Toen ik onze woonkamer een make-over gaf, was ik opeens niet meer zo blij met onze oude witte eettafel. Een kleine ronde eettafel vinden in de stijl die we voor ogen hadden, bleek een uitdaging. Meneer van Hout bleek dé oplossing te hebben en ik mocht hier een te gekke tafel komen uitzoeken. Ik vertel je vandaag hoe dat ging en hoe mijn tafel uiteindelijk is geworden.

Sinds enige tijd hadden we een ronde tafel in huis en over het formaat en de vorm waren we heel tevreden. De kleur vond ik bij de nieuwe muurkleur en het behang echter wat minder leuk meer en ik vond dus dat er iets anders mocht komen. Een houten eettafel leek me te gek, maar de keuze was niet reuze online in het formaat dat we zochten. Ik was dus erg benieuwd naar de opties die Meneer van Hout voor ons zou hebben. Enkele weken geleden was het zo ver en mochten we een kijkje nemen in de showroom om onze droom eettafel samen te stellen.

Een bezoekje aan Meneer van Hout

De showroom van Meneer van Hout bevindt zich in Veenendaal en is echt een aanrader om eens een kijkje te nemen. We kregen een rondleiding en konden zo niet alleen kant-en-klare tafels bekijken, maar ook het proces van het samenstellen en bewerken van de tafels. Al het werk aan de tafels wordt in eigen beheer uitgevoerd en deze vakmannen weten dus voor alles wel een oplossing te bedenken. Of je nou gaat voor een stoere stalen poot met een strak blad of juist voor een klassieke tafel gemaakt van oude eiken deuren. Er is echt voor ieder wat te vinden en alles kan helemaal naar jouw wens gemaakt worden. Ook wordt er gekeken naar de stoelen die je aan je tafel wilt plaatsen (die wisselen bij ons nog wel eens…) en welke poot dan bijvoorbeeld het meest praktisch is in jouw situatie.

eettafel Meneer van Hout
De showroom met werkplaats van Meneer van Hout

Sicco en ik waren er al over uit dat we opnieuw wilden gaan voor een ronde eettafel met een diameter van 110 cm. Deze past namelijk perfect in onze kleine woonkamer. Al voordat we überhaupt alle opties hadden bekeken, zagen we de tafel die we allebei fantastisch vonden. De ronde tafel “Rond van Hout” was helemaal wat we zochten. Gemaakt van eeuwenoude eiken deuren, dus met een lekker geleefd uiterlijk en met een prachtige authentieke kasteelpoot. Natuurlijk bekeken we nog wel even de andere mogelijkheden, maar stiekem waren we er al uit.

Een unieke tafel

Omdat de tafel van onze keuze gemaakt is van oude eiken deuren, is elk tafelblad uniek. We mochten dus zelf kiezen welk tafelblad we op onze tafel wilden zien. In de showroom lag een stapel van ongeveer 10 tafelbladen en deze werden één voor één voor ons afgestapeld, zodat wij de perfecte keuze konden maken. Ook hier waren we snel uit. Het werd een blad met veel mooie knoesten, een stoere tekening en warme tint.

Naast de keuze voor het blad, mochten we kiezen uit een heleboel soorten afwerkingen om onze tafel helemaal af te maken. Je kunt kiezen uit een heleboel kleuren olie, maar wij gingen voor een matte transparante lak. Zo zou het uiterlijk van ons mooie eiken blad zoveel mogelijk hetzelfde blijven. De lak zorgt er wel voor dat eventueel vuil minder in de tafel trekt, dus dit is wel heel fijn om te laten doen.

De levering van je droomtafel

Een afspraak voor levering van je droomtafel maak je vervolgens gewoon thuis via internet. Je ontvangt na aankoop een e-mail met een link en daar kies je een datum uit. Meneer van Hout heeft een eigen bezorgdienst, dus je tafel wordt vakkundig geleverd en in elkaar gezet. De eerstvolgende mogelijkheid voor levering voor ons was na ongeveer 4 weken. Prima dus! Ik plande de afspraak in en toen was het een kwestie van geduld hebben.

Op 8 november zou het zo ver zijn; onze tafel zou komen. Zou komen ja…. want helaas werd ik ‘s ochtends gebeld dat er iets mis was gegaan. Tijdens het inladen van onze tafel was de poot beschadigd geraakt. Enorme pech, maar niks aan te doen. De levering moest dus uitgesteld worden tot er een nieuwe poot beschikbaar zou zijn (en deze moest natuurlijk ook nog in de lak gezet worden). Ik zou diezelfde dag nog gebeld worden voor het maken van een nieuwe afspraak, maar ik hoorde toen niks meer. Als je zelf belt naar Meneer van Hout krijg je helaas alleen een bandje, dus ik stuurde uiteindelijk na het weekend maar een mailtje. Het bleek dat er gelukkig al een nieuwe leverdatum voor me was gereserveerd en een week later kwam onze tafel dan alsnog. De mannen van Meneer van Hout tilden de tafel voorzichtig naar binnen en monteerden het blad op de poot. Ik mocht ook nog meedenken in welke richting ik de nerven van onze tafel wilde ten opzichte van de poot en voordat het blad werd vastgedraaid, mocht ik even alle opties bekijken. Ik koos ervoor om de nerven iets schuin te laten lopen ten opzichte van de poot (voor een speels effect).

eettafel Meneer van Hout
eettafel Meneer van Hout
eettafel Meneer van Hout

Het resultaat

Het resultaat is helemaal zoals ik in mijn hoofd had. Het is eigenlijk net of deze tafel hier gewoon hoort! Sicco en ik zijn er zo blij mee! De tafel is robuust, stoer en authentiek en het eeuwenoude eiken is precies wat we zo mooi vinden. Met zijn 110 cm doorsnede is de tafel alsnog mooi compact en houden we genoeg ruimte over. Met drie stoelen en een bankje eraan hebben we voldoende zitplek.

Het prachtige eikenhout combineert supergoed met het jungle behang en de rode muur (die stiekem alweer een nieuw kleurtje heeft, maar dat laat ik binnenkort zien). Ook m’n vintage messing kandelaren komen zoveel beter tot hun recht op dit mooie authentieke hout. Uiteraard is er al een keer een compleet glas wijn over de tafel heen gegaan en ik moet zeggen dat dit geen enkele vlek heeft achtergelaten (wel meteen opgeruimd natuurlijk). Dus de tafel is wat mij betreft niet alleen heel mooi, maar ook praktisch!

Eén klein verbeterpuntje voor Meneer van Hout zou nog zijn om toch te kijken of het lukt om telefonisch bereikbaar te zijn. In het geval dat er even iets mis gaat of je een vraag hebt die niet te lang kan wachten, is het fijn om even te kunnen bellen. Verder vind ik de service heel erg prettig en vooral ook persoonlijk. De medewerkers denken echt met je mee over de beste tafel voor jouw woning en hebben duidelijk verstand van zaken. Wat mij betreft een aanrader als je een unieke eettafel op maat wilt samenstellen die helemaal bij jouw wensen past.

Ik denk dat wij nog jaren plezier van onze nieuwe eettafel zullen hebben, dus ik wil Meneer van Hout hartelijk bedanken voor deze waanzinnige samenwerking!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!