Dit is nou zo’n apparaat dat ik altijd nog eens wilde proberen! De Kärcher Window Vac klinkt als een soort tell sell product en belooft in no-time schone ramen. Ik ben absoluut geen huishoudwonder, dus zo’n ruitenreiniger stond al een tijd op m’n verlanglijstje. Toen ik er eentje van goede vrienden kon lenen, ging ik dus vol enthousiasme thuis aan de slag. Dit specifieke model is best wel prijzig, dus ik ga je in dit artikel vertellen of ik dit het geld waard vind.

Kärcher Window Vac modellen

Allereerst zul je misschien hetzelfde hebben als ik; door alle Kärcher Window Vac modellen zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn modellen voor vrij schappelijke prijzen en dus modellen die ruim 140 euro kosten. Ik leende deze van vrienden, dus mijn review gaat over het specifieke model Kärcher WV 6 Pr + KV 4. Volgens mij is dit het meest uitgebreide model. Wat ik ervan lees online is deze variant degene met de vibrerende reinigingsdoek. De goedkopere modellen hebben dat niet.

De Kärcher testen met vieze dakramen

Ik begon mijn ruitenschoonmaak-missie in de slaapkamer. De dakramen daar waren extreem vies. We hebben een grote druif in de achtertuin hangen, waar de laatste tijd enorm van gesmuld was door vogels. Die horde vogels hadden zo hun sporen achtergelaten op onze ramen… En nee, dat had ik natuurlijk niet meteen schoongemaakt. Inmiddels konden we dus amper meer door de ramen heen kijken. Ideaal moment om de Kärcher Window Vac te testen.

De gebruiksaanwijzing bestaat uit een enorme collage van plaatjes met aanwijzingen. Ik werd er niet veel wijzer van, dus besloot gewoon intuïtief aan de slag te gaan. In het reservoir doe je een dopje van het schoonmaakmiddel (ik kreeg dit erbij) en de rest vul je aan met water. De reinigingsdoek kun je met klittenband op het apparaat bevestigen en dan kun je van start.

Er is een knopje om het vibrerende apparaat aan te zetten en eentje om hem water te laten sprayen. Ik heb gewoon op gevoel af en toe op het waterknopje gedrukt als ik dacht dat er meer water nodig was. Het apparaat vibreert en je haalt het dan heel makkelijk over het raam heen. Zonder enige moeite maakte ie mijn hele vieze ramen schoon. Het witte doekje wordt overigens wel echt zwart, dus mijn tip is om dat wel tussendoor even goed uit te spoelen. Of haal het eerste vuil eerst weg met een los sopje. Maar ja, ik wilde de Kärcher goed uittesten dus dat deed ik niet.

Nadat je het hele raam schoongepoetst hebt met dat vibrerende apparaat, pak je de Window Vac zelf. Aanzetten en langs het raam van boven naar beneden halen en het is echt streeploos droog. Fascinerend! Dit werkt dus gewoon echt. Wat ook heel prettig is, is dat er geen water van de ramen lekt. Zeker bij onze dakramen is dat echt heel praktisch.

Before ramen

After ramen

Is de Kärcher Window Vac je geld waard?

Ik vind van wel! Deze versie is zoals gezegd wel de duurste versie, maar ik denk dat het apparaat met de vibrerende reinigingsdoek je leven wel een stuk makkelijker maakt. Je bent binnen 5 minuten klaar met een raam en het resultaat is echt prima. Zelfs als het raam heel vies was. Het doekje gooi je makkelijk in de wasmachine en doordat het zo’n handzaam apparaat is kun je de ramen wassen nu ook als klusje tussendoor doen.

Persoonlijk vind ik elke vorm van het huishouden doen echt geen klap aan, dus voor mij is dit apparaat zeker een uitkomst. Snel, makkelijk en zonder knoeien toch schone ramen. Ik ben fan!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!