In veel woningen vind je ze: schuine wanden. Het kan best lastig zijn om te bedenken wat je hiermee aan moet. Daarom vandaag een artikel met de beste ideeën voor het stylen van schuine wanden. Op deze manier hoeft dit geen loze ruimte te zijn en wordt het een stijlvol geheel.

Schuine wanden de Graaf

Schuine wanden stylen

Wij hebben zowel in de slaapkamer als in de studeerkamer schuine wanden. In eerste instantie had ik het idee om het bed eronder te zetten, maar dit bleek eigenlijk helemaal niet handig te werken in ons geval. Ik gebruik de wanden nu juist als tof stylingplekje om leuk aan te kleden met accessoires en kleine meubels. Een aantal voorbeelden wat je hiermee kunt doen, zijn:

 

  • Een bankje. Dit is één van mijn favoriete flexibele meubelstukken in huis. Niet alleen bij de eettafel hebben wij een bankje om op te zitten, maar ook hebben we nog een los bankje om accessoires op te zetten. Deze kun je makkelijk onder een schuine wand plaatsen ter opvulling. Hang er een leuk plaid of schapenvacht overheen en je creëert meteen een warme uitstraling. Ik leg er dan bijvoorbeeld nog wat tijdschriften op, zet er een plant of een vaas op of leg er een kussen op.
  • Een plantenbak. Je ziet ze op dit moment erg veel, stalen plantenbakken op pootjes. In eerste instantie stond ie bij ons in de woonkamer, maar sinds een tijdje heb ik ontdekt dat ie het ook heel goed doet onder de schuine wand in de slaapkamer. Zet er een paar planten of een boek in en je hebt een gezellig plekje gemaakt van de loze ruimte.
  • Een stoel. Een stoel in de slaapkamer is altijd handig om wat kleding op te leggen, maar staat ook gewoon gezellig. Bij ons ligt eigenlijk vooral de kat erop, maar dat vinden we helemaal prima. Onder de schuine wand past de stoel perfect en aangezien je er toch niet echt op gaat zitten, zul je je hoofd ook niet stoten.

Schuine wanden de Graaf

Efficiënt gebruik schuine wanden

Wil je de ruimte onder de schuine wand echt efficiënt gebruiken? Kies dan voor een inbouwkast op maat. Een kast onder een schuin dak voorziet je van veel extra opbergruimte en oogt netjes. Je laat deze bijvoorbeeld op maat maken bij De Graaf BV in Vlaardingen.

Geen inbouwkast, maar de schuine wand wel gebruiken als extra bergplek? Dan kun je bijvoorbeeld kijken naar mooie opbergdozen, een schoenenrek voor je mooiste schoenen of een grote houten kist.

 

Heb jij ook te maken met schuine wanden? En hoe gebruik jij deze?

 

Dit artikel is een samenwerking met De Graaf BV.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!