Met drie huisdieren in huis is een goede stofzuiger onmisbaar. Toen Samsung mij vroeg of ik de nieuwe Samsung POWERstick PRO VS8000 stofzuiger wilde testen, was ik dan ook direct enthousiast. Dit is een draadloze steelstofzuiger die belooft zelfs de kleinste stofdeeltjes moeiteloos te verwijderen. Ik nam de proef op de som en vertel je vandaag of deze stofzuiger doet wat ie belooft.

Ons stofzuigverleden

Met twee langharige katten en een hond in huis moet stofzuigen eigenlijk een beetje je hobby zijn. Dat is bij mij helaas niet het geval en ook vriend staat niet te springen als het tijd is om de stofzuiger te pakken. Eens in de week nemen onze schoonmakers deze taak gelukkig voor hun rekening, maar verder moeten we het toch echt zelf bijhouden. Tot nu toe hadden we altijd een “gewone” Miele stofzuiger. Een zakloze en draadloze steelstofzuiger hadden we nooit eerder overwogen, omdat ik toch altijd het idee had dat die minder goed hun werk doen.

 

De steelstofzuiger van Samsung

De Samsung POWERstick PRO VS8000 Complete kwam in een grote doos, inclusief talloze accessoires (zoveel heeft onze normale stofzuiger er niet!). Het laadstation kun je heel makkelijk aan de muur bevestigen met twee bijgeleverde schroeven. Ik deed dit in de meterkast, waar de stofzuiger mooi uit het zicht kan hangen. Het opladen van de stofzuiger werkt simpel. Je hangt hem gewoon in het laadstation en je ziet aan de batterij-indicatie of de accu al vol is. Het laadstation heeft verder nog ruimte voor het ophangen van twee van de opzetstukken. De volgende opzetstukken zijn bijgeleverd:

  • Turbo Action Brush: deze gebruik ik het meest. Hij doet z’n werk perfect op tapijt (handig met m’n vloerkleden), maar ook op de gietvloer.
  • Soft Action Brush: de variant van bovenstaande, maar dan met zacht omhulsel, speciaal voor kleine stofdeeltjes op harde vloeren.
  • Gemotoriseerde minitool: een klein opzetstuk met roterende borstel. Met deze kun je heel makkelijk dierenhaar van je bank verwijderen.
  • Kierenzuigmond: spreekt voor zich.
  • Combinatieborstel: zowel met als zonder borstel te gebruiken voor allerhande hoekjes.
  • Flexibel hulpstuk: deze kun je in allerlei hoeken buigen en zo bijvoorbeeld bovenop een kast zuigen.

Samsung POWERstick PRO VS8000

Samsung POWERstick PRO VS8000

Het bed (favoriete ligplek van de katten) stofzuigen met de Mini Motorized Tool

Aan de slag in huis

Al bij het eerste rondje door het huis met de Samsung POWERstick PRO was ik verkocht; wat een heerlijke stofzuiger! Ik ben opeens een echte stofzuigfanaat en voel me een heuse huisvrouw met m’n steelstofzuiger. Waar ik had verwacht dat deze stofzuiger minder vermogen zou hebben dan mijn “gewone” stofzuiger, weet ie juist het katten- en hondenhaar feilloos te verwijderen van alle oppervlakken. Met name op tapijt is ie een ster. M’n vloerkleden zijn heel makkelijk te zuigen met de Turbo Action Brush en ook de zwarte deurmat is eindelijk eens echt haarvrij (en supersnel!). Ook op de gietvloer doet hij prima zijn werk. De bank wordt ook snel haarvrij met de gemotoriseerde minitool, eigenlijk een soort  miniversie van de gewone Turbo Action Brush.

Het prettigste vind ik nog wel, dat je hem heel makkelijk met één hand kunt bedienen. Je komt niet in de knoei met snoeren, je kunt super makkelijk even de trap stofzuigen en de borstel draait heel flexibel mee, waardoor je in elke hoek kunt komen. Het handvat heeft een knop voor de flexibele stand, waardoor je hem heel goed onder de bank kunt gebruiken, zonder zelf half op de grond te gaan liggen. Deze vergeet ik overigens nog vaak te gebruiken, dit is echt even wennen.

De stofzuiger heeft daarbij ook nog een turbostand. Deze kun je gebruiken op extra moeilijke plekken. Voor het gewone dagelijkse rondje in huis heb ik hem eigenlijk niet nodig. Zelfs op de deurmat heb ik hem tot nu toe niet nodig gehad. Dit zegt wel wat, aangezien onze oude stofzuiger altijd moeite had om hier de witte dierenharen uit te zuigen.

