeker dat jij hier ook hebberig van wordt.

Kindred Spirits

Niet alleen laarzen

Jaren geleden alweer kocht ik mijn eerste item van Kindred Spirits, wat toen nog Kiboots heette. Het waren de zogenaamde Kiboots, Marokkaanse laarzen deels gemaakt van een uniek stuk kilimkleed. In 2011 een ware hit en ik droeg ze dan ook met veel plezier. Enkele jaren verloor ik het merk uit het oog, maar twee jaar geleden kwam ik erachter dat de laarzen nog steeds bestonden, maar dan onder de nieuwe naam van het label Kindred Spirits. In de winkel in de Utrechtsestraat kocht ik mijn tweede paar.

Op Flavourites Live kwam ik Kindred Spirits opnieuw tegen en nu had ik ook oog voor de toffe interieuritems die zij hebben. De kleurrijke kilim vloerkleden en kussens trokken mijn aandacht en na een leuk gesprek met de medewerkers wist ik dat dit merk een plekje op mijn blog verdient. Uiteraard ging ik weer niet zonder nieuwe laarzen weg, dit keer de met lammy vacht gevoerde versie…(aanrader overigens!).

Kindred Spirits store

Terug naar de winkel, want die wil ik jullie in dit artikel laten zien. Waar er op Flavourites een geringe selectie van alle producten te vinden was, kun je in de Utrechtsestraat helemaal los gaan. Vloerkleden, kussens, laarzen, sieraden, kaarsen en allerlei kleine interieuraccessoires vind je er. Alles met een uniek en werelds design met een fijne bohemian look. Mijn favorieten? De vloerkleden en de kussens (naast de laarzen natuurlijk).

Vloerkleden

De vloerkleden zijn er in verschillende dessins en formaten. Zo vind je er kleine vloerkleden die je bijvoorbeeld heel goed in de badkamer kunt gebruiken, maar ook hele grote vloerkleden van wel 2 bij 3 meter. De kleden zijn allemaal in de kilim stijl en kenmerken zich door kleurrijke patronen. Extra leuk is dat je de vloerkleden aan twee kanten kunt gebruiken. Zo kun je door het omdraaien van je kleed weer net een andere look creëren in huis.

Kussens

De kilim kussenhoezen springen er wat mij betreft ook echt uit. Deze zijn gemaakt van handgeweven en gerecyclede kilim vloerkleden, dus zijn echt uniek. Ze hebben allemaal een ander patroon en kleuren en dat maakt het combineren ervan juist zo leuk. Behalve de kilim kussenhoezen, werd ik ook erg enthousiast van de zogenaamde cactus silk kussenhoezen. Deze zijn gemaakt van de aloe vera cactus, wat het een veganistisch alternatief voor zijde maakt. Een hele fijne stof! Deze hoezen zijn iets neutraler van kleur en patroon, waardoor ze eigenlijk in elk interieur passen.

Bezoekje aan de winkel

Mocht je dus eens in Amsterdam zijn, dan raad ik je zeker een bezoekje aan deze winkel aan. De koffie staat klaar en de medewerkers bieden je alle ruimte om op je gemak te kijken en eventueel te passen. Houd mijn blog in de gaten als je meer wilt zien van de vloerkleden en kussens, want binnenkort show ik je hoe ik ze in huis style. Daarnaast mag ik alvast verklappen dat er ook een hele leuke winactie gaat volgen, dus mis het niet!

 

 

Dit artikel is een samenwerking met Kindred Spirits.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!