Advertisement

Een televisie in het interieur was mij altijd een doorn in het oog. Ik was er dan ook een meester in onze oude tv te verstoppen in een leuk kastje en kreeg vaak vragen of wij geen tv hadden. Met de Samsung The Frame tv is dit verleden tijd en maak je van je tv juist een eyecatcher aan de wand. Ik laat je zien hoe ik hem in ons interieur verwerkte en mag alvast verklappen dat ik in samenwerking met Coolblue en Samsung Nederland een The Frame tv weg mag geven!

Zoals gezegd, was ik tot voor kort geen fan van een tv in je interieur. Dat grote zwarte vlak in je zithoek voegt normaal gesproken niets toe. Ook mijn interieuradvies klanten vragen mij geregeld wat ze toch met die tv moeten doen. Onze tv van zo’n 13 jaar oud verstopte ik dan ook in een brocante kastje, zodat deze niet zichtbaar was.

Ik kan het nog steeds bijna niet geloven, maar ik kreeg dus opeens een telefoontje van Coolblue. Of ik de nieuwe Samsung The Frame QLED televisie wilde testen? Natuurlijk wilde ik dat wel! Eindelijk die oude tv de deur uit en een prachtige splinternieuwe erin. Ook m’n stylistenhart ging hier meteen sneller van kloppen, aangezien dit een mooie kans was om onze saaie wand tot een echte gallery wall om te toveren. Ik ging op zoek naar mooie wanddecoratie om te combineren met onze nieuwe tv en natuurlijk een nieuw meubel voor eronder. Leuk om op deze manier deze hoek in huis te vernieuwen!

Toen de tv kwam, moest ik wel even slikken. Wat een bakbeest! Ik was ons oude kleine beestje in de kast gewend en deze was voor m’n gevoel wel drie keer zo groot. Volgens de bezorger was dit echter “een kleintje”. Ik heb namelijk voor de 49 inch versie gekozen. De Samsung The Frame QLED tv is verkrijgbaar in 43, 49, 55 en 65 inch. Dus inderdaad, relatief een kleintje 😉

Nu The Frame aan de muur hangt, vind ik de grootte trouwens enorm meevallen. Juist fijn zo’n lekker groot scherm! Ook past ie perfect bij de overige decoratie die ik had gekocht. Het ophangen was overigens supersimpel met de bijgeleverde “no gap wall mount”. Je boort een aantal gaten in de muur en bevestigt de beugel aan de wand. Je kunt daarna je Samsung The Frame er zo aan hangen en helemaal plat tegen de wand plaatsen (vandaar de “no gap”). Ideaal!

Allerhande lelijke snoeren zijn trouwens ook verleden tijd met deze Samsung tv. De One Connect Box is de oplossing. Deze is verbonden met je tv met een heel dun doorzichtig kabeltje. Vanuit de box komen dan de rest van de kabels, zoals de elektriciteitskabel en eventuele aanvullende kabels van spelcomputers. Deze box kun je dus prima kwijt in een kastje onder je tv en de kabels werk je dan makkelijk weg.

Niet onbelangrijk is natuurlijk de kwaliteit van de tv zelf. Wat een verschil met onze oude tv! De nieuwe QLED technologie zorgt voor een haarscherp beeld met een 100% kleurvolume, waardoor ook de meest subtiele tinten perfect zichtbaar zijn. De QLED beeldkwaliteit is dan ook meteen het belangrijkste verschil met de vorige The Frame modellen, die dit nog niet hadden. Ik moet zeggen dat ik nog steeds een beetje verbaasd ben over de kwaliteit van het beeld. Verder kon ik onze Apple TV de deur uitdoen, want de Apple TV app staat gewoon geïnstalleerd en ook apps als Netflix en Videoland zijn aanwezig op deze smart tv.

The Frame als schilderij

Wat The Frame natuurlijk zo uniek maakt, is dat deze tv tegelijkertijd een schilderij is aan je wand. Wanneer de tv uit staat, komt er namelijk een prachtig kunstwerk in beeld, dat bijna niet onderdoet voor een echt schilderij. Het kunstwerk kun je zelf selecteren. Ik heb een abonnement op de Samsung Art Store, waarbij ik uit honderden kunstwerken kan kiezen. Ik zit momenteel bijna meer tussen de kunstwerken te bladeren dan dat ik tv kijk, want dit is zo leuk! Van heel modern tot heel klassiek, er is voor ieder wat wils. Je kunt dus heerlijk afwisselen en zo lijkt je interieur steeds weer een beetje anders.

Samsung The Frame
Dit kunstwerk is echt fantastisch!
Samsung The Frame
Het kiezen tussen de verschillende kunstwerken is megaleuk!

Daarbij heeft The Frame een aantal handige snufjes. Zo hebben we ingesteld dat het schilderij verdwijnt als we de kamer uit zijn. Het beeld gaat dan helemaal uit, dus wordt gewoon zwart. The Frame detecteert het wanneer je weer terug bent en gaat dan weer over naar de art modus. Handig en energiebesparend!

