fbpx

Review: Tesa klevende spijkers

Houd je net als ik van afwisseling in je interieur? Dan is het vaak zonde om gaten te boren in de muren als je wanddecoratie wilt ophangen. Ik ben niet het type met zogenaamde “boorangst”, maar moest wel even slikken toen ik bedacht had om een posterwand in de woonkamer te gaan maken. In de bouwmarkt vond ik de Tesa Klevende Spijkers. Ik nam de proef op de som en vertel je vandaag hoe de Tesa spijkers bevallen.

Keuzestress

In het Tesa schap kreeg ik spontaan last van keuzestress. Er zijn namelijk nogal wat verschillende soorten strips en spijkers om je wanddecoratie mee aan de muur te bevestigen. Mijn tip? Kijk eerst naar het soort ondergrond dat je hebt. Dat beperkt de keuze al iets. Daarna bedenk je hoe zwaar je items zijn en heb je nog een beperkt assortiment tot je beschikking. Zo koos ik voor de klevende spijkers voor behang en pleisterwerk. De posters die ik wilde ophangen, waren niet heel zwaar, dus ik koos voor de spijkers die 1 kg per stuk kunnen dragen. Omdat ik één grote poster wilde ophangen, nam ik voldoende pakjes mee om die met twee spijkers te kunnen bevestigen (dus 2 kg draagkracht). Je kunt ook nog kiezen voor verstelbare spijkers, maar dat leek me niet perse nodig. Ik betaalde € 3,69 per pakje van 2 stuks. Wil je ze online bestellen? Dan kan dat o.a. hier.

Tesa klevende spijkers

Met washitape heb ik alles uitgemeten

Het gebruik van Tesa klevende spijkers

Bij het openen van het doosje kwam ik er direct achter dat er drie strips in zitten en twee spijkers. Je kunt dus gerust een foutje maken, want je hebt een reserve strip. De grootste uitdaging bij het ophangen van een hele posterwand met meerdere posters is het uitmeten. Ik ben een pietje precies, dus ik wilde dat de posters precies recht hangen en precies even ver van elkaar af. Mijn tip hiervoor is om dit even uit te tekenen op een papiertje en daar alle maten en afstanden bij te zetten.

Je begint vervolgens met het aanbrengen van de strips. Dit is niet moeilijk, maar vraagt vooral even wat geduld bij het aandrukken. Je moet dit namelijk minimaal 5 seconden goed doen op het gehele oppervlak. Hierna kun je de spijker erop plakken. Dit is ook een simpel karweitje en vraagt vooral weer wat aandacht bij het goed aandrukken. Nu kun je direct je poster eraan hangen.

Blijft het hangen?

Ja! Het blijft zeker goed hangen! Mijn posters hangen inmiddels ruim twee weken aan de muur en zitten nog zo vast als een huis.

 

Kan het er ook weer af?

Dit was eigenlijk met name mijn zorgenpuntje. Zou ik de klevende pleisters weer kunnen verwijderen zonder de verf of het stucwerk te beschadigen? Wij hebben gladgestucte muren die ik geverfd heb met normale muurverf. Ik kon direct de proef op de som nemen toen ik zag dat één van de posters niet helemaal op de juiste plek hing (klein meetfoutje….). Ik raad je aan om even goed de handleiding te lezen als je de klevende spijker wilt verwijderen. Het is namelijk erg belangrijk dat je de verwijderlip in een rechte lijn naar beneden trekt (dus niet naar voren). Ondertussen houd je de spijker zelf goed vast aan de randen (zonder deze tegen de muur te duwen), zodat de spijker niet in je gezicht schiet als ie loskomt. Je moet de verwijderlip echt een heel eind (35 cm) naar beneden trekken, maar dan komt de spijker vanzelf los. Dit ging eigenlijk heel makkelijk! Op de muur zie ik geen enkele sporen van waar de spijker gezeten heeft, dus dit is echt ideaal.

 

Conclusie

Al met al ben ik mega-enthousiast over dit product. Ik heb nu een hele posterwand opgehangen, die ik ook weer makkelijk kan verwijderen zonder lelijke gaten in de muur. Het duurt iets langer dan gaten boren, maar het resultaat mag er wezen. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe posterwand? Klik dan even door naar mijn artikel over een posterwand zonder boren met de posters van Desenio.

