Zoals je misschien gelezen hebt, staat een ronde eettafel al een tijdje op mijn verlanglijstje. Hoewel ik in eerste instantie graag voor een eikenkleurige variant wilde gaan, hebben we inmiddels toch een hele andere tafel gekocht. Ik show hem je vandaag!

eettafel ikea

De situatie met de oude tafel.

Wit of hout?

De keuze voor een tafel ging voor mij tussen een houtkleurige of een witte variant. We hadden al tijden een witte tafel (met metalen poten) en het leek me dan ook leuk om voor de afwisseling voor een houten variant te gaan. Het houten bankje bij de eettafel zou ik dan weer willen vervangen door een witte versie. De Rhonda tafel van Woood vonden we allebei bijvoorbeeld een hele mooie tafel. De prijs daarvan is heel redelijk en het formaat zou precies goed passen.

 

Koopje gescoord!

Bij een rondje kringloop liepen we toen opeens een andere ronde eettafel tegen het lijf. Deze was wit en ik herkende dat deze van Ikea is. Een hele handige tafel, want deze is uitschuifbaar. Als normale ronde variant is iets kleiner dan de Woood tafel, maar uitgeschoven is ie in ovale vorm een stuk groter. Superhandig dus! De tafel zag er nog als nieuw uit en kostte slechts € 42,50 dus we besloten deze te kopen. De kringloop bracht hem thuis en haalde meteen onze oude tafel op, ideaal.

ronde eettafel ikea

Nu hebben we dus alsnog een witte ronde eettafel en ik ben er onwijs blij mee. Het houten eettafelbankje kan wat mij betreft dan ook blijven staan en door het kleinere formaat van de tafel oogt de woonkamer een stuk ruimtelijker. Er kunnen naast het bankje nog makkelijk 3 stoelen aan de tafel staan, dus dat is heel fijn. Ik vind de ronde vorm een stuk gezelliger staan en de stijl van de tafel past goed in de rest van het interieur.

ronde eettafel ikea

Al met al hebben we nu eindelijk onze “nieuwe” ronde eettafel! Geduld wordt zeker beloond, want wat hebben we een mazzel gehad met dit koopje. En grappig dat we nu dan toch weer een Ikea tafel in huis hebben, iets wat ik helemaal niet verwacht had.

ronde eettafel ikea

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze aankoop vinden!

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!