Je kunt ook instellen dat The Frame automatisch gaat “slapen” wanneer het donker wordt. Nu houden wij enorm van sfeerlicht in onze woonkamer en licht ik het liefst alle hoeken uit met subtiele verlichting. Dat snapt onze tv niet helemaal, want die denkt dan dus al dat het donker is, terwijl wij de lichten nog aanhebben. Deze modus gebruiken we dus niet. Ik denk dat als je je woonkamer wat feller verlicht hebt, dit wel een hele handige functie is.

Stylingtips voor Samsung The Frame

Deze tv vraagt erom om op een toffe manier in je woonkamer verwerkt te worden. Je kunt hem natuurlijk gewoon in z’n eentje aan de wand hangen, maar nog toffer is het om er een echte gallery wall van te maken. Ik koos voor het laatste en ging aan de slag met andere wanddecoratie. Ik scoorde twee toffe schilderijen in de kringloop en voegde nog wat wanddecoratie toe die we al hadden. Door deze wanddecoratie er speels omheen te hangen, creëer je zo’n gallery wall. Kijk ook maar eens op Pinterest voor talloze voorbeelden. Je kunt het zo veel uitbreiden als je zelf wilt. Ik heb het nu redelijk klein gehouden, maar ik denk dat ik het in de toekomst nog wel verder ga uitbreiden.

Samsung The Frame
Samsung The Frame
Samsung The Frame

Een aantal tips voor je gallery wall:

  • Kies voor de lijsten 1-2 kleuren om rust te creëren. Je kunt kiezen uit 5 verschillende kleuren lijsten bij The Frame (van heel licht tot heel donker) en ik ging voor een donkere houten lijst. Daarbij koos ik als tweede kleur in mijn gallery wall voor goud, wat ik verwerkte in de overige schilderijen. Een mooie en warme combinatie.
  • Kies voor wanddecoratie in ongeveer dezelfde stijl. Ik ging voor een beetje een vintage look met oude schilderijen en klassieke kunstwerken op m’n tv. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor allerlei zwart/wit beelden of juist alleen maar abstracte kunst.
  • Gebruik je waterpas en houd de afstanden ongeveer gelijk. Het oogt rustig als je de afstanden tussen de schilderijen steeds een beetje hetzelfde houdt. Je krijgt een speels effect als je de schilderijen wel wat laat verspringen, dus hang ze niet allemaal perfect op één lijn.
  • Begin met de tv en voeg vanaf daar de rest toe. Let erop dat je de tv niet te hoog hangt (zoals je misschien bij een echt schilderij zou doen). Je wilt nog wel comfortabel tv kunnen kijken vanaf de bank. De hoogte in het geheel kun je creëren met de overige wanddecoratie.

Naast de wanddecoratie kocht ik ook een nieuw simpel tv-meubel voor eronder. Deze heb ik net iets breder gekozen dan onze nieuwe tv. De kastdeurtjes heb ik goud geschilderd om het perfect te laten aansluiten bij het subtiele goud uit de gallery wall.

Samsung The Frame
Samsung The Frame

Win een Samsung The Frame tv!

Nu komt het allermooiste: in samenwerking met Coolblue en Samsung Nederland mag ik aan één van jullie zo’n waanzinnige Samsung The Frame QLED tv weggeven!

Daarbij krijg je niet alleen een tv van 43, 49 of 55 inch, maar ook nog eens een bijpassend stylingadvies van mij! Ik kom bij je langs om je te voorzien van een persoonlijk advies om je nieuwe The Frame tv optimaal te verwerken in je interieur. Ik help je daarbij het juiste formaat kiezen, de best passende lijst, geef je tips over kunstwerken die goed combineren met jouw interieur én je krijgt natuurlijk advies over overige decoratie om een prachtige tv-hoek te creëeren. Uiteraard ontvang je een uitgebreide uitwerking van mijn advies.

Meedoen kan op drie manieren en je mag zelf kiezen of je op 1, 2 of 3 manieren meedoet. Op hoe meer plekken je meedoet, hoe meer kans je maakt.

  1. Laat een comment achter onder deze blog.
  2. Laat een comment achter onder de Instagram post en zorg daarbij dat je mij (@styledbysabine), @coolblue en @samsungnederland volgt.
  3. Repost de Instagram foto uit mijn feed op jouw eigen feed met de hashtag #WinTheFrameQLEDStyledbySabine en tag @samsungnederland en @coolblue

De winactie loopt t/m 30 oktober en op 31 oktober maken we de winnaar van deze fantastische prijs bekend.

De winactie is gesloten. Op donderdag 31 oktober rond 20 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Dank voor jullie massale deelname!

Let op: als je aan deze winactie meedoet, ga je akkoord met het delen van foto’s van je huis voor en na de stylingsessie.

De Samsung The Frame QLED tv bestel je heel gemakkelijk via Coolblue, waarbij je nu ook nog een abonnement van 6 maanden op de Art Store cadeau krijgt. Daarnaast is er ook een optie om de tv aan de muur te laten ophangen en installeren door Coolblue.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!