 

Update eind oktober 2018: mijn posters hangen nog steeds vast als een huis aan de muur! Inmiddels heb ik de klevende spijkers voor nog meer klusjes gebruikt en ik ben nog steeds enthousiast.

 

styled by sabine signature

2018-10-22T17:27:40+02:0006-07-2018|DIY|11 Comments

11 Comments

 1. Nicoline 28 augustus 2018 at 22:58 - Reply

  Hmm, ik hoop dat je posters over een paar weken nog steeds hangen. Bij ons is namelijk na een maand een nogal dure ingelijste foto van de muur gevallen die aan een Tesa klevende spijker hing. Terwijl ik de instructies goed heb gevolgd en het gewicht ook in orde was. Wij gaan dus toch maar weer boren…

  • styledbysabine 28 augustus 2018 at 23:00 - Reply

   Ha wat vervelend zeg! Hier hangt alles nog als een huis gelukkig (inmiddels zo’n twee maanden)

 2. Petra 6 november 2018 at 14:30 - Reply

  Wij zijn pas verhuisd en hebben alle schilderijen op één na opgehangen met diverse maten van zelfklevende spijkers, tot nu toe zijn er 4 schilderijen afgevallen. We zijn nu bezig om alles weer aan ouderwetse schroeven en spijkers op te hangen.
  Waardeloos product.

  • styledbysabine 6 november 2018 at 22:18 - Reply

   Ha Petra, wat jammer zeg! Hier hangt alles nog steeds aan de muur dus ik ben nog steeds tevreden over dit product.

 3. Karine De Keyser 11 november 2018 at 21:52 - Reply

  Bij ons ook een hele teleurstelling. Alles gedaan zoals voorgeschreven. ALLE kaders zijn naar beneden gedonderd… glas gebroken. Echt een teleurstelling. Zeker GEEN aanrader. Leve de boormachine! Nu extra kosten: kader beschadigd, glas gebroken…

 4. Dirk Van gennip 7 april 2019 at 09:25 - Reply

  Instructies goed gevolgd. Inmiddels al 3 schilderijen kapot. Het kost veel geld om weer nieuwe lijsten te kopen. Ik zou het absoluut niet aanraden. Ga maar borendan weet je zeker dat het blijft hangen. Ik gebruik ze nooit weer. Ik vraag me af wie betaald de schade? Dan zijn ze miet thuis.

 5. Alie Boonstra 21 april 2019 at 13:38 - Reply

  Zeker GEEN aanrader alles volgens de voorschriften gedaan en bij de eerste (grootste haak genomen voor zwaarste gewicht)knapte het haakje (wat toch al erg klein bleek)er direct al af dus de eerste was al niet meer te gebruiken.
  En bij de tweede viel het schilderij met glas er voor na twee weken naar beneden alles kapot dus.
  Weggegooid geld en veel schade is onze conclusie !😩

 6. Ilse 7 juni 2019 at 16:01 - Reply

  Helaas zijn ook bij mij verschillende lijsten van de muur gevallen na een paar weken.
  Ik heb Tesa gemaild en die verschuilen zich achter een regeltje dat blijkbaar ergens verstopt staat ergens op de verpakking (die ik noet meer heb) dat de spijkers niet op een muur geverfd met Latex gebruikt kunnen worden. Kreeg nog een doos Tesa producten aangeboden maar ik heb vriendelijk bedankt.

  • styledbysabine 13 juni 2019 at 16:05 - Reply

   Wat jammer zeg! Hier hangen ze nog steeds na al die tijd (al ga ik ze er binnenkort afhalen omdat ik de muurkleur ga veranderen)

 7. Lisa 17 augustus 2019 at 14:51 - Reply

  Hier wel heel tevreden over de kleefspijkers! Alles hangt inmiddels al meer dan een half jaar 🙂

  • styledbysabine 17 augustus 2019 at 14:52 - Reply

   Wat goed he! Hier hebben ze ook jaren gehangen en recent heb ik ze verwijderd, zonder dat er een spoor achterbleef.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
schimmel kamerplant
Help, een paddenstoel in de potgrond! Alles over schimmel in je kamerplant

Als je dit artikel leest, herken je het vast; er zit schimmel in de potgrond van je kamerplant. Je kunt...

Sluiten