Houd je net als ik van afwisseling in je interieur? Dan is het vaak zonde om gaten te boren in de muren als je wanddecoratie wilt ophangen. Ik ben niet het type met zogenaamde “boorangst”, maar moest wel even slikken toen ik bedacht had om een posterwand in de woonkamer te gaan maken. In de bouwmarkt vond ik de Tesa Klevende Spijkers. Ik nam de proef op de som en vertel je vandaag hoe de Tesa spijkers bevallen.

Scroll naar beneden voor mijn update in januari 2020!

Keuzestress

In het Tesa schap kreeg ik spontaan last van keuzestress. Er zijn namelijk nogal wat verschillende soorten strips en spijkers om je wanddecoratie mee aan de muur te bevestigen. Mijn tip? Kijk eerst naar het soort ondergrond dat je hebt. Dat beperkt de keuze al iets. Daarna bedenk je hoe zwaar je items zijn en heb je nog een beperkt assortiment tot je beschikking. Zo koos ik voor de klevende spijkers voor behang en pleisterwerk. De posters die ik wilde ophangen, waren niet heel zwaar, dus ik koos voor de spijkers die 1 kg per stuk kunnen dragen. Omdat ik één grote poster wilde ophangen, nam ik voldoende pakjes mee om die met twee spijkers te kunnen bevestigen (dus 2 kg draagkracht). Je kunt ook nog kiezen voor verstelbare spijkers, maar dat leek me niet perse nodig. Ik betaalde € 3,69 per pakje van 2 stuks. Wil je ze online bestellen? Dan kan dat o.a. hier.

Tesa klevende spijkers

Met washitape heb ik alles uitgemeten

Het gebruik van Tesa klevende spijkers

Bij het openen van het doosje kwam ik er direct achter dat er drie strips in zitten en twee spijkers. Je kunt dus gerust een foutje maken, want je hebt een reserve strip. De grootste uitdaging bij het ophangen van een hele posterwand met meerdere posters is het uitmeten. Ik ben een pietje precies, dus ik wilde dat de posters precies recht hangen en precies even ver van elkaar af. Mijn tip hiervoor is om dit even uit te tekenen op een papiertje en daar alle maten en afstanden bij te zetten.

Je begint vervolgens met het aanbrengen van de strips. Dit is niet moeilijk, maar vraagt vooral even wat geduld bij het aandrukken. Je moet dit namelijk minimaal 5 seconden goed doen op het gehele oppervlak. Hierna kun je de spijker erop plakken. Dit is ook een simpel karweitje en vraagt vooral weer wat aandacht bij het goed aandrukken. Nu kun je direct je poster eraan hangen.

Blijft het hangen?

Ja! Het blijft zeker goed hangen! Mijn posters hangen inmiddels ruim twee weken aan de muur en zitten nog zo vast als een huis.

 

Kan het er ook weer af?

Dit was eigenlijk met name mijn zorgenpuntje. Zou ik de klevende pleisters weer kunnen verwijderen zonder de verf of het stucwerk te beschadigen? Wij hebben gladgestucte muren die ik geverfd heb met normale muurverf. Ik kon direct de proef op de som nemen toen ik zag dat één van de posters niet helemaal op de juiste plek hing (klein meetfoutje….). Ik raad je aan om even goed de handleiding te lezen als je de klevende spijker wilt verwijderen. Het is namelijk erg belangrijk dat je de verwijderlip in een rechte lijn naar beneden trekt (dus niet naar voren). Ondertussen houd je de spijker zelf goed vast aan de randen (zonder deze tegen de muur te duwen), zodat de spijker niet in je gezicht schiet als ie loskomt. Je moet de verwijderlip echt een heel eind (35 cm) naar beneden trekken, maar dan komt de spijker vanzelf los. Dit ging eigenlijk heel makkelijk! Op de muur zie ik geen enkele sporen van waar de spijker gezeten heeft, dus dit is echt ideaal.

 

Conclusie

Al met al ben ik mega-enthousiast over dit product. Ik heb nu een hele posterwand opgehangen, die ik ook weer makkelijk kan verwijderen zonder lelijke gaten in de muur. Het duurt iets langer dan gaten boren, maar het resultaat mag er wezen. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe posterwand? Klik dan even door naar mijn artikel over een posterwand zonder boren met de posters van Desenio.

 

Update eind oktober 2018: mijn posters hangen nog steeds vast als een huis aan de muur! Inmiddels heb ik de klevende spijkers voor nog meer klusjes gebruikt en ik ben nog steeds enthousiast.

 

Update januari 2020: teleurstelling…. In de woonkamer gebruik ik de Tesa klevende spijkers nog steeds met veel succes, maar in ons trapgat was het een deceptie. Ik creëerde een gallery wall in het trapgat en hing ook daar alle posters op met de Tesa plakspijkers. Exact dezelfde lijsten als in de woonkamer, maar hier ging het compleet mis. Er zijn gedurende een aantal weken 4 (!) posters naar beneden gekomen. Van één plakspijker was zelfs het complete haakje afgebroken. Ik heb het daar dus opgegeven. Geen idee waar dit misgaat…. De muren lijken exact hetzelfde als in onze woonkamer, maar op één of andere manier blijft het niet hangen. Helaas is m’n roze trap ook op meerdere plekken beschadigd geraakt door dit geintje.

De oplossing voor nu: betonhaakjes. Hopelijk bevalt dit beter (boren kon niet op die specifieke plek volgens mijn Bosch detector).

 

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!