 

Accuduur

Toen ik in mijn omgeving vertelde over deze stofzuiger, kreeg ik van veel mensen de opmerking dat de accu’s van deze steelstofzuigers maar heel kort mee gaan. Dit is deels waar. De accu van mijn nieuwe Samsung gaat 40 minuten mee op de normale stand en slechts 7 minuten in de turbostand. Wij hebben een vrij klein huis (80m2) en dan is 40 minuten ruim voldoende voor een rondje stofzuigen. De turbostand gebruik ik zelden, zoals ik hierboven al aangaf. Heb je een groot huis? Dan denk ik dat je wel batterij tekort kan komen om in één keer het hele huis te doen.

Op dit moment heeft Samsung trouwens wel een leuke actie lopen, waarbij je een extra batterij krijgt bij je stofzuiger. Deze kun je dan alvast opgeladen klaarleggen en tussendoor even de batterij verwisselen. De lege batterij hang je dan meteen in het laadstation om die weer vol te laden. Ideaal denk ik! Ik heb zelf de extra accu nog niet nodig gehad overigens.

Samsung POWERstick PRO VS8000

Samsung POWERstick PRO VS8000

Aan de slag in m’n Beetle

De auto stofzuigen

Ook in de auto bevindt zich natuurlijk altijd een heleboel hondenhaar. Charlie zit geregeld achter in mijn Beetle om lekker samen op pad te gaan. Ik heb gelukkig leren bekleding, maar de bodem en de matten zijn natuurlijk wel bekleed met stof. Hierin verzamelt zich veel hondenhaar kan ik je zeggen! Normaal zoog ik m’n auto geregeld bij het tankstation, maar die stofzuigers krijgen nooit al het haar weg merkte ik. Met een gewone stofzuiger heb je toch altijd weer een verlengsnoer nodig, dus dat is ook niet heel handig. Met de Samsung POWERstick PRO kun je je auto lekker snoerloos stofzuigen.

M’n enige kritiekpunt hierbij is dat je op dat moment toch merkt dat de Turbo Action Brush een stuk meer zuigkracht genereert dan de andere opzetstukken. Ik merk dus bij het zuigen van m’n auto wel dat ik hem grotendeels op de turbostand moet gebruiken om echt goed effect te hebben. Geen ramp, behalve dat de accu dan wel heel snel leeg is. Het resultaat is dus uiteindelijk wel goed en daar gaat het om.

 

Het reservoir legen

Dit vind ik een leuk werkje! Het is op één of andere manier zo bevredigend om te zien hoeveel haar je hebt opgezogen na een rondje, dat ik hier helemaal blij van word. Ook wel een beetje schrikken hoor hoeveel haar ik hier dagelijks weet op te zuigen…. Normaal zie je dat toch minder als het in een stofzuigerzak belandt.

Maar goed, het leeghalen is een eitje. Je klikt het reservoir makkelijk uit de stofzuiger en leegt hem simpel boven de prullenbak. Eventueel kun je het reservoir onder de kraan uitwassen. In het deksel van de opvangbak bevindt zich het filter. Deze kun je er ook makkelijk uithalen en uitwassen. Het schoonmaken van de borstel is ook goed te doen. Deze heeft een systeem waardoor je het binnenwerk eruit kunt schuiven en de borstel zo goed kunt ontdoen van stof en haar. Ook handig in het geval dat de borstel is vastgelopen (gebeurde mij laatst voor het eerst toen een lange sliert van het vloerkleed erin werd getrokken).

 

Conclusie

Ik vind dit een waanzinnig goede stofzuiger! Stofzuigen is voor mij nu een stuk minder vervelend en ik vind het nu echt nul moeite om even een rondje door het huis te doen. De accuduur is voor ons lang genoeg, maar in een groot huis kan dit misschien een kritiekpuntje zijn. De prestaties zijn in elk geval goed en ik ben dan ook zeker onder de indruk. Als ik dan nog één minpunt moet benoemen, is dat toch de prijs. Met een adviesprijs van €599,00 is dit geen goedkope stofzuiger. Met ons huis met drie huisdieren heeft deze stofzuiger het haarvrij houden wel zóveel makkelijker gemaakt, dat ie voor mij wel de prijs waard is.

Ben jij nieuwsgierig hoe deze stofzuiger z’n mannetje staat in een huishouden met drie kinderen? Check dan de review van de Samsung POWERSTICKpro van mijn blogcollega Mirjam van Een Goed Verhaal.

 

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Heb je ook een steelstofzuiger? Of nog een gewone? En zou je dan de Samsung POWERstick PRO VS8000 Complete overwegen?

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!