Al jaren lees ik graag met een Kobo e-reader. Nou moet ik wel zeggen dat die e-readers het eigenlijk altijd na 3-4 jaar begeven (ik weet niet of dit aan mij ligt?). Vandaar dat ik recent ook weer een nieuwe Kobo e-reader aanschafte. Dit keer werd het de Kobo Libra 2 en ik wil je vandaag iets meer vertellen wat ik daarvan vind. Wie weet helpt het jou bij het maken van een keuze voor een goede e-reader.

Kobo ervaring

Zoals gezegd lees ik al jaren met een e-reader van Kobo. Ik heb dus ook verschillende modellen gehad en tot voor kort las ik met de Kobo Clara HD. Er komen steeds weer nieuwe varianten uit, dus inmiddels is deze volgens mij niet meer te koop. Ik was hier op zich tevreden over, maar de laatste maanden begon ie steeds meer kuren te vertonen. Dit is iets wat mij steeds weer gebeurt met e-readers van Kobo. Na een aantal jaar lopen ze vast, vallen uit of laden niet meer op. Soms volgt er weer een opleving, waarna ik weer een tijdje verder kan met m’n e-reader, maar uiteindelijk blazen ze dan toch hun laatste adem uit. Omdat ik verder wél altijd heel blij ben met m’n Kobo én ik een Kobo Plus abonnement heb, was de keuze voor weer een Kobo toch snel gemaakt.

Boekenwurm

Ik ben een behoorlijke boekenwurm en lees rustig drie boeken in een week uit. Een e-reader moet daarin voorzien. Niets meer en niets minder voor mij. Er komen de laatste tijd steeds meer e-readers op de markt die veel meer functies hebben dan alleen boeken lezen. Daar maak je mij bijvoorbeeld helemaal niet blij mee. Ik ging dus weer voor een Kobo die vooral gericht is op lezen. Het formaat van mijn oude Clara HD vond ik ook prima, dus een veel groter model vond ik ook niet nodig. Dan kom je al gauw bij de Kobo Libra 2 of de Kobo Clara E uit op dit moment. De Libra 2 is net een slagje groter en heeft fysieke knoppen om te bladeren. Daarnaast kun je hem ook op z’n zij houden en kantelt het scherm dan automatisch mee. Dat leek me handig, dus dit werd hem.

De Kobo Libra 2 bestel je voor €189,99 bij bijvoorbeeld Coolblue en is verkrijgbaar in het wit of zwart.

Eerste indruk Kobo Libra 2

Mijn eerste indruk was meteen goed. Ik kon direct weer alles synchroniseren via Wifi en inloggen met mijn Bol.com account. Op die manier had ik meteen ook weer al mijn boeken bij de hand. Ik schaf zelf altijd nieuwe boeken aan via Bol.com. Daar heb je ook een hele handige zoekfunctie om te filteren op boeken die beschikbaar zijn in Kobo plus. Even in je mandje gooien, je e-reader synchroniseren en je kunt beginnen met lezen. Met de Libra 2 werkt dit dus ook weer moeiteloos.

De knoppen vind ik meteen echt een hele fijne toevoeging! Een touchscreen van een e-reader werkt toch nooit zo naadloos als die van een telefoon en de knoppen vind ik dan toch fijner om te bladeren. Je kunt overigens wel nog steeds ook via het scherm bladeren. Dat je het scherm kan kantelen en met de e-reader in horizontale positie kunt lezen, is ook handig. Ik gebruik dit overigens niet zo heel vaak.

review Kobo Libra 2 e-reader

Achtergrondlicht

Het achtergrondlicht van deze e-reader vind ik heel prettig. Het is volgens mij niet enorm verschillend van de Clara die ik hiervoor had. Ik lees vaak ‘s avonds in bed nog voor het slapen, dus dan is het Comforlight Pro heel prettig. Het filter het blauw licht en past zich aan op basis van het omgevingslicht. Werkt heel fijn! Eenmaal veegde ik per ongeluk op de linkerkant over het scherm en paste daarmee per ongeluk ook het achtergrond licht helemaal naar beneden aan. Dan zie je dus niks meer op je e-reader en ik was even in de war hoe ik dit weer goed kreeg. Goed om te weten dus dat als je aan de linkerkant van het scherm naar boven of beneden veegt je daarmee ook het licht aanpast (kwestie van weer omhoog vegen dus).

Waterdichte e-reader

Tot nu toe had ik nooit een waterdichte e-reader gehad. Toch ben ik nu heel blij met mijn waterdichte Kobo Libra 2. We hadden recent een heel leuk vakantiehuisje met jacuzzi gehuurd en het was heerlijk om in dat fijne bad te kunnen lezen. Als je ook bij het zwembad of in bad wilt lezen, vind ik dus dat deze e-reader zeker het extra geld waard is.

review Kobo Libra 2 e-reader

Mijn mening over de Kobo Libra 2 e-reader

Deze e-reader is toch wel de fijnste van alle Kobo’s die ik tot nu toe gehad heb. De fysieke knoppen vind ik echt een hele goede toevoeging en ik gebruik die continue. Dat ie waterdicht is, is zeker mooi meegenomen. Het lezen zelf is heel prettig op het contrastrijke scherm en het achtergrondlicht dat zich automatisch aanpast, werkt heel goed. De batterijduur is prima, vooral wanneer je de Wifi uitzet (scheelt echt ontzettend bij Kobo e-readers). Hoewel ik even moest slikken van de prijs van bijna €190 (waar is de tijd dat een e-reader rond de €100 kostte?), is ie het voor mij nu wel waard. Ik lees zoals gezegd veel en graag en dan is de prijs te overzien voor iets waar je zoveel plezier uithaalt. Ik hoop wel dat deze langer mee zal gaan dan m’n vorige e-readers.

De Kobo Libra heeft overigens ook nieuwe functies als de mogelijkheid tot het luisteren naar audioboeken. Ik ben hier verder niet op ingegaan, omdat ik deze functie niet gebruik.

Je koopt de Kobo Libra 2 voor op dit moment €189,99 bij Coolblue of bij Bol.com